Σήμερα Δευτέρα ο προγραμματισμένος δημόσιος απολογισμός της θητείας του δημάρχου. Θα γίνει ή θα ματαιωθεί ;;;

Την τελευταία δημόσια λογοδοσία της πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019 θα κάνει σήμερα η δημοτική αρχή της Ναυπακτίας με δήμαρχο τον Τάκη Λουκόπουλο,  σε ανοικτή δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.   Η συνεδρίαση αυτή γίνεται κάθε χρόνο με βάση τα όσα προβλέπει ο Καλλικράτης αλλά φέτος, ενόψει και των εκλογών, αναμένεται να μετατραπεί φυσιολογικά σε λογοδοσία των πεπραγμένων ολόκληρης της θητείας από το 2014 έως σήμερα.

Αν γίνει – γιατί πάντα έχουμε τις επιφυλάξεις μας με την παρούσα δημοτική αρχή –   θα μπορούν να λάβουν μέρος φορείς αλλά και απλοί δημότες που έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τις θέσεις τους, να διατυπώσουν παράπονα και να θέσουν ερωτήσεις αναμένοντας πειστικές απαντήσεις.

Φυσικά, τις θέσεις τους θα διατυπώσουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ασκώντας κριτική εφ’ όλης της ύλης επιχειρώντας να διαμορφώσουν το τοπίο στα δημοτικά πράγματα ενόψει της προεκλογικής περιόδου που ουσιαστικά έχει ξεκινήσει.    Η συνεδρίαση που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ξενία και έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 6 το απόγευμα.
Παράλληλα, για τις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί και τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι προφανές ότι η ώρα έναρξης θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην δεύτερη προγραμματισθείσα συνεδρίαση είναι τα εξής:

  • Οριοθέτηση χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ. (Εισηγητής κ. Καρακώστας)
  • Αποδοχή της με Α.Π 17864/18-09-2018, αίτησης της κ. Θεοδώρας Τσιάμη του Αθανασίου σχετικά για λύση μίσθωσης ακινήτου-κτιρίου. (Εισηγητής κ. Σύψας)
  • Έγκριση ή όχι του από 05-10-2018 πρακτικού της επιτροπής καθορισμού τιμήματος, για απευθείας εκμίσθωση 1 δωματίου του τέως Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ Κεντρικής στον ΟΤΕ Α.Ε. (εισηγητής κ. Σύψας)
  • Έγκριση σύναψης σύμβασης παροχής συγκοινωνιακού έργου με την ΚΤΕΛ Α.Ε. Ν.Αιτωλ/νίας για το χρονικό διάστημα απ’ την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως 30/6/2018 (εισηγητής κ. Σύψας)
  • Υποβολή πρότασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας όσον αφορά τον αριθμό των προς έκδοση νέων αδειών πλανοδίου εμπορίου σε παραγωγούς χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου μας. (εισηγητής κ. Σύψας)
  • Έγκριση καταλόγου συμμετεχόντων πολιτών στην Εμποροπανήγυρη Ναυπάκτου 2018. (εισηγητής κ. Σύψας)
  • Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος. (εισηγητής κ. Σύψας)
  • Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή άλλων πρόσκαιρων αναγκών (έκτακτων αναγκών) της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2 ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων για συντήρηση, καθαριότητα, διαγραμμίσεις κ.λπ. των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου). (Εισηγητής κ. Φράγκος).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.