Δυτική Ελλάδα: Λασποβροχή και σοροκάδες το Σαββατοκύριακο (ΧΑΡΤΕΣ)

Δυτική Ελλάδα: Λασποβροχή και σοροκάδες το Σαββατοκύριακο (ΧΑΡΤΕΣ)

Καταιγίδες αναμένονται σε Πάτρα και Αιτωλοακαρνανία

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τα επόμενα 24ωρα σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν όσοι είναι να ταξιδέψουν με πλοία να ενημερωθούν από το Λιμεναρχείο για τις απαγορεύσεις απόπλου.

Μέχρι και την Παρασκευή τα μεσάνυχτα κανένα πλοίο δεν αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες,Κρήτη και Β. Αιγαίο. Αργά το βράδυ θα αποπλεύσει το Bluestar 2 για Σύρο, Πάτμο Λέρο Κάλυμνο Κω και Ρόδο. Επίσης κανένα πλοίο δεν αναχωρεί από τα λιμάνι της Ραφήνας και Λαυρίου.

Ο καιρός του Σαββάτου:

 

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα δυτικά του Κυπαρισσιακού Κόλπου και στα ανοιχτά του νότιου Ιονίου  θα σχηματίζονται οργανωμένες νεφώσεις και συμπλέγματα διάσπαρτων καταιγίδων που θα κινούνται προς την ηπειρωτική χώρα, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό τη δυτική, βορειοδυτική, νοτιοδυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία. Ασθενείς έως μέτριες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα Ιόνια νησιά και την Ήπειρο, ιδίως νωρίς το πρωί. Πιθανώς διάσπαρτες καταιγίδες να σχηματιστούν στο κεντρικό Ιόνιο με γρήγορη διάλυση.

Προέκταση των φαινομένων θα επηρεάζει ασθενώς κατά διαστήματα την Αιτωλοακαρνανία, την κεντρική Στερεά, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, τη βόρεια-βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία. Bροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά περιόδους και στα ορεινά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Αυξημένες παράλληλα βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη (κυρίως δυτική). Τα φαινόμενα θα ξεκινούν από το ύψος της Χαλκιδικής και της Θάσου, όπου θα εκδηλώνονται και σποραδικοί όμβροι ή τοπικές πρόσκαιρες καταιγίδες. Χαμηλές νεφώσεις θα παρελαύνουν στο ανατολικό Αιγαίο, κυρίως πλησίον των ορεινών όγκων των νησιών, όπου και θα εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς ορογραφικές βροχοπτώσεις.

Το ψυχρό μέτωπο ενός βαρομετρικού χαμηλού αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου να κινηθεί ανατολικότερα προς την περιοχή μας (κίτρινο βέλος).Αυτό θα έχει ως απόρροια περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στην χώρα μας, με τα φαινόμενα να μην περιορίζονται μόνον στις βορειοδυτικότερες περιοχές

Απογευματινές-βραδυνές ώρες:

Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά βάση. Πιο συγκεκριμένα, πέραν του ασθενούς περάσματος βροχοπτώσεων που θα επηρεάσει την κεντροδυτική Μακεδονία, εκτιμάται ότι από το ύψος της Χαλκιδικής και του κεντρικού κομματιού του Νομού Θεσσαλονίκης και βορειοανατολικότερα θα σημειώνονται βροχοπτώσεις σταθερής εντάσεως, ή και έντονου κατά περιόδους χαρακτήρα. Τα περισσότερα φαινόμενα θα επικεντρώνονται πλησίον των ορεινών όγκων καθώς και περιμετρικά της Θάσου και στα παραθαλάσσια της δυτικής Θράκης.

Ασθενείς βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στην Πελοπόννησο, που τοπικά στα νοτιοδυτικά τμήματα θα μετατρέπονται σε μπόρες μέτριας έντασης, ενώ πέρασμα ασθενών φαινομένων θα σημειωθεί και στην ανατολική Στερεά.

Νέα κακοκαιρία, παράλληλα, θα πλησιάζει από το Ιόνιο αργά την νύχτα και θα επηρεάσει το σύνολο των Ιόνιων νησιών με βροχοπτώσεις. Μάλιστα τα φαινόμενα κατά τόπους θα αποκτήσουν πιο ενισχυμένο χαρακτήρα κατά μήκος δύο ζωνών –η πρώτη θα αφορά την περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, η δεύτερη στο κεντρικό Ιόνιο και τα παραθάσσια της Αιτωλοακαρνανίας, με σποραδικές καταιγίδες-. Ο νέος γύρος βροχοπτώσεων θα επηρεάσει και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 3-4 και από το βράδυ στα 5 μποφόρ.Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 6-7 μποφόρ, ενώ στο ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο θα φθάνουν και τα 8.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες

Ο καιρός της Κυριακής 

Πρωινές-μεσημβρινές ώρες:

Αρχικά νωρίς τα ξημερώματα θα επιμείνουν οι βροχοπτώσεις στη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά. Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στο πέρας της ημέρας, ενώ κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις θα επιμείνουν σε τμήματα του βόρειου Ιονίου και της Ηπείρου με ανοίγματα. Ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειώνονται σε βόρεια και ανατολική Μακεδονία με γρήγορη βελτίωση, ενώ κάποια φαινόμενα θα επιμείνουν στην ανατολική Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, ζώνη αυξημένης νέφωσης θα εντοπίζεται από το ύψος μεταξύ Κυθήρων και δυτικού Κρητικού Πελάγους που θα διαπερνά Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο, αφήνοντας στο διάβα της τοπικές ασθενείς βροχές, μικρής διάρκειας, κυρίως σε βόρειες Κυκλάδες και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως τα ημιορεινότερα και ορεινότερα τμήματα των νησιών.

Απογευματινές-βραδυνές ώρες:

Άστατος καιρός στο Ανατολικό Αιγαίο, και πιο συγκεκριμένα σε Χίο και Μυτιλήνη όπου στα ημιορεινά και ορεινά κυρίως τμήματα θα σημειώνονται ψεκάδες ή πρόσκαιρες ασθενείς μπόρες. Στον αντίποδα, νέο βροχοφόρο σύστημα θα προσεγγίσει την δυτική Ελλάδα και βαδίζοντας προς τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται και πάλι βροχοπτώσεις σε Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο. Xιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 1200μ στην Πίνδο.

Λόγω της σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας που αναμένεται τη Δευτέρα 4/12 στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι χιονοπτώσεις που έως και την Κυριακή θα σημειώνονται μόνο στα ορεινά, θα επεκταθούν και στα ημιορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέοουν νοτιοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ.Στο Αιγαίο αρχικά νότιοι-νοτιοδυτικοί στα 6-7 μποφόρ, με σταδιακή στροφή από το βράδυ σε δυτικούς, με εξαίρεση το ανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ακόμη νότιοι.


zougla.gr
Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

6 σκέψεις σχετικά με το “Δυτική Ελλάδα: Λασποβροχή και σοροκάδες το Σαββατοκύριακο (ΧΑΡΤΕΣ)

 1. ΑΓΡΙΝΙΟ-ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ!(ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

  Δεκ 2, 2017


  • Αγρίνιο-Στο έλεος της καταστροφής οι πολίτες από την κακοκαιρία-Ευχαριστούν το θεό που σώθηκαν!(βιντεο ντοκουμέντο)
   Αποκαλυπτικό βίντεο-ντοκουμέντο για την τραγική κατάσταση που βίωσαν και συνεχίζουν οι κάτοικοι σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου και ειδικότερα στην περιοχή της Μακρυνείας. Σπίτια θαμμένα στη λάσπη και απέραντη θλίψη για ανθρώπους που κινδύνεψαν περιουσίες που χάθηκαν και αγανάκτηση με τους αρμοδίους!

  ρεπορταζ-ΝΑΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΕΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ

  Δεκ 2, 2017

  Έκκληση από ΤΕΕ Αιτ/νίας οι μηχανικοί να βοηθήσουν στην καταγραφή ζημιών
  Εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, κατά κύριο λόγο στους Δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου, υπάρχει ανάγκη για τη σύσταση επιτροπών καταγραφής ζημιών, από πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις σε δρόμους, σε κατοικίες υπο την διοίκηση των Δήμων και σε υποδομές υπό την διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

  Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους συναδέλφους μηχανικούς που το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στις επιτροπές αυτές άμεσα στο email του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας: tee_ait@tee.gr

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Κλειστός ο δρόμος στην Κλεισούρα μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου!

  Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017


  Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους πολίτες ότι προκειμένου εκτελεσθούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης τμήματος της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, της οποίας το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση λόγω έντονης βροχόπτωσης και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, κατά την διάρκεια των εργασιών, θα πραγματοποιηθούν θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κατεύθυνσης της Νέα Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση Αγγελοκάστρου, χιλιομετρική θέση 48+350, έως το κόμβο Συκιάς, χιλιομετρική θέση 58+000) κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα (02-12-2017) έως την (22-12-2017).

  Κατά τα το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται είτε μέσω της Ιόνιας Οδού, είτε μέσω του παράπλευρου Επαρχιακού Οδικού δικτύου, ανάλογα με τον προορισμό των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Αίτημα Κωνσταντάρα να κηρυχθεί το Θέρμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

  Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017


  Αποτέλεσμα εικόνας για Αίτημα Κωνσταντάρα να κηρυχθεί το Θέρμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

  Να κηρυχθούν τοπικά δημοτικά διαμερίσματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας μετά τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στο Αργυρό Πηγάδι και Αμβρακιά, με αποκορύφωμα την πτώση της γέφυρας που σήμανε τον αποκλεισμό της επαρχιακής οδού.

  Σε δηλώσεις του, ο κ. Κωνσταντάρας επισήμανε ότι ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αλλά και σε βασικές υποδομές, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν αποκλειστεί.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Μεγάλο οδοιπορικό στο Κάτω Ζευγαράκι! (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

  • 02 ΔΕΚ 2017


  Μεγάλο οδοιπορικό του sinidisi.gr με τον Νίκο Αγγελόπουλο, στις πληγείσες περιοχές της Μακρυνείας και ιδιαίτερα στο Κάτω Ζευγαράκι, εκεί όπου το χωριό «αφανίστηκε»! Περιουσίες καταστράφηκαν, άνθρωποι που περιμένουν την Πολιτεία!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Στο παρά πέντε σώθηκε 73χρονος στο Χρυσοβέργι (ΦΩΤΟ)

  • 02 ΔΕΚ 2017 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

  Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε Φραγκουλέικα και στο Χρυσοβέργι. Αυτή την στιγμή δημιουργούνται κλιμάκια για την καταγραφή των ζημιών και σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί ο τρόπος επικοινωνίας των παθόντων με τα κλιμάκια.

  Ήδη έχουν χαθεί περιουσίες κάτω από τα λασπόνερα. Στο Χρυσοβέργι ο ανατολικός χείμαρρος μπήκε στο υπόγειο ενός σπιτιού παρασύροντας κάδους με ελιές, γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία, ζώα ενώ στο παραπέντε σώθηκε ένας 73χρονος ο οποίος προσπαθούσε να σώσει την περιουσία του.


  aixmi-news.gr

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.