Αντιπρόεδρος εξελέγη ο τέως δήμαρχος Ναυπακτίας Θανάσης Παπαθανάσης, στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο


Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Θανάσης Παπαθανάσης στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο κατά τις αρχαιρεσίες  που πραγματοποιήθηκαν στα Γραφεία του Συλλόγου για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου. Πρόεδρος εξελέγη ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης από την πρώτη παράταξη ΑΕΣΠ με την οποία έχει εκλεγεί πρώτος σε ψήφους ο Θανάσης Παπαθανάσης.
Μετά τις αρχαιρεσίες ο Θανάσης Παπαθανάσης δήλωσε:

» Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα αλλά και μια τεράστια ευθύνη. Θα ήθελα να δηλώσω ότι παραμένω απλός στρατιώτης δίπλα σε όλους τους συναδέλφους μου .Θα αγωνιστούμε για την  επιβίωση και αναβάθμιση του Ελληνικού φαρμακείου. Για ένα  φαρμακείο πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ενισχυμένο ρόλο στη νέα εποχή που διαμορφώνεται σταθερό στήριγμα του Έλληνα πολίτη.»


Οι συντάκτες της ιστοσελίδας μας,  εύχονται  «Καλή επιτυχία & ευόδωση σκοπών και στόχων»   στην νέα του θέση σαν αντιπρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

3 σκέψεις σχετικά με το “Αντιπρόεδρος εξελέγη ο τέως δήμαρχος Ναυπακτίας Θανάσης Παπαθανάσης, στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

 1. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ

  Αθήνα, 26.7.2017


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με δεδομένα, τον συσχετισμό των δυνάμεων όπως αυτός αποτυπώθηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου 15μελούς Δ.Σ. του ΠΦΣ και την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας για την άμεση συγκρότηση Προεδρείου, ικανού να διαχειριστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου , οι συνδυασμοί ΑΕΣΠ και ‘’ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το φαρμακείο του αύριο» συμφωνήσαμε να συνδιοικήσουμε με βάση τη σύγκλιση των δημοσιευμένων προγραμμάτων μας και με ισόχρονη εναλλαγή στη θέση του Προέδρου , όπως και σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου.
  Βούλησή μας είναι να ενεργήσουμε ενωτικά, καλώντας και τις δυνάμεις εκτός Προεδρείου να συμπορευτούν μαζί μας, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος σε «αντιπαραθέσεις για την αντιπαράθεση».
  Η ανυπόφορη καθημερινότητα που βιώνει σήμερα το μικρομεσαίο φαρμακείο, η συνεχιζόμενη δραστική μείωση της ρευστότητας και του κύκλου των εργασιών μας , καθώς και όλα τα κενά και οι επιβαρυντικές επιπτώσεις των διαδικασιών στην άσκηση των συμβατικών μας καθηκόντων , μας ταλαιπωρούν και κλονίζουν την βιωσιμότητά μας.
  Αποφασισμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και βέβαιοι ότι η όποια παράταση μη συγκρότησης Προεδρείου στον ΠΦΣ θα αποτελούσε μια λανθασμένη επιλογή, επακόλουθο της οποίας θα ήταν η ανεπιτυχής ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των στόχων μας, καθώς και η επιδείνωση περαιτέρω της αγωνίας του ανυπεράσπιστου σήμερα φαρμακοποιού, προχωρούμε στην επίσημη και υπεύθυνη εκπροσώπηση του κλάδου το ταχύτερο δυνατόν.
  Σας ευχαριστούμε χωρίς διάκριση όλους, ψηφοφόρους μας και μη.
  Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε επιτυχώς στις υψηλές απαιτήσεις που επιβάλουν οι περιστάσεις .
  Είμαστε πάντα ανοικτοί στην εποικοδομητική σας κριτική, η οποία προάγει το έργο μας και το έργο των πρωτοβάθμιων Συλλογικών Οργάνων, με στόχο να πετύχουμε την απαραίτητη συσπείρωση γύρω από τον κλάδο μας και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το Ελληνικό Φαρμακείο .

  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

  ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

  Η άμεση αποκατάσταση της καθημερινότητας του φαρμακοποιού.
  Η εξομάλυνση στην λειτουργία του Ε-ΔΑΠΥ και των πληρωμών μας των αναλωσίμων εντός του συμβατικού πλαισίου και η ταχύτατη διαχείριση των ενστάσεων .
  Η πληρωμή των ληξιπροθέσμων.
  Η άμεση εφαρμογή φίλτρων αλλά και κόφτη στην διαδικασία έκδοσης των γνωματεύσεων καθώς επίσης και η διασύνδεση του Ε-ΔΑΠΥ με τα λογισμικά προγράμματα φαρμακείων.
  ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
  1. Τον επανασχεδιασμό των οικονομικών του ΠΦΣ με κριτήριο την δραστική μείωση των εξόδων του και την βελτίωση της ανταποδοτικότητας του 0,4%, όπως και με την εφαρμογή κλειστού προϋπολογισμού των εξόδων των μελών του ΔΣ/ΠΦΣ
  2. Την βελτίωση της καθημερινότητας , με την δημιουργία θεσμικού οργάνου επικοινωνίας του ΠΦΣ με τα πρωτοβάθμια όργανα.
  3. Την αναβάθμιση και τον επανασχεδιασμό του γραφείου τύπου στον ΠΦΣ, για την αμεσότερη και ευρύτερη απήχηση των θέσεων και των δράσεων μας.
  4. Την ανάδειξη του blog του ΠΦΣ στον βασικότερο πυλώνα και την ελκυστικότερη επιλογή ενημέρωσης του κλάδου.
  5. Την αναβάθμιση του ΙΔΕΕΑΦ σε σημαντικό εργαλείο επιμόρφωσης, εκπαίδευσης, εξειδίκευσης και διαφοροποίησης που θα αναδείξουν τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  6. Την Οικονομική και Τεχνική ενίσχυση των Φαρμακευτικών Συλλόγων για στοχευμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες με συγκεκριμένο περιεχόμενο, σε θεματικές ενότητες, όπως: Ορθοπεδικά, Γαστροστομίες, Αναπνευστικά κλπ.. Οργάνωση και στήριξη Εκπαιδευτικών Συνεδρίων ανά Περιφέρεια και καθιέρωση ζωντανών τηλεεκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλους τους Συλλόγους .
  7. Την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης με αντικείμενο, τις δυνατότητες δημιουργίας (σε εθελοντική βάση) Δικτύων Φαρμακείων, είτε με την μορφή συστεγάσεων, είτε με την μορφή εταιριών «ομπρέλα», είτε και τα δύο μαζί, που θα δώσουν την δυνατότητα, η σημερινή θνησιγενής μορφή φαρμακείου να παραχωρήσει την θέση της σε νέες μορφές σύγχρονων μονάδων, με δυνατότητες διείσδυσης και κάλυψης μεγαλύτερου φάσματος Υπηρεσιών Υγείας. Οι Συνεταιρισμοί θα αποτελέσουν σημαντικό στήριγμα στα βήματα αυτά και μέσα από την ενίσχυσή τους θα βελτιώσουν την παρεχόμενη συνεργατική παροχή υπηρεσιών των φαρμακείων.
  8. Τον Ορισμό Ορκωτού Ελεγκτή, για τον έλεγχο του ΠΦΣ και των θυγατρικών του εταιρειών.
  9. Την επανεξέταση του ζητήματος διαχείρισης των DATA.
  10. Την Ζωντανή μετάδοση όλων των Γ.Σ του ΠΦΣ.
  11. Την αλλαγή στην διαδικασία των Γ.Σ του ΠΦΣ, παρέχοντας ουσιαστικό βήμα σε κάθε συνάδελφο (εκτός Δ.Σ του ΠΦΣ) να αναπτύξει τις απόψεις του, αφού προηγουμένως και με την πρόσκλησή του στην Γ.Σ έχει λάβει γνώση των αποφάσεων και εισηγήσεων του Δ.Σ του ΠΦΣ προς την Γ.Σ. Επανεξέταση του ζητήματος διήμερων Γ.Σ.
  12. Τον προγραμματισμό περιφερειακών συσκέψεων κατά Διοικητική Περιφέρεια με την συμμετοχή του ΠΦΣ και Φαρμακευτικών Συλλόγων για αναλυτική προσέγγιση όλων των προβλημάτων του κλάδου και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων.
  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  1. Την ανάθεση της βεβαίωσης και είσπραξης του πόρου 0,4% στον ΠΦΣ.
  2. Την Δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου με βάση την έτοιμη μελέτη, που ενώ ψηφίστηκε από το 2013 σε Γ.Σ του ΠΦΣ δεν έγινε καμία ενέργεια για την υλοποίηση της.
  3. Την Διάθεση όλων των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία και άμεση υλοποίηση των νομοθετικών ρυθμίσεων για την δημιουργία μητρώων (registries) ασθενών στις περιπτώσεις που αυτό δεν έχει γίνει ακόμη .Έτσι, εκτός από την αύξηση του κύκλου εργασιών μας που αποτελεί επιτακτική ανάγκη, επιτυγχάνεται και η καλύτερη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα αυτά, η αποτελεσματικότερη διαχείριση των ασθενειών με την καταγραφή των επιδημιολογικών και κλινικών δεδομένων, καθώς και η ορθολογική διαχείριση της Φαρμακευτικής Δαπάνης.
  4. Την νομική κατοχύρωση μας για εμβολιασμούς, μετρήσεις σακχάρου και ενεσοθεραπείας μέσα από διαδικασίες πιστοποίησής μας.
  5. Την υπερωριακή αμοιβή.
  6. Την νέα νομοθετική ρύθμιση για το ωράριο που να διαφυλάττει τον θεσμό διημερεύσεων-διανυκτερεύσεων, ενισχύοντας την ενότητα του κλάδου.
  7. Την διεκδίκηση συνταγογράφησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ, με μηδενική συμμετοχή του Κράτους, στις ηλεκτρονικές συνταγές ΕΟΠΥΥ για την ενίσχυση και ανάδειξη της ιδιότητας του φαρμάκου.
  8. Την εξομάλυνση του πρωτοφανούς σε διαστάσεις προβλήματος ελλείψεων φαρμάκων, μέσα από την διαδικασία ηλεκτρονικών διασταυρώσεων της διαδικασίας των εξαγωγών, εξασφαλίζοντας την επάρκεια αποθεμάτων για ομαλή λειτουργία της τροφοδοτικής αλυσίδας.
  9. Την διασφάλιση των πληρωμών μας σε Φάρμακα και Αναλώσιμα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εντός συμβατικού πλαισίου.
  10. Την επίλυση του ζητήματος των ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.
  11. Την ρύθμιση της εκκρεμότητας με ΤΕΑΥΦΕ/ΤΑΥΦΕ.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΣΠ

             ΓΙΑ ΤΗΝ ‘’ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το φαρμακείο του αύριο"
  

  Κυριάκος Θεοδοσιάδης
  Απόστολος Βαλτάς


  Posted on Τετάρτη, 26 Ιουλίου 201

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΦΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

  ΑΘΗΝΑ 26.7.2017


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με νέο πρόεδρο τον κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη.

  Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την περατωθείσα ψηφοφορία στην σημερινή (26.7.2017) δεύτερη συνεδρίαση του ΔΣ εκλέγονται οι:

  Προέδρος : Κυριάκος Θεοδοσιάδης (9 ψήφοι)
  Α΄ Αντιπρόεδρος : Απόστολος Βαλτάς (10 ψήφοι)
  Β΄ Αντιπρόεδρος : Αθανάσιος Παπαθανάσης (9 ψήφοι)
  Γ΄ Αντιπρόεδρος : Κούβαρης Κωνσταντίνος (9 ψήφοι)
  Γενικός Γραμματέας : Σεραφείμ Ζήκας (10 ψήφοι)
  Αναπλ. Γραμματέας : Τσαπέκος Αλέξανδρος (10 ψήφοι)
  Ταμίας : Παπαπούλιος Ιωάννης (9 ψήφοι)
  O νέος πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε : “Από αύριο κιόλας, όλοι μαζί, ξεκινάμε τον κοινό αγώνα και τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, που είναι πολλά και οξυμένα. Για την επίλυσή τους χρειάζεται η συμβολή όλων και στην προσπάθεια αυτή ουδείς περισσεύει”.

  Tα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι οι : Στέλιος Καλογερόπουλος, Πολυχρόνης Συμεωνίδης, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Ιωάννης Τσικανδηλάκης , Πέτρος Ραράκος, Ηλίας Χαλιγιάννης, Ιωάννης Δαγρές, Ιωάννης Καβαλάρης.


  Posted on Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

  ΕΠΕΙΓΟΝ
  ΑΘΗΝΑ 26.7.2017
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. 276

  Προς

  Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

  κ. Σωτήρη Μπερσίμη

  Προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα οικονομικά προβλήματα των πληγέντων από τους σεισμούς συναδέλφων μας φαρμακοποιών στην Κω, ζητούμε την κατά προτεραιότητα πληρωμή των λογαριασμών του ΕΟΠΥΥ αυτών και πιο συγκεκριμένα στην επόμενη πληρωμή που αφορά στο μήνα Μάιο να πληρωθούν ταυτόχρονα και τον μήνα Ιούνιο.
  Με Τιμή
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

  Posted on Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.