Ο Θανάσης Παπαθανάσης στην πρώτη σύσκεψη του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών Α.Χαρίτση

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πρώτη σύσκεψη της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό
Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση παρουσία του τ.Δημάρχου Ναυπάκτου και μέλους του ΔΣ της ΚΕΔΕ Θανάση Παπαθανάση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Η ΚΕΔΕ έθεσε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση καθώς κατέθεσε και υπόμνημα με προτεινόμενες αλλαγές και βελτιώσεις στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο «Κλεισθένης 1»
Τα κύρια σημεία που έθιξε η ΚΕΔΕ είναι το θέμα της κυβερνησιμότητας των Δήμων και πρότεινε συγκεκριμένες αλλαγές στο νόμο όπως η επαναφορά του άρθρου 18 του Καλλικράτη για ενιαία ψηφοδέλτια και όχι ξεχωριστή κάλπη για τα τοπικά συμβούλια. Επίσης ζήτησε την κατοχύρωση της καταστατικής θέσης των αιρετών δηλαδή οι αιρετοί να τίθενται σε αργία μόνο μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Ζητήθηκε επίσης η τροποποίηση της Εποπτείας των δήμων και η θεσμοθέτηση ενός ενιαίου Εσωτερικού Ελεγκτικού Μηχανισμού.
Τέλος σημαντικό θέμα που θίχτηκε είναι η μεταβίβαση πόρων παράλληλα με τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων και να συμμετέχει η ΚΕΔΕ στην επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ώστε να επιτευχθεί η πραγματική Αυτοδιοκητική Διακυβέρνηση όπως έχει εκφραστεί και από τις αποφάσεις του κοινού συνεδρίου ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.