Σάββατο 29 Ιούλη: Ο Χρήστος Τούβε παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στο «Let’s Art» της Ναυπάκτου

Ένα πολύ ενδιαφέρων βιβλίο του συγγραφέα Χρήστου Τούβε με τίτλο  «Της ζωής τα παράξενα παιγνίδια»   θα παρουσιαστεί στον ωραίο χώρο του Let’s Art στην παραλία του Γριμπόβου στη Ναύπακτο το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 21.00 το βράδυ.

 

Το βιβλίο θα προλογίσει η φιλόλογος Κατερίνα Κοντού,  ενώ τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης θα έχει η καθηγήτρια Γιάννα Κατσαρού. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η φιλόλογος Αθανασία Κατσαρού, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Σε μία αλάνα της Σικελίας, ένα νεαρό παιδί, ο Ροντρίγκο Παλάσιο, δείχνει να έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Φράντσε ή αλλιώς στον σοφό παππού της γειτονιάς του, που τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί.

Μέρα με τη μέρα, ο κύριος Φράντσε μαθαίνει στον Ροντρίγκο, με την μορφή μικρών διηγήσεων και ιστοριών, το νόημα της ζωής. Η επιρροή του είναι τόσο μεγάλη, που τελικά ο Ροντρίγκο καταλήγει ακόμα και στα βαθιά γεράματα να τον σκέφτεται έντονα, ξεκινώντας την συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο “Της Ζωής Τα Παράξενα Παιχνίδια”,  για να τηρήσει την υπόσχεση που του έδωσε κάποτε.

Ο Ροντρίγκο μεγαλώνοντας, γίνεται ένας πολύ γνωστός συγγραφέας, μόνο που αθετεί την υπόσχεσή του να γράψει το βιβλίο. Η αρρώστια χτυπάει την πόρτα του συγγραφέα μας και καλείται μέσα σ’ ένα βράδυ, δίπλα στο τζάκι, να προλάβει ν’αποδώσει φόρο τιμής στον παππού Φράντσε. Είναι τόσο συναισθηματικός αυτό το βράδυ, που οι αναδρομές του στον παρελθόν δεν έχουν καμία συνοχή.
Θα τα καταφέρει;


source

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.