Δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία μην τους πιστεύετε, στήνουν παγίδα για να τα πάρουν όλα…

Αποτέλεσμα εικόνας για πλειστηριασμοί πρωτης κατοικιας

Επειδή η…παραπληροφόρηση στην εποχή που ζούμε είναι πολύ ισχυρότερη της σωστής πληροφόρησης, και επειδή τα ‘παπαγαλάκια’ κάθε είδους παπαγαλίζουν γνώμες συνήθως, και όχι εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις, παρακάτω παρουσιάζουμε μέρος μιας ανακοίνωσης της Αυτόνομης Κίνησης Δικηγόρων, που με στοιχεία αποδεικνύει ότι ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά τις περί αντιθέτου μεγαλοσχήμονες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών.

– Για να τελειώνουμε επιτέλους με την παραπληροφόρηση των πολιτών σχετικά με το ζήτημα της κύριας κατοικίας, σημειώνουμε ότι: Η λεγόμενη οριζόντια προστασία της κύριας κατοικίας δεν υφίσταται από την 01/01/2015 και εφεξής. Κάθε σπίτι μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό ανεξαρτήτως της αξίας του. Η τελευταία φορά που προστατεύτηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κύριες κατοικίες των πολιτών ήταν με το αρ.2 του Ν.4224/2013 το οποίο ως γνωστόν προέβλεπε την κατάργηση της προστασίας αυτής στις 31/12/2014 και έκτοτε η προστασία δεν ανανεώθηκε. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, να μας επιδείξει νόμο που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του και όχι δημοσιογραφικά άρθρα. Σήμερα πάντως, 01/12/2017, εμείς δηλώνουμε υπεύθυνα ότι τέτοιος νόμος δεν υπάρχει!
Δεν υπάρχει κανένας νόμος ή υπουργική απόφαση που να ορίζει ότι αν μια κατοικία αξίζει λιγότερα από 300.000 ευρώ δεν βγαίνει σε πλειστηριασμό. Η προφορική συμφωνία που λέει ότι έχει συνάψει η κυβέρνηση με τις ελληνικές τράπεζες δεν επιβεβαιώνεται από τις δεύτερες. Ακόμα δε και αν ίσχυε δε θα ήταν παρά μια προσωρινή απόφαση που θα άλλαζε αναλόγως των συμφερόντων των τραπεζών. Εκεί που υπήρχε νομοθετική προστασία των οφειλετών, η κυβέρνηση- ψευδόμενη- διατείνεται ότι πλέον επαφίεται στις ορέξεις των τραπεζιτών!
Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσει κάποιος την κύρια κατοικία του είναι να πετύχει δικαστική υπαγωγή στο Ν.3869/2010, εφόσον πρώτα αποδείξει στο δικαστήριο ότι ο πλειστηριασμός δεν συμφέρει τις τράπεζες.
Ο Ν.3869/2010 αυτοκαταργείται ως προς τη δυνατότητα διάσωσης της κύριας κατοικίας του οφειλέτη την 31/12/2018. Όχι την 31/12/2017 όπως δηλώνει η κυβέρνηση είτε δια του από 29/08 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είτε δια του ίδιου του Πρωθυπουργού (βλ. ομιλία του στη ΔΕΘ 2017), είτε δια της γνωστής μεθόδου των “non papers” που αναπαράγουν τα ΜΜΕ.


Στο τέλος της ανακοίνωσής της, η Αυτόνομη Κίνηση Δικηγόρων, επισημαίνει ότι το κίνημα αλληλεγγύης που παρίσταται στους πλειστηριασμούς της Τετάρτης, μόνο βίλες δεν υπερασπίζεται…κάτι που στον δικό μας νομό, θα φανεί και την ερχόμενη Τετάρτη στην Άμφισσα.


– Κατόπιν τούτων και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάθε Τετάρτη βγαίνουν σε πλειστηριασμό και σπίτια “καθημερινών ανθρώπων” κάτι που επιβεβαιώνεται με μια απλή ανάγνωση των ανακοινώσεων στον ιστότοπο του ταμείου νομικών, κάθε διάδοση ότι οι αλληλέγγυοι στα ειρηνοδικεία σώζουν βίλες και μεζονέτες είναι παραπλανητική, ψευδής και κακόπιστη. Απολύτως ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 06/12 εκπλειστηριάζεται στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης μία… βίλα 68 τετραγωνικών μέτρων.

από 
Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.