Ναύπακτος -Νεροτσουλήθρες: ένα μαύρο χάλι, ένα αίσχος για την πόλη…

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΡΟΤΣΟΥΛΉΘΡΕς ναυπακτοσΝαύπακτος. Θλιβερή η εικόνα στις νεροτσουλήθρες…

Σε κακό χάλι είναι οι νεροτσουλήθρες στην παραλία Βαριάς στη Ναύπακτο, μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψης.
Έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και σκουπιδιών, παρόλο που, πριν από τρία χρόνια περίπου, έγινε μια παρέμβαση από την δημοτική αρχή και απομακρύνθηκαν τα περισσότερα σκουπίδια.

Ένας χώρος που θα μπορούσε να αποτελεί όαση έχει μετατραπεί σε καταφύγιο κάποιων τύπων που αφήνουν ακαθαρσίες και βρωμιά, σε ότι έχει απομείνει από τα οικήματα που άλλοτε χρησίμευαν ως κουζίνα για τις ανάγκες της επιχείρησης, αποθήκη και μπαρ. Οι πισίνες έχουν κρατήσει νερά από τις βροχές, εγκυμονώντας κινδύνους για την δημόσια υγεία. Οι κυνηγοί χαλκού έχουν ξηλώσει όλα τα καλώδια για να πάρουν το μεταλλικό μέρος και ότι άλλο τους χρησίμευε το έχουν καταστρέψει. Μάλιστα προσπάθησαν να ανοίξουν τα κοντέινερ τα οποία είναι κλειδωμένα για να αρπάξουν ότι υπάρχει μέσα, χωρίς μέχρι στιγμής να τα έχουν καταφέρει.
Το χειρότερο είναι ότι η καταπακτή όπου μέσα βρίσκεται ο μηχανισμός για τις πισίνες και η οποία έχει μεγάλο βάθος είναι ανασφάλιστη και γεμάτη νερό. Το μεγάλο μεταλλικό καπάκι που υπάρχει, έχει μετακινηθεί από την θέση του και αν ένα παιδί, δει ως παιχνίδι το σημείο αυτό, κινδυνεύει άμεσα.
Και η νυν δημοτική αρχή αντί να επισπεύσει τις διαδικασίες αξιοποίησης, έχοντας έτοιμη πρόταση, ώστε με την λήξη των δικαστηρίων με τον επιχειρηματία να βάλει  μπροστά για την υλοποίηση, δεν έχει ούτε καν αρχίσει να σκέφτεται  τι θα  γίνει σε αυτό το φιλέτο της πόλης.  Μερίδιο ευθύνης φυσικά φέρει και η προηγούμενη δημοτική αρχή και μάλιστα μεγάλο αφού δεν είχε κάνει ούτε την παραμικρή παρέμβαση.
Επιπλέον κάποιοι έχουν απομακρύνει  πινακίδες από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που βρίσκεται δίπλα και δεν είναι περιφραγμένο και τις έχουν πετάξει στην πισίνα. Προφανώς αυτό αποτέλεσε παιχνίδι για κάποιους ανεγκέφαλους. Η αλήθεια είναι ότι  το Πάρκο είναι καθαρισμένο και προσεγμένο, γι’ αυτό ίσως αποτελεί χώρο κατασκήνωσης για Ρομά που αφήνουν τα αυτοκίνητά τους κάτω από τα δέντρα και απολαμβάνουν την σκιά για τα μεσημέρια τους, αλλά και  την θάλασσα για τα μπάνια τους.
Στην περιοχή έρχονται και αρκετοί ξένοι τουρίστες με τροχόσπιτα που προσπαθούν να κάνουν τις διακοπές τους επιλέγοντας την Ναύπακτο, η οποία θα έπρεπε να δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο για να διαφημιστεί στις ξένες χώρες. Αν’  αυτού οι τουρίστες βλέπουν ημίγυμνους Ρομά να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα με τον γνωστό φασαριόζικο τρόπο τους…

πηγή:   www.aixmi-news.gr

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

2 σκέψεις σχετικά με το “Ναύπακτος -Νεροτσουλήθρες: ένα μαύρο χάλι, ένα αίσχος για την πόλη…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.