Αναρρίχηση στη Βαράσοβα


Η Βαράσοβα είναι βουνό της Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκεται ανατολικά του Εύηνου ποταμού και δυτικά του Αντιρρίου και της Παλιοβούνας. Είναι ένας τεράστιος όγκος ασβεστολιθικών πετρωμάτων και το μέγιστο ύψος του είναι 917 μ.[1]. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Χάλκεια[2].

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο Κρυονέρι, το όρος Βαράσοβα αποτελεί ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία στη χώρα μας που το επισκέπτονται Έλληνες αλλά και πολύ ξένοι. Τα καρφιά ασφαλείας είναι έτοιμα πάνω στο βράχο σε πολλές διαδρομές. Ο ενδιαφερόμενος έχει επίσης εκεί πολλές επιλογές διαδρομών διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, που μπορούν να καλύψουν τα ενδιαφέροντα των πιο απαιτητικών και έμπειρων, ως αυτά των εκπαιδευόμενων αρχάριων. Η ποιότητα των βράχων της Βαράσοβας είναι εξαιρετική για αναρρίχηση. Η Βαράσοβα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δικαιολογημένα, σαν ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα. Το όρος Βαράσοβα είναι ένας ασβεστολιθικός όγκος που υψώνεται μέσα από την θάλασσα και ξεχωρίζει για τις ορθοπλαγιές του, τα κάθετα βράχια του που «βγαίνουν» μέσα από τη θάλασσα, τη χαράδρα και τους μικρούς όρμους που σχηματίζει. Οι πρώτες αναρριχήσεις στη Βαράσοβα έγιναν το 1958 -59. Ως τότε οι σκληροπυρηνικοί ορειβάτες πίστευαν πως «τα αναρριχητικά πεδία βρίσκονται στα βουνά και όχι σε παραθαλάσσιες περιοχές που ταιριάζουν σε παραθεριστές και τουρίστες».

Σήμερα η Βαράσοβα διαθέτει μερικές από τις σημαντικότερες και τις πιο δύσκολες αναρριχητικές διαδρομές της χώρας μας. Η έμφαση δίνεται πια στην υπέρβαση μεγάλων δυσκολιών (sport climbing). Νέες πολύ δύσκολες διαδρομές, εξοπλισμένες με πλακέτες, ανοίγονται στα πιο απίθανα (μη χαρακτηριστικά) σημεία. Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις διαδρομές :

E  Δ  Ω       και       Ε  Δ  Ω  

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.