Ολοκληρώθηκε με τις αναμενόμενες τυμπανοκρουσίες η αγορά οικοπέδου στη Βαρναράχη για την ΔΕΥΑΝ

IMG_2154

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δ/ΝΣΗ: Ιλ. Τζαβέλλα 37
Ναύπακτος τ.κ. 303 00
Τηλ.: 26343 60102
Fax: 26343 60116
e-mail: info@nafpaktos.gr

Ναύπακτος 06-09-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενώπιον του συμβολαιογράφου κ. Γουργουλέτη και παρουσία του Δημάρχου κ. Λουκόπουλου υπεγράφη πλέον, το συμβόλαιο αγοράς ακινήτου ιδιοκτησίας του κ. Ιωάννη Καλτσά στη Βαρναράχη, μεταξύ της Προέδρου της ΔΕΥΑΝ Κ. Σμπούκη και του κ. Καλτσά.
Το πρόβλημα της Βαρναράχης, όπως είναι γνωστό ταλαιπώρησε από το 2004 και επί δεκατέσσερα χρόνια τους ιδιοκτήτες των ακινήτων επί των οποίων εγκαταστάθηκαν αυθαίρετα από το Δήμο, λόγω επειγουσών αναγκών, οι γεωτρήσεις από τις οποίες υδροδοτείται η πόλη της Ναυπάκτου.

Από τότε και παρά την αναφορά προς επίλυση του προβλήματος, στα προγράμματα όλων των υποψηφίων δημάρχων, αλλά και των έως τώρα δημοτικών αρχών, λόγω και της σοβαρότητας του θέματος, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, με αποτέλεσμα δικαίως οι ιδιοκτήτες να έχουν επιδοθεί σε μαραθώνιους δικαστικούς αγώνες μέσα από τους οποίους δικαιώθηκαν και ξεκίνησαν τις διαδικασίες αποβολής των εγκαταστάσεων των γεωτρήσεων από τις ιδιοκτησίες τους, θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο και διακοπή της υδροδότησης της πόλης .
Μετά από προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα από τον Δήμαρχο κ. Λουκόπουλο, καθώς και την επιμονή της προέδρου της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας κ. Σμπούκη, μέσα από δαιδαλώδεις διαδικασίες και σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες της πόλης μας, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με την πρώτη αγορά του ακινήτου του κ. Καλτσά, η οποία δημιουργεί και το δεδομένο, για τη άμεση αγορά και των υπολοίπων ακινήτων για τα οποία επίσης οι ιδιοκτήτες τους, βλέποντας ότι επιτέλους δόθηκε λύση, έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.
Η παρούσα Δημοτική Πλειοψηφία και παρά τις επιθέσεις και τα εμπόδια που προβάλλονται από ορισμένους , εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβούλιου, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες , είναι αποφασισμένη και το κάνει πράξη, μεταξύ των άλλων, την επίλυση σοβαρών και χρονιζόντων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους Δημότες.
Τέλος, πέραν της καθημερινότητας, με προσεκτικό και στοχευμένο σχεδιασμό, υλοποιούνται έργα και δράσεις που οδηγούν το Δήμο μας στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια και μέσα στην πολυετή κρίση, δίνουν ένα μικρό έστω στίγμα αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.»
Σχόλιο της στήλης:

Διαπιστώνουμε κάθε φορά που η σημερινή δημοτική αρχή επειχειρεί να προβάλει σαν ένα τεράστιο επίτευγμά της μια  δική της  υποχρέωση προς τους πολίτες που την εξέλεξαν, διαπιστώνουμε ξαναλέγω ότι προσπαθεί ν’ αναδείξει αυτό το  «τεράστιο» κατόρθωμά της πατώντας πάνω στα πτώματα  προηγούμενων δημάρχων.  Αυτοαναδεικνύεται δηλαδή ήρωας, συκοφατώντας και βγάζοντας σε αχρηστεία όλους τους προϋπηρετήσαντες τον δήμο!  Ενας άλλος προσφιλής της τρόπος αυτοπροβολής είναι  αυτός με την δημοσίευση  ανακοινώσεων και δελτίων τύπου που σκαρφίζεται ο εκάστοτε αρμόδιος για να μπερδέψει τον αναγνώστη ψηφοφόρο, πως τάχατες όλα βαίνουν καλώς και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία! Κι ας μην έχει καν αρχίσει ακόμα να παράγεται  συγκεκριμένο έργο.

Εργα;  για ποιά έργα;;;  Από που ν’ αρχίσουμε και που να φτάσουμε: Από το «Ξενία»  που είναι ακόμα ένα ερείπιο, από την ύδρευση – αποχέτευση που το νερό δεν πίνεται και οι θάλασσες είναι άκρως επικίνδυνες λόγω μόλυνσης, από το αλσύλλιο Γριμπόβου για το οποίο μας αραδιάσατε ένα σωρό  «θα»   και παραμένει σήμερα  ένα οπτικό αίσχος, από αυτή τη  «μπούρδα»  που στήσατε έξω απ’ το λιμάνι ονομάζοντάς την  «πλωτή εξέδρα» ,   από τις κακοτεχνίες δρόμων και πεζοδρομίων, από την πλήρη υποβάθμιση των ανατολικών συνοικιών που μοιάζουν με  «φαβέλες» ,  από τις εγκαταλελημένες πλατείες,  από το παραλιακό μέτωπο εξόδου από την  πόλη που είναι φυλακισμένο ένθεν και ένθεν αφού δεν τολμάτε να το ανοίξετε,   από το κυκλοφοριακό που ο καθένας κάνει ότι του «καπνίσει»,  από το κτίριο «Ναυπακτία» που το καταντήσατε μια κλειστή-σκοτεινή αποθήκη και θέλετε και τουρισμό π’ ανάθεμά σας … Κι ένα σωρό ακόμα  προβλήματα που δεν τολμήσατε να τ’ αγγίξετε, γιατί δεν θέλατε αποδεικνύοντας έτσι την ανικανότητά  σας, παρ’ όλο που ο δήμαρχός μας στις προεκλογικές του εξαγγελίες, αλλά και στους προγραμματισμένους απολογισμούς του, με τις υποσχέσεις του και τα ατελείωτα «θα»  μας έλεγε πως θα φτιάξει τη Ναύπακτο έναν μικρό παράδεισο !!!  Βρείτε και ξανακούστε τα  βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοούμε, όσοι τα έχετε ξεχάσει… 

Σταματήστε όμως αυτή τη καραμέλα κύριοι του δήμου και της ΔΕΥΑΝ, με τα υποτιθέμενα εμπόδια που κάθε φορά ανακλύπτετε ότι σας βάζουν οι άλλοι, οι εντός – εκτός και επι τα αυτά  όπως τους λέτε,  γιατί  έτσι αυτογελοιοποιήστε. Κανέναν δεν πείθετε με αυτές τις αερολογίες.  Εμεις έχουμε χρέος και καθήκον σαν ενημερωτικό μέσον, να σας κριτικάρουμε  κι αυτό κάνουμε κάθε φορά που σας πιάνουμε  «offside»  και δυστυχώς για εσας, μας δίνετε πολλές φορές την ευκαιρία να το κάνουμε. Για ποιά εμπόδια τότε μιλάτε?  Κι αν εννοείτε κάτι  άλλο, όχι εμεις δεν θα κάνουμε συναλλαγή  «κάτω απ’το τραπέζι»  όπως  πιθανόν να νομίζατε, γιατί απλά διαφέρουμε από κάποιους άλλους που εσεις τους χαϊδεύετε τις πλάτες για τους ευνόητους λόγους… 

Εχετε λοιπόν και υποχρέωση αλλά και καθήκον κυρία πρόεδρος αλλά  κι εσύ κύριε δήμαρχε, να δώσετε στον ναυπακτιακό λαό αυτό που του αξίζει και όχι να παινεύεστε κατηγορώντας άλλους που ήδη έχουν κριθεί για τις παραλήψεις τους. Γιατί απλούστατα αυτός είναι και ο λόγος που οι δημότες μας σας έδωσαν και με το παραπάνω ένα ποσοσστό που ούτε στα καλύτερά σας όνειρα δεν θα το βλέπατε.  Ο καιρός είναι πολύ ολίγος για σας,  αφήστε λοιπόν πίσω σας για την πόλη και τους δημότες της  έργα ουσίας και μακράς πνοής  –  αντί υποσχέσεων, δελτίων τύπου και φωτογραφήσεων –  Διότι αν δεν το κάνετε,   μετεκλογικά θα είστε απλά ένα θλιβερό παρελθόν για αυτόν τον τόπο.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.