ΔΩΡΙΔΑ ~ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 : Οι παρατάξεις και πως διαμορφώνεται το τοπίο με τους επικεφαλείς

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και αν δεν αλλάξει κάτι πάμε για δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Παρ΄ ότι ο χρόνος είναι αρκετός και πολλά αλλάζουν μέσα σ΄ ένα δεκάμηνο, έντονη είναι η κινητικότητα των σχηματισμών και των τοπικών δημοτικών στελεχών.

Ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης ξεκαθάρισε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα είναι ξανά υποψήφιος επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού του «Δωρίδα για Όλους» βάζοντας τέρμα στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούσαν ότι μπορεί να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή ή στην Περιφερειακή.

Επισήμανε μάλιστα ότι ο συνδυασμός του θα είναι ανεξάρτητος όπως και τις προηγούμενες εκλογές και οποιεσδήποτε συζητήσεις κάνει με διάφορα στελέχη θα γίνουν προεκλογικά και όχι μετά τις εκλογές για σχηματισμό δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες έγκυρες πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του συνδυασμού του θα κατέβει μαζί του στις εκλογές και οι μόνοι που έχουν δηλώσει ότι τραβούν τον δικό τους δρόμο είναι ο Ανδρέας Δημόπουλος που προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ. και ο Παναγιώτης Καλλιαμπέτσος από τον χώρο του ΚΚΕ.

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης «Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία Δωρίδας» ο επικεφαλής της Γιώργος Κουλούλας σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει δεν θα είναι ξανά υποψήφιος και αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Έτσι στην παράταξη που εκφράζει τον κεντροδεξιό χώρο στη Δωρίδα έντονη είναι η κινητικότητα και οι παρασκηνιακές διεργασίες για το στέλεχος που θα ηγηθεί.

Στο τραπέζι των συζητήσεων πολλά είναι τα ονόματα που κουβεντιάζονται αλλά η δυστοκία επιλογής είναι σοβαρή για διαφορετικούς λόγους και ενστάσεις κάθε υποψηφιότητας.

Μεταξύ των ονομάτων αυτών είναι του Τάσου Παγώνη, του Κώστα Κουτσομίχου, τουΠάνου Ευσταθίου (αξιωματικού ΠΝ ε.ά.), του Τάσου Φλώρου, του Γιάννη Λυμπέρη, τουΧρήστου Γκίκα.

Επίσης έχει συζητηθεί και το όνομα του νυν Προέδρου του Δημοτικού ΣυμβουλίουΔημήτρη Καραχάλιου αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Φωκίδας, αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι ο χρόνος είναι μακρύς μέχρι τις εκλογές και δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει αν θα απέχει από τις εκλογές, αν θα κατέβει ξανά με τον συνδυασμό Καπεντζώνη, ή θα συμμετέχει σε άλλον συνδυασμό.

Ίσως σ΄αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ.Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που απευθυνόμενος στα γαλάζια στελέχη της χώρας έστειλε μήνυμα να μην βιαστούν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, ούτε να προεξοφλήσουν επιλογές που θα γίνουν κατά τόπους.

Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα ληφθεί υπ’ όψιν η επιτυχής προϋπηρεσία δημάρχων που είναι εν ενεργεία και κάλεσε εκ νέου τα στελέχη του κόμματος να μην βιαστούν σε τοπικό επίπεδο και να μην σπεύσουν να προαναγγείλουν αποφάσεις που θα έχουν πολιτικό χρώμα και θα συνδέονται και με τις πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο.

Ανώτατα στελέχη της Πειραιώς ερμηνεύοντας τις δηλώσεις του Προέδρου δήλωναν ότι απόφαση της ηγεσίας του κόμματος, τώρα που αποβλέπει στην μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και να διεκδικήσει την αυτοδυναμία, να μη βάλει φραγμούς και να στηρίξει επιτυχημένους ανεξάρτητους δημάρχους που έχουν γαλάζια στελέχη ως συνεργάτες.

Διευκρίνιζαν επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία εκτός από τους τρεις μεγάλους Δήμους και τις πρωτεύουσες των Νομών δεν θα δώσει χρίσμα αλλά ίσως κάποια στήριξη.

Θολό όμως είναι το τοπίο και στο «Ενωτικό Κίνημα Ενεργών Πολιτών Δωρίδας» παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της Γιώργος Αρτινόπουλος δηλώνει ότι μάλλον δεν θα είναι ξανά υποψήφιος τουλάχιστον στα δημοτικά δρώμενα ενώ τα μισά σχεδόν στελέχη που είχαν κατέβει με τον συνδυασμό στις προηγούμενες εκλογές έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται για το στέλεχος που θα τεθεί επικεφαλής της παράταξης εφ΄ όσον ο Αρτινόπουλος επιμείνει στην άρνηση του, ενώ το ενδιαφέρων του έχει εκδηλώσει ο Αριστοτέλης Καρβέλας που μέχρι τώρα πάντως εισπράττει αρνητική θέση από άλλα παραδοσιακά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο ξεκάθαρο είναι το τοπίο στην παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Εδώ ως γνωστόν ο πρώην επικεφαλής της Χρήστος Τριανταφύλλου έχει αποχωρήσει εδώ και δύο χρόνια περίπου δίνοντας τη θέση του στον Γιάννη Λάιο που μάλλον θα ηγηθεί το ψηφοδελτίου εκτός και αν έχουμε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής που ακούει στο όνομα Άντα Καραχασάνη ή τον Αλέκο Γώγο.

Είχε ακουστεί και το όνομα του Προέδρου Παλαιοξαρίου Καθηγητού και ΣυγγραφέαΦώτη Κατσούδα αλλά ο ίδιος ξεκαθάρισε πριν λίγες ημέρες ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για Πρόεδρος στο χωριό του.


 s o u r c e
Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.