Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – Δευτέρα 15/10/2018

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Πληρ.: Χωραφά Σταυρούλα-Μαρία
Δ/νση: Ιλ. Τζαβέλα 37, Ναύπακτος 30300
Τηλ:2634360143-160
FAX: 2634360121

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 28-9-2018
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 18894

ΠΡΟΣ:
1. κ. κ Δημοτικούς Συμβούλους
2. κ. Δήμαρχο
3. κ. Πρόεδρο και κ.κ. Συμβούλους
Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου
4. κ.κ. Προέδρους και Συμβούλους
Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου.
5. κ.κ. Εκπροσώπους
Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου.

ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας»

Σας προσκαλούμε, την Δευτέρα 15-10-2018, και ώρα 18:00 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κτίριο του Ξενοδοχείου Ξενία (Θεμιστοκλή Αθανασιάδη Νόβα και Αρβανίτη, βορειοδυτική αίθουσα), σε Ειδική Συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 και τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) με θέμα :

• Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

Στην συνεδρίαση αυτή καλούνται οι κάτοικοι, δημότες και όλοι οι φορείς του Δήμου μας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοτρωνιάς Θωμάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: (Για ενέργεια)
1. Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου (Να παρευρίσκεται για θέματα αρμοδιότητάς του)
2. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου (Να παρευρίσκεται για θέματα αρμοδιότητάς του)
3. Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου (Να παρευρίσκεται για θέματα αρμοδιότητάς του)
4. Διευθυντή Περιβάλλοντος (Να παρευρίσκεται για θέματα αρμοδιότητάς του)
5. Διευθυντή Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων (Να παρευρίσκεται για θέματα αρμοδιότητάς του)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: (Για ενημέρωση)
1. Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.
2. Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών.
3. Σύλλογο Μηχανικών Ναυπάκτου.
4. Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
5. Ο.ΣΥ.Ν.
6. Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

2 σκέψεις σχετικά με το “Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – Δευτέρα 15/10/2018

 1. Σε Ανοικτή Συνεδρίαση Του Δήμου – Η Ώρα Της Κρίσης Για Τη Δημοτική Αρχή Λουκόπουλου

  Με πάρα πολλά ανοιχτά ζητήματα και θέματα προσέρχεται ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος και η δημοτική πλειοψηφία στην ειδική ετήσια συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων του.

  Πρόκειται για μια συνεδρίαση που διεξάγεται υποχρεωτικά με βάση τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και κατά τη διάρκειά της η δημοτική αρχή οφείλει να εκθέσει τα πεπραγμένα της για όλο τον περασμένο χρόνο τόσο σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης όσο και σε επίπεδο εφαρμογής του όποιου προγράμματος είχε όταν εξελέγη.

  Η συνεδρίαση αυτή είναι δημόσια, όπως όλες άλλωστε των δημοτικών συμβουλίων αλλά έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους μπορεί να ζητήσει και να λάβει το λόγο όποιος φορέας, δημότης ή και απλός κάτοικος του δήμου το επιθυμεί. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να ακούσει και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

  Ειδικότερα, στην περίπτωση του δήμου Ναυπακτίας η συνεδρίαση έχει οριστεί για τη Δευτέρα 15η Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στο κτίριο του Ξενία. Το γεγονός φυσικά αυτό από μόνο του δεν δημιουργεί συνθήκες μεγάλης συμμετοχής καθώς όλοι γνωρίζουν τη συγκεκριμένη χωρητικότητα της αίθουσας.

  Ανεξαρτήτως πάντως από αυτό, πληροφορίες του ilovenafpaktos.gr αναφέρουν ότι η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να είναι προετοιμασμένη για ένα δύσκολο απόγευμα. Σε μια συζήτηση που αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες αρχικά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και αρκετοί φορείς θα θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα για το σύνολο των πράξεων και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί.

  Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο διοίκησης του δήμου, με τη διαχείριση των σκουπιδιών και την κατάσταση στον ΧΥΤΑ, με τις αντιπαραθέσεις που σημειώνονται με τις επιχειρήσεις του δήμου, με κομβικές αποφάσεις όπως τα έργα στο δήμο, η εμποροπανήγυρις, η κατάργηση της Nostos, η αδιέξοδη αντιπαράθεση με την Γέφυρα και οι συνέπειες που παράγει.

  Είναι ορισμένα μόνον από τα ζητήματα που αναμένεται να τεθούν στην ειδική αυτή συνεδρίαση και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απαντήσεις του δημάρχου που συνήθως αποφεύγει να τοποθετείται ο ίδιος αφήνοντας το δύσκολο έργο στους αντιδημάρχους του.

  Όμως αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να φανούν δημόσια και τα ρήγματα που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στους κόλπους της πλειοψηφίας. Οι απαντήσεις που θα δοθούν σε συγκεκριμένα ερωτήματα θα είναι καταλυτικές και θα δώσουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην πλειοψηφούσα παράταξη. Ειδικότερα, ποιοι είναι ακόμη με τον δήμαρχο Παναγιώτη Λουκόπουλο και ποιοι εργάζονται ήδη για την επόμενη δική τους ημέρα στο δήμο.


  ilovenafpaktos.gr

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Έτσι, Δεν Διοικείται Ούτε Περίπτερο Κύριε Λουκόπουλε – Το Παράδειγμα Της Ναυμαχίας [Έγγραφα]

   01 OCTOBER 2018
  

   01 OCTOBER 2018
  

  Πριν από λίγες ημέρες το ilovenafpaktos.gr είχε αναφερθεί αναλυτικά στην τακτική του δήμου Ναυπακτίας και του δημάρχου Παναγιώτη Λουκόπουλου, προσωπικά, να λαμβάνονται αποφάσεις για δεκάδες ζητήματα με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος χωρίς πραγματικά να συντρέχουν ή να πρέπει να συντρέχουν αυτοί οι λόγοι.

  Μελετώντας τις αποφάσεις των τελευταίων ημερών για τις εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου βλέπουμε ότι υπάρχουν και χειρότερα.

  Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου και αυτό προφανώς είναι προκαθορισμένο εδώ και μήνες. Και ενώ θα περίμενε κανείς η όλη προετοιμασία να έχει ξεκινήσει εγκαίρως ώστε όλα να είναι έτοιμα, αφήνοντας μάλιστα και χρονικό περιθώριο ασφαλείας για πιθανές… αναποδιές, διαπιστώνουμε το αδιανόητο.

  Όλες οι αποφάσεις για την γιορτή λαμβάνονται περίπου 10 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία της 6ης Οκτωβρίου. Παρέλκει αυτή τη στιγμή να εξετάσουμε τη λογική των απ’ ευθείας αναθέσεων και της πολυδιάσπασης των ποσών – αν δηλαδή μια γενική προκήρυξη θα έφερνε καλύτερο αποτέλεσμα από άποψη κόστους και ποιότητας.

  Στεκόμαστε μόνο στα γεγονότα που τα θεωρούμε αδιανόητα. Με αλλεπάλληλες αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή του δημάρχου Παναγιώτη Λουκόπουλου ανατέθηκαν:

  Στις 27 Σεπτεμβρίου η κατασκευή των σκηνικών της εκδήλωσης:
  https://ilovenafpaktos.gr/images/pdf/Nskinika.pdf

  «Αναπαράσταση της Ναυμαχία της Ναυπάκτου» στον ζωγράφο Eno Shkodrani, με έδρα την Πάτρα και συνολικό κόστος 9.700 ευρώ.

  Στις 25 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες πριν, πάλι απ’ ευθείας, στον ίδιο ζωγράφο Eno Shkodrani ανατέθηκε η «πραγματοποίηση καλλιτεχνικών υπηρεσιών (δημιουργία 53 γκραβούρων)
  https://ilovenafpaktos.gr/images/pdf/Ngkravoures.pdf
  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αναπαράσταση της Ναυμαχία της Ναυπάκτου» για την 447η επέτειο από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου που θα πραγματοποιηθεί 6 Οκτωβρίου 2018. Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 1.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α»

  Στις 27 Σεπτεμβρίου με απ’ ευθείας ανάθεση δίδεται στον κ. Πολύδωρο Αθανάσιο του Χρήστο, με έδρα τη Ναύπακτο, εντολή για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη του θεατρικού δρώμενου https://ilovenafpaktos.gr/images/pdf/Nixos.pdf

  Αναπαράστασης Ναυμαχίας Ναυπάκτου 2018. Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 14.500,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

  Στις 27 Σεπτεμβρίου δίδεται με απ’ ευθείας ανάθεση η παραγγελία για τα λάβαρα, τα κύπελλα και τα αναμνηστικά της εκδήλωσης με κόστος 1.148,98 ευρώ.
  https://ilovenafpaktos.gr/images/pdf/Nlavara.pdf

  Στις 29 Σεπτεμβρίου πάντα με απ ευθείας ανάθεση παραγγέλνονται οι αφίσες της εκδήλωσης με κόστος 508,40 ευρώ.
  https://ilovenafpaktos.gr/images/pdf/Nafises.pdf

  Στις 25 Σεπτεμβρίου αποφασίζεται ότι οι στολές της γιορτής θα νοικιαστούν από βεστιάριο στην Πάτρα έναντι 1.000 ευρώ.
  https://ilovenafpaktos.gr/images/pdf/Nstoles.pdf

  Στις 25 Σεπτεμβρίου ανατίθεται «απ’ ευθείας στον κ. Δημήτριο Ιωάννου, με έδρα τη Ναύπακτο, η προμήθεια οπτικοακουστικού υλικού (σποτ, DVD, φωτογραφίες κ.τλ.) έναντι του ποσού των 2.500 ευρώ.
  https://ilovenafpaktos.gr/images/pdf/Nvideoskopisi.pdf

  Και τέλος, με δύο αποφάσεις στις 25 και στις 27 Σεπτεμβρίου κλείνονται τα θεατρικά σχήματα X Satibagos
  https://ilovenafpaktos.gr/images/pdf/Nsaltibagos1.pdf
  και Αυλαία
  https://ilovenafpaktos.gr/images/pdf/Naulaia.pdf
  έναντι του ποσού των 2.000 ευρώ έκαστο, για να αναλάβει τα δρώμενα της γιορτής. Αξιομνημόνευτο, πάντως είναι το γεγονός ότι με άλλη απόφαση επίσης της 25ης Σεπτεμβρίου η εταιρεία X Saltibagos θα λάβει επιπλέον και 1.800 ευρώ για την παρέλαση-αναγγελία της ναυμαχίας,
  https://ilovenafpaktos.gr/images/pdf/Nsaltibagosparelasi.pdf
  που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή, 5 Οκτωβρίου.

  ‘Όλα τα παραπάνω έχουν μόνον δύο πιθανές εξηγήσεις και, δυστυχώς όχι τρίτη. Ή ότι στον δήμο Ναυπακτίας όλα γίνονται στο… πόδι, την τελευταία στιγμή ή ότι όλα γίνονται στο… παρασκήνιο, προαποφασίζονται, προαναγγέλλονται και έρχεται εκ των υστέρων η απόφαση της νομιμοποίησής τους.

  Γιατί, πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι τα σκηνικά της τελετής παραγγέλθηκαν μόλις 10 ημέρες πριν μαζί με την εντολή για δημιουργία 53 γκραβούρων στον ίδιο άνθρωπο. Άρα, αυτός ο άνθρωπος είτε θα δώσει ένα προϊόν υποβαθμισμένο κάνοντας μια… αρπαχτή είτε είχε του είχε παραγγελθεί καιρό πριν και είχε όλο το χρόνο, αλλά φυσικά η παραγγελία και η εργασία του ήταν στον αέρα αφού δεν υπάρχει η απόφαση του δήμου Ναυπακτίας.

  Και ρωτάμε λοιπόν. Είναι τόσο δύσκολο κ. Λουκόπουλε να λαμβάνονται οι αποφάσεις στην ώρα τους και να αποκτήσει η λειτουργία του δήμου Ναυπακτίας μια κανονικότητα. Αν θέλετε να εκπλήσσετε υπάρχουν και άλλοι, καλύτεροι τρόποι.

  Απαντήστε κ. Λουκόπουλε. Όχι σε μας αλλά στους κατοίκους της Ναυπάκτου, στην ανοικτή συνεδρίαση της 15ης Οκτωβρίου όπου θα κληθείτε να δώσετε λόγο για τα πεπραγμένα σας.


  ilovenafpaktos.gr

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.