η πολιτική τους απομόνωση τους αναγκάζει σε πολιτική αναδίπλωση εν όψει προεκλογικής περιόδου

Άρχισαν ως φαίνεται να μετρούν τα   … «κουκιά»  στην πλειοψηφούσα παράταξη της δημοτικής μας αρχής και βλέποντας ότι  το σακούλι  αρχίζει ν’ αδειάζει, σκέφτηκαν να ξεκινήσουν  μια-μια τις πολιτικο-δημοτικές κωλοτούμπες μπας και φέρουν καμια ισορροπία στην  πολιτική τους κατρακύλα. Είναι αργά όμως για τέτοιες ισορροπίες,  αφού οι δημότες τους έχουν πάρει χαμπάρι πως «πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες»   κι απλά περιμένουν το πλήρωμα του χρόνου για να τους ανταμείψουν κατάλληλα στις κάλπες – αν βέβαια μέχρι τότε δεν διαλυθούν!
Μετά λοιπόν κι από την προχτεσινή   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ  έβγαλαν σήμερα εκεί στον δήμο το ακόλουθο δελτίο τύπου (πάλι ανυπόγραφο) με την μορφή προσκλήσεως προς την Ομοσπονδία :

Πρόσκληση Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας στη Διαβούλευση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου:

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δ/ΝΣΗ: Ιλ. Τζαβέλλα 37
Ναύπακτος τ.κ. 303 00
Τηλ.: 26343 60102
Fax: 26343 60116
e-mail: info@nafpaktos.gr

Ναύπακτος 22-10-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Θέμα: Πρόσκληση Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας στη Διαβούλευση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.

«Το τελευταίο διάστημα πολλά έχουν ακουσθεί και γραφεί σχετικά με το αν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας και Δωρίδας εκλήθη ή όχι στη διαβούλευση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, η οποία έγινε στις 9/6/2017. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Δαβανέλο Θεμιστοκλή η Ομοσπονδία εκλήθη μόλις μια ημέρα πριν τη διαβούλευση και κατά τη συζήτηση δεν παραστάθηκε. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι από δεκάδες φορείς μόνο η Ομοσπονδία δεν εκλήθη εμπρόθεσμα!
Ωστόσο, τα έγγραφα και η αλήθεια αποκαλύπτουν την αλήθεια καθώς όπως προκύπτει από τα συνημμένα αποδεικτικά επίδοσης πρόσκλησης συνεδρίασης (1 και 2) η Ομοσπονδία έλαβε γνώση για την διαβούλευση 9 ημέρες προ αυτής, την 31-5-2018!!!!
Αποτέλεσμα της πολιτικής της Ομοσπονδίας ήταν να μην ενημερώσει, ως όφειλε τους φορείς της, ενώ ένα ερώτημα που ακόμη δεν έχει απαντηθεί είναι ποιος αποφάσισε και με ποια απόφαση και πρακτικό συνεδρίασης να μην παραστεί η Ομοσπονδία στη διαβούλευση.
Ο Δήμος Ναυπακτίας θεωρεί την Ομοσπονδία σύμμαχό του και γι’ αυτό οποτεδήποτε η Ομοσπονδία θελήσει είμαστε στη διάθεσή της για ενημέρωση.»


Ανευ   υπογραφής από  τον  Δήμο  !!!
Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “η πολιτική τους απομόνωση τους αναγκάζει σε πολιτική αναδίπλωση εν όψει προεκλογικής περιόδου

 1. Οι Μεθοδεύσεις, Οι Μακέτες, Η Ανάπλαση Και Η Ναύπακτος Του Μέλλοντος

  Τα έργα που γίνονται κατά τη διάρκεια της θητείας μιας δημοτικής αρχής είναι πολλές φορές καταλυτικά για την κρίση των πολιτών στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όταν φυσικά πρόκειται για έργα που αποδειγμένα καλυτερεύουν την καθημερινότητα των πολιτών.

  Παράλληλα, όταν πρόκειται για έργα που αλλάζουν τη φυσιογνωμία μιας πόλη ή ενός τόπου, τότε ο σχεδιασμός και η εκτέλεσή τους ξεπερνά τα όρια της πλειοψηφούσας παράταξης σε ένα δημοτικό συμβούλιο και ανάγεται σε ζήτημα μείζονος σημασίας που πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά -χωρίς κόλπα και αποκλεισμούς- με πλήρη άνεση χρόνου και διαύγεια ως προς τους στόχους και τις επιδιώξεις.

  Τέλος, φυσικά, πρέπει να είναι έργα με… σάρκα και οστά και όχι μακέτες. Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι έργα που αρχίζουν όλα μαζί τις παραμονές των εκλογών για να τα… βλέπουν οι πολίτες την Κυριακή της ψηφοφορίας. Έργα που προγραμματίζονται χρονικά έτσι ώστε να ζητά η δημοτική αρχή νέα τετραετία ώστε να ολοκληρώσει κάτι που ακόμη δεν έχει αρχίσει.

  Η περίπτωση της Αστικής Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου, έργου προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που τρόπου με τον οποίο έχει πολιτευθεί η σημερινή δημοτική αρχή. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές η επικαιροποιημένη μέλετη –με την έγκριση του ΚΑΣ και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής- πήγε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τελική έγκριση.
  Μετά από πολύωρη συζήτηση το θέμα να εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο, υπήρξαν όμως ενστάσεις και διαφωνίες από την Ομοσπονδία -μέσω του προέδρου της κ. Ταξιάρχη Σούζα- και από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές Ταξί.

  Τρεις ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις φιλοξένησε η ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek. Μίλησαν ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας, η πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Ζιαμπάρα και ο γραμματέας του Σωματείου αυτοκινητιστών ταξί Ναυπάκτου Θωμάς Μπανιάς.

  Αυτό που αξίζει να προσεχθεί είναι η στρατηγική, ο τρόπος σκέψης και δράσης της δημοτικής αρχής όπως αυτό συνάγεται και από τις τρεις συνεντεύξεις. Μια στρατηγική που όπως έχει καταγράψει πολλές φορές το ilovefafpaktos.gr είναι προσανατολισμένη στη δημιουργία εντυπώσεων με βασικό στόχο το εκλογικό όφελος.

  Καταγράφουμε ενδεικτικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις:

  Κ. Καρακώστας: «Σε τρία με τέσσερα χρόνια η Ναύπακτος θα έχει αλλάξει πρόσωπο»

  Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο, ένα έργο που αναβαθμίζει το ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου και δεν είναι καθόλου τυχαίο που πήρε και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Ένα έργο που αναβαθμίζει και τον χώρο του λιμανιού, ένα ιστορικό μνημείο, που σήμερα κατακλύζεται από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

  Οι ενστάσεις – αντιρρήσεις επικεντρώνονται περισσότερο στο θέμα της μεταφοράς του χώρου στάθμευσης των ταξί. Θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα;

  «Σχετικά για τη θέση των ταξί, από το να φύγουν από τη μία μεριά και να πάνε δέκα μέτρα πιο πέρα, στη βορινή πλευρά της πλατείας, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην ίδια την λειτουργία των ταξί.

  Ούτε τους ξαφνιάζει και παραδίδει ένα σημαντικό χώρο στους πεζούς, μεγαλώνει ουσιαστικά την πλατεία του λιμανιού.

  Βέβαια σήμερα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές επάνω στην Μελέτη καθώς έχει την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όμως στην πορεία του έργου θα μπορούν να γίνουν σημειακές παρεμβάσεις».

  Μιλάμε δηλαδή για ένα σύνολο παρεμβάσεων καλά σχεδιασμένων πού η μια δένει με την άλλη και όλα συντείνουν στο να αναδείξουν την πόλη μας και την ιστορία της.

  Κανονικά η Ναύπακτος πρέπει να πανηγυρίζει καθώς έρχονται στην πόλη πολλά χρήματα και θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια όλων αυτών των έργων, που όταν υλοποιηθούν, θα δημιουργήσουν μία ενότητα που αναδεικνύουν την πόλη. θεωρώ ότι σε τρία με τέσσερα χρόνια η Ναύπακτος θα έχει αλλάξει ουσιαστικά πρόσωπο».

  Μαρία Ζιαμπάρα: «Δεν έχει ενημερωθεί ούτε η πόλη, ούτε το δημοτικό συμβούλιο»

  Να επαναλάβω και να ξεκαθαρίσω ότι ως παράταξη έχουμε στηρίξει όλα τα έργα, αυτό άλλωστε φαίνεται στα πρακτικά και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή αρέσκεται να χρεώνει σε άλλους τις αποτυχίες της και να διαδίδει ότι ως παράταξη βάζουμε τρικλοποδιές.

  Ξεκάθαρα είμαστε κατά των τακτικισμών και των μεθοδεύσεων που ακολουθεί η δημοτική αρχή. Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν ως δημοτική σύμβουλος συμμερίστηκα και υιοθέτησα το δίκαιο αίτημα ολιγοήμερης αναβολής του θέματος, (την επόμενη Δευτέρα έχουμε δημοτικό συμβούλιο), το οποίο ζητήθηκε από τον πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ναυπάκτου, προκειμένου να ενημερωθούν για ένα τόσο σημαντικό έργο που αφορά όλους μας.

  Ήταν ένα δίκαιο αίτημα, γιατί για ένα τόσο σημαντικό έργο με παρεμβάσεις στο Ιστορικό Κέντρο, στην καρδιά και στην ταυτότητα της Ναυπάκτου, δεν έχει γίνει επί τους ουσίας ενημέρωση και ουσιαστική διαβούλευση. Δεν έχει ενημερωθεί ούτε η πόλη αλά ούτε το δημοτικό συμβούλιο.

  Ακόμα και τα μέλη της δημοτικής αρχής που έχουν ψηφίσει το έργο δεν έχουν γνώση για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν. Και αυτή δεν είναι δική μου διαπίστωση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντιπολιτευτική, φάνηκε ξεκάθαρα στο τελευταίο συμβούλιο, όταν κορυφαίο στέλεχος της δημοτικής ομάδας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος είπε ότι είχε την εντύπωση ότι η πιάτσα των Ταξί θα τοποθετηθεί στο Ρεξ, αντί για το λιμάνι που προβλέπει η μελέτη. Δεν είμαστε, λοιπόν, κατά των μεγάλων έργων και το έχουμε αποδείξει και από τη θέση της δημοτικής αρχής και από τη θέση της αντιπολίτευσης. Εξάλλου πολλές από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο συγκεκριμένο έργο είναι προϊόν των μελετών που έγιναν επί δικής μας θητείας και οι οποίες όχι μόνο πολεμήθηκαν με μένος αλλά και λοιδορήθηκαν από σημερινούς αντιδημάρχους που τότε βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

  Ενώ είχε 5 ολόκληρα χρόνια στη διάθεση της, τη μεγαλύτερη δημοτική θητεία όλων των εποχών, συνειδητά όλα τα μεγάλα έργα τα φέρνει σε ψήφιση βάζοντας το «πιστόλι στον κρόταφο» με την απειλή δηλαδή ότι θα χάσουμε το έργο λόγω χρονικών περιορισμών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που σχετίζεται άμεσα και με την Ανάπλαση στο Ιστορικό Κέντρο, είναι ότι πέντε χρόνια έχει αναθέσει και μάλιστα με πολύ μεγάλο ποσό τη συνένωση των κυκλοφοριακών μελετών που παρέλαβε από εμάς. Ακόμα την περιμένουμε.

  Τα μεγάλα έργα απαιτούν εξαντλητική διαβούλευση και συναινέσεις. Αποδείχτηκε ότι ο μέχρι πριν πέντε χρόνια φανατικός υπέρμαχος τους, ο αρμόδιος σήμερα αντιδήμαρχος κ. Καρακώστας, τις κατέλυσε επί της ουσίας. Αξίζει να θυμηθούμε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε επί δικής μας θητείας για την ανάπλαση στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Οι συγκρίσεις πάντα βοηθούν στη λήψη ορθών αποφάσεων.

  Θωμάς Μπανιάς: «Μας έχουν καταδικάσει σε θάνατο και απλά μας ζητάνε να διαλέξουμε τοίχο!»

  Στις 8 Ιουνίου του 2017 ειδοποιείται ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Δαβανέλος πως την επομένη ημέρα υπάρχει Διαβούλευση για το θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου.

  Παρότι ο χρόνος ήταν ελάχιστος ο κ. πρόεδρος μαζί νομίζω με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου τον κ. Παπαϊωάννου παραβρέθηκαν και ζήτησαν μία εισήγηση για το θέμα.

  Μη έχοντας μια εισήγηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αποχώρησαν. Αυτό θεωρήθηκε ως παρουσία ή απουσία στην τότε Διαβούλευση.

  Μετά την αποχώρηση του κ. Δαβανέλου κλήθηκε το αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης η κα. Παγώνα Φράγκου και όχι εγώ, που είμαι αναπληρωματικό μέλος αλλά και κάθε ύλην αρμόδιος για να μιλήσω για τα κυκλοφοριακά θέματα της πόλης μας, η οποία υπέγραψε τα όποια έγγραφα υπήρχαν μέσα σε 3 λεπτά και αποχώρησε.

  Έκτοτε ουδεμία περαιτέρω, και το υπογραμμίζω, είχαμε ειδοποίηση για την όποια συνέχεια είχε η φερόμενη διαβούλευση. Μάλιστα μετά από τέσσερις με πέντε έγγραφες οχλήσεις μας προς τον κ. δήμαρχο ουδεμία απάντηση υπήρξε, παρά μόνο μία συζήτηση μεταξύ δημάρχου και του κ. Δαβανέλου ότι τα πράγματα θα τα βρούμε στο μέλλον.

  Βρισκόμαστε ήδη προ τετελεσμένων καθώς η μελέτη δεν αλλάζει μετά και την έγκρισή της από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβουλίο. Βρισκόμαστε προ ειλημμένων αποφάσεων, τι να συζητήσουμε; Θεωρούμε ότι όλο αυτό δεν είναι λειτουργικό. Σκεφτείτε ένα ταξί το οποίο φεύγει από την θέση αυτή που μας προτείνουν και πηγαίνει μέχρι την Ψανή με πελάτη. Γυρνώντας, με πεζοδρομημένη την οδό Σοΐδα και τον δρόμο δίπλα στη Ναυπακτία, θα ανέβη την οδό Κοτίνη, θα αναγκαστεί να περάσει από το λιμάνι, να γυρίσει από πάνω στου Νόβα, να μπει μέσα στην κίνηση και να κάνει όλο αυτό τον κύκλο για να φτάσει στη θέση που σήμερα μας προτείνουν. Όλο αυτό θα επιβαρύνει την κυκλοφορία.

  Μία πρόταση μας είναι: αφού πεζοδρομηθεί ο χώρος που σήμερα σταθμεύουν τα ταξί δίπλα στο κτίριο Ναυπακτία, κατ’ εξαίρεση να μπορούμε να σταθμεύουν εκεί τα ταξί. Αυτό που προτείνεται στη νέα θέση με την τοποθέτηση κορυνών ή νησίδας είναι από μη λειτουργικά έως ανέφικτα.

  Επίσης δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για το πώς θα γίνεται η αμφίδρομη διέλευση από την οδό Τζαβέλλα, στην περίπτωση που ο δρόμος της Μπότσαρη παραμένει κλειστός είτε για έργα στο λιμάνι είτε για κάποιο περιστατικό.

  Δεν έχουμε λάβει απαντήσεις στο όταν θα πεζοδρομηθεί η οδός Σοΐδα που θα σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία που θα φτάνουν στη Ναύπακτο. Δεν έχω καταλάβει γιατί μας καλεί η δημοτική αρχή για να κάνουμε ατέρμονους διαλόγους;

  Για να ρίξουμε λίγο αλατοπίπερο για να νοστιμίσει το όλο εγχείρημα. Βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων. Δηλαδή μας έχουν καταδικάσει σε θάνατο και απλά μας ζητάνε να διαλέξουμε τοίχο!


  https://ilovenafpaktos.gr/

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.