Ναι, εδώ δίνουμε ώθηση στα ελληνικά προϊόντα και επιχειρήσεις

αρχείο λήψης

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Όταν στη συμβολή των οδών Παντοκράτορος και Ηλείας, πίσω από τον ομώνυμο ιστορικό ναό που υπάρχει ακόμα σήμερα στο κέντρο της παλιάς πόλης της Πάτρας, ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας ιδρύει τη «λουξ», μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που αρχικά παράγει πορτοκαλάδα, λεμονάδα και γκαζόζα.
Οι διαδικασίες παραγωγής ήταν φυσικά αρχέγονες: «Με το χέρι γινόταν η εμφιάλωση, με το χέρι ταπώνανε». Και με αντίστοιχες, για την εποχή, μεθόδους γινόταν και η διανομή, «με το κάρο».

Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα λειτουργούσαν τότε άλλες 11 αναλόγου μεγέθους ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Ο μοναδικός τρόπος για να ξεχωρίσει κάποιος ήταν να επιλέξει τα καλύτερα υλικά και με το δικό του μεράκι να δημιουργήσει μοναδικές συνταγές, με την ελπίδα να τα προτιμήσει ο Πατρινός καταναλωτής. Ο συνδυασμός ανώτερης ποιότητας και ξεχωριστής γεύσης λειτούργησε στην πράξη. Σύντομα, οι πορτοκαλάδες, οι λεμονάδες και οι γκαζόζες «λουξ» έγιναν τα αγαπημένα αναψυκτικά των Πατρινών.
Τα χρόνια κύλησαν και η πορεία της λουξ ήταν σταθερά ανοδική.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η «λουξ» είχε φτάσει να απασχολεί 10 εργαζομένους, ενώ η παραγωγή άγγιζε τα 100 κιβώτια την ημέρα! Ωστόσο, η μικρή μονάδα της οδού Παντοκράτορος δεν μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την άφιξη των πολυεθνικών στην Ελλάδα από το 1967, καθιστούσαν επιτακτική την ανάγκη για μετεγκατάσταση της επιχείρησης σε άλλο χώρο. Στόχος ήταν η νέα μονάδα να έχει μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες, ως απάντηση στον εντεινόμενο πλέον ανταγωνισμό.
Τότε ήταν, το 1972, που ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας, αποφάσισε να μεταφέρει το εργοστάσιο σε ιδιόκτητες, μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.
«λουξ». Μια μικρή ιστορία για ένα ιστορικό όνομα
Όταν έστηνε τη μικρή του οικοτεχνία, ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας, ελλείψει άλλων μέσων, είχε προσεγγίσει έναν ταλαντούχο ντόπιο συνθέτη τραγουδιών να του δώσει μια λίστα με πιθανά ονόματα για τη νέα επιχείρηση. Μεταξύ των δέκα που προτάθηκαν, ήταν και το «λουξ».
Είναι η εποχή που στη μεταπολεμική Ελλάδα η λέξη «λουξ» έχει αρχίσει να γίνεται συνώνυμο της πολυτέλειας, της ξεχωριστής φροντίδας και της ανώτερης ποιότητας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θα επιλεγεί και για τα αναψυκτικά της νεοσύστατης βιοτεχνίας.
1972,Κεφαλόβρυσο.
Η λουξ βρίσκει τη «φυσική» της έδρα.
Το Κεφαλόβρυσο είναι ένας μικρός Παράδεισος, μια περιοχή με καταπράσινη φύση, γεμάτη από υπεραιωνόβια πλατάνια, που θυμίζει γη της επαγγελίας. Για τα δεδομένα όμως εκείνης της εποχής, ήταν πολύ μακριά από την Πάτρα κι από τα καθημερινά σημεία διανομής, «στη μέση του πουθενά» και, κυρίως, χωρίς βασικές υποδομές! Χωρίς τηλέφωνο, χωρίς καν ρεύμα!
Κρύβει όμως στο υπέδαφος έναν πραγματικό θησαυρό, το άριστης ποιότητας νερό Κεφαλόβρυσου! (ένα νερό ελαφρύ, ολιγομεταλλικό και σπάνιας φυσικής αξίας.) Αυτό είναι και το βασικό κριτήριο του Παναγιώτη Μαρλαφέκα για την επιλογή της μετεγκατάστασης: «ποιότητα με οποιοδήποτε κόστος». Παρά τις διαφαινόμενες δυσκολίες, ο ιδρυτής της λουξ επιλέγει να αξιοποιήσει μια μοναδική ευκαιρία για ολική ποιοτική βελτίωση των αναψυκτικών λουξ. Η μετέπειτα πορεία της επιχείρησης απέδειξε ότι η επιλογή του ήταν ορθή.
Από τότε, τα προϊόντα λουξ ξεχωρίζουν από κάθε άλλο αναψυκτικό στην Ελλάδα και στον κόσμο. Είναι τα μόνα που παρασκευάζονται με νερό Κεφαλόβρυσου. Κάτι που, με υπερηφάνεια, αναγράφεται σε κάθε συσκευασία λουξ.

Σύνοψη εταιρείας
Υπάρχει κάτι μοναδικό στην ποιότητα των εσπεριδοειδών της ελληνικής γης. Σε αυτή τη φυσική ανωτερότητα που έχουν τα ελληνικά φρούτα, η Λουξ προσδίδει μια υπεραξία, δημιουργώντας παραδοσιακές, φυσικές και αυθεντικά ελληνικές γεύσεις.
Προϊόντα

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΛΟΥΞ

Κάτω από τρία εμπορικά σήματα, λουξ, λουξ Mix και Loux Cola, η λουξ παράγει μία ολοκληρωμένη γκάμα αναψυκτικών, όλα με νερό Κεφαλόβρυσου.
Πορτοκαλάδα, Λεμονάδα, Βυσσινάδα, λουξ Mix (μείγμα τριών εσπεριδοειδών Πορτοκάλι- Λεμόνι – Μανταρίνι), Σόδα, Γκαζόζα παραδοσιακή, Loux Cola και Tonic.
Όλα τα αναψυκτικά λουξ κυκλοφορούν σε μια ευρεία γκάμα συσκευασιών, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες της αγοράς: 250 ml γυάλινη και συσκευασίες P.E.T. των 330, 500 και 1500 ml
Με βασικό συστατικό το εξαιρετικής ποιότητας νερό Κεφαλόβρυσου, την προσθήκη φυσικών χυμών φρούτων και πρώτων υλών που έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και την ιδανική ισορροπία ανθρακικού, τα αναψυκτικά Λουξ βρίσκονται στην κορυφή της προτίμησης των Ελλήνων καταναλωτών και μαγεύουν όποιον τα δοκιμάσει.
Πιστή στις αρχές της ποιότητας, της αγνότητας και της αξιοπιστίας που τη διακρίνουν από το 1950, η λουξ έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή, προσφέροντας γεύσεις ξεχωριστές, φυσικές και με έντονη γεύση Ελλάδας.
Αυτό βέβαια δεν την αποθαρρύνει από το να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και να καινοτομεί με τη δημιουργία νέων γευστικών απολαύσεων.
Έτσι, πρώτη η λουξ λανσάρισε σε γυάλινο μπουκαλάκι την εξαιρετική βυσσινάδα λουξ, ένα αναψυκτικό με «σπιτική» φρουτώδη γεύση και διακριτική παρουσία ανθρακικού που φέρνει στο νου τη γλύκα και τη δροσιά των παιδικών μας χρόνων.

ΧΥΜΟΙ ΛΟΥΞ

Από το 2008 την οικογένεια λουξ συμπληρώνουν οι χυμοί Λουξ. Τα νέα ολόφρεσκα μέλη παρασκευάζονται από συμπυκνωμένο φυσικό χυμό φρούτων, χωρίς συντηρητικά, και κυκλοφορούν σε τέσσερις υπέροχες γεύσεις: Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι, Φρουτοποτό Ροδάκινο, Χυμός Νέκταρ Μήλο-πορτοκάλι- καρότο – ένας χυμός πλούσιος σε βιταμίνες B, C και E και, τέλος, ο Φυσικός Χυμός Εxtra-9 – ένα μοναδικό κοκτέιλ 9 φρούτων και 7 βιταμινών.
Οι χυμοί λουξ δημιουργήθηκαν για να χαρίζουν ενέργεια, απόλαυση και ευεξία, αφού εμπερικλείουν όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη φυσική ενίσχυση του οργανισμού, ώστε να αποτελούν το τέλειο τονωτικό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για μικρούς και μεγάλους.
Διατίθενται σε ξεχωριστές συσκευασίες του 1 lt και των 250 ml. 


Ο Αργολικός κάμπος είναι ο μεγαλύτερος πορτοκαλεώνας στην Ελλάδα. Εδώ, σε αυτόν τον προικισμένο από τη φύση τόπο, η λουξ έχει επιλεγμένους παραγωγούς – προμηθευτές. Από εδώ, τα καλύτερα για χυμό εσπεριδοειδή -πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια – ξεκινούν το ταξίδι τους για να γίνουν τα περίφημα αναψυκτικά λουξ!
Το ταξίδι αρχίζει από το δέντρο. Όλα τα φρούτα – πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια – συλλέγονται ένα – ένα, με το χέρι. Σε κάθε στάδιο, από τη συγκομιδή, τη μεταφορά στο Χυμοποιείο και τη διαλογή, μέχρι την τελική χυμοποίηση, εφαρμόζονται συνεχείς έλεγχοι με τα πιο αυστηρά κριτήρια διασφάλισης ποιότητας. Και οι ποιοτικοί έλεγχοι συνεχίζονται και κατά την επεξεργασία – παστερίωση, συμπύκνωση – ώστε να διατηρούνται, στο μέγιστο δυνατό, πολύτιμα συστατικά όπως βιταμίνες και αρώματα.
Από το Χυμοποιείο ο φυσικός χυμός μεταφέρεται (σε ειδικά containers/οχήματα) στη μονάδα παραγωγής. Εδώ μπαίνει σε εφαρμογή η αξεπέραστη «συνταγή λουξ». Ο σωστός συνδυασμός του χυμού με το περίφημο νερό Κεφαλόβρυσου και η ιδανική αναλογία ανθρακικού, δημιουργούν αναψυκτικά αξεπέραστα σε ποιότητα και γεύση. Πιστοποιημένα με ISO 9001 2008, ISO 22000 2005 και με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις, τα αναψυκτικά λουξ επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την ποιοτική και γευστική ανωτερότητά τους.
Φωτογραφία του χρήστη LOUX - ΛΟΥΞ - Φυσική Ελληνική Απόλαυση.

Highlights info row image
 261 052 9890
Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.