Γραφές και Σχήματα – Χειρόγραφα της Ιεράς Μονής Προυσού

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιεράς Μονή Προυσού

Το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και το «Ελληνικό Σχολείο Προυσού» παρουσιάζουν φωτογραφική έκθεση χειρογράφωντα οποία απόκεινται στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Προυσού. Το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο με υπεύθυνο τον φιλόλογο – παλαιογράφο Αγαμέμνονα Τσελίκα εκθέτει 15 πίνακες με επιλεγμένες σελίδες από  χειρόγραφα της Μονής που χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα με τη συνοδεία φιλολογικών και παλαιογραφικών επεξηγήσεων.  Το «Ελληνικό Σχολείο Προυσού» με υπεύθυνη την ιστορικό ΛεωνήΘανασούλα επικεντρώνεται στην παρουσίαση της εικαστικής πλευράς των διακοσμητικών στοιχείων των χειρογράφων, όπως τα πρωτογράμματα και τα επίτιτλα κοσμήματα, καθώς και στην διαδικασία της δημιουργίας τους. Παράλληλα, θα λειτουργεί και ειδικό, καλλιτεχνικό εργαστήριο αναπαραγωγής των διακοσμητικών θεμάτων. Η έκθεση έχει σκοπό να αναδείξει τον πνευματικό και καλλιτεχνικό πλούτο της βιβλιοθήκης της Μονής του Προυσού, η οποία επί αιώνες υπήρξε το σπουδαιότερο πνευματικό, θρησκευτικό και εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Ευρυτανίας. 

 

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, ώρα: 19.30

Αγαθίδειος Βιβλιοθήκη Προυσού

Εικαστικό εργαστήρι: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, ώρα: 11.00 π.μ. και 18.00 μ.μ.

Με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας και του Δήμου Καρπενησίου.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η:

Το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και το Ελληνικό Σχολείο Προυσού σας προσκαλούν στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης Γραφές και Σχήματα, Χειρόγραφα της Ιεράς Μονής Προυσού το Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 στην Αγαθίδειο Βιβλιοθήκη Προυσού. Για το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο Για το Ελληνικό Σχολείο Προυσού

Αγαμέμνων Τσελίκας                                            Λεωνή Θανασούλα

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.