Έχουμε «πήξει» από εξαγγελίες, μελέτες, κοστολογήσεις, αξιολογήσεις, συσκέψεις, εκπονήσεις, -ήξεις – αφίξεις και ότι άλλο θέλετε ν’ακούσετε…Εργα όμως δεν βλέπουμε!


Ο δήμος Ναυπακτίας ανοίγει το θέμα της υπόγειας σύνδεσης, που θα παρακάμπτει μας λέει το κέντρο της Ναυπάκτου.  Έτσι μας λέει ο κυρ- Τάκης….  Να και το επίσημο Δελτίο τύπου >>>

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δ/ΝΣΗ: Ιλ. Τζαβέλλα 37
Ναύπακτος τ.κ. 303 00
Τηλ.: 26343 60102
Fax: 26343 60116
e-mail: info@nafpaktos.gr
Ναύπακτος 21-12-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
«Ο δήμος Ναυπακτίας ανοίγει το θέμα της υπόγειας σύνδεσης, που θα παρακάμπτει το κέντρο της Ναυπάκτου»

Προ ολίγων ημερών επισκέφθηκαν την Ναύπακτο, μηχανικοί, στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., ειδικευμένοι στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και υπόγειων σηράγγων, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου. Με επί τόπου αυτοψία διερεύνησαν την δυνατότητα να συνδεθεί το ανατολικό κομμάτι της πόλης με το δυτικό παρακάμπτοντας το ιστορικό κέντρο και την καστρούπολη. Ακολούθησε σύσκεψη των στελεχών της ΕΓΝΑΤΙΑ, με τον δήμαρχο, την μελετήτρια του Γ.Π.Σ. κ. Διονυσοπούλου, στελέχη της Τ. Υπηρεσίας του δήμου και αιρετούς. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπ. Εσωτερικών (με τεχνικό δελτίο) η χρηματοδότηση του δήμου Ναυπακτίας για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών. Ο στόχος είναι να ετοιμαστεί ο δήμος για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2021 – 27) και να μπορεί να καταθέσει πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου, αφού τέτοιου είδους παρεμβάσεις, είναι στους στόχους του επόμενου ΕΣΠΑ.
Η κατ’ αρχήν εκτίμηση όλων όσων συμμετείχαν στην σύσκεψη, είναι ότι πρόκειται για ένα έργο που είναι δυνατόν να γίνει και είναι απολύτως απαραίτητο για την ανάπτυξη της Ναυπάκτου και της ευρύτερης περιοχής. Δεν είναι λογικό ένας τόπος χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος, ιστορικός τόπος, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και παραδοσιακός οικισμός, να διασχίζεται καθημερινά από δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα. Το συνολικό κόστος των μελετών είναι μεγάλο, ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αξίζει να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης όλων μας (υπάρχει και η εναλλακτική λύση μιας μόνο σήραγγας με το μισό κόστος).
Εξ’ άλλου το ίδιο το Υπ.Εσ. ζήτησε από τους δήμους να υποβάλλουν αιτήματα για χρηματοδότηση μελετών, προκειμένου να ετοιμαστούν για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ. Ήδη το αίτημα του δήμου έχει κατατεθεί επίσημα στο Υπ.Εσ. με επιχειρήματα που θεμελιώνουν την αναγκαιότητα του έργου.
Ακολουθούν αποσπάσματα από το Τεχνικό Δελτίο που συντάχθηκε με την συνεργασία των στελεχών της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., του μελετητικού γραφείου που εκπονεί το Γ.Π.Σ. και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.
Μια σύντομη περιγραφή του έργου

Ο δήμος Ναυπακτίας ζητά να χρηματοδοτηθεί για την σύνταξη μελετών, για την κατασκευή υπόγειας οδικής διέλευσης με δύο αμφίδρομες σήραγγες, που θα παρακάμπτει το στενό διάδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Η πρώτη σήραγγα διέρχεται κάτω από το λόφο του Κάστρου, μήκους 855μ. περίπου και η δεύτερη, ανατολικά της πρώτης, κάτω από το λόφο Αγ. Γεωργίου, παρά την κοίτη του ρέματος Σκα, μήκους 745μ. περίπου. Στο δυτικό στόμιο της σήραγγας του Κάστρου (είσοδος) προβλέπεται η δημιουργία ισόπεδου κόμβου, μεταξύ των δύο σηράγγων η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου με τεχνικό Κ/Δ και στην έξοδο της σήραγγας Αγ. Γεωργίου ισόπεδος κόμβος. Για τη σύνδεση των στομίων των σηράγγων με την αστική οδοποιία, απαιτείται επίσης η αποκατάσταση τμήματος του τοπικού οδικού δικτύου για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας και την ομαλή πρόσβαση στις θέσεις των κόμβων. Το συνολικό μήκος του έργου εκτιμάται στα 2,28 χλμ. Πιο συγκεκριμένα, δυτικά του λόφου του Κάστρου, η είσοδος της σήραγγας χωροθετείται στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά του Κοιμητηρίου Αγίου Στεφάνου επί της οδού Φαλυσίου, αφετηρία της οποίας είναι η συλλεκτήρια οδός Θέρμου. Η έξοδος της σήραγγας χωροθετείται ανατολικά του λόφου του Κάστρου βορείως των οδών Φαρμάκη και Καρακουλάκη, στα όρια του οικισμού. Παρεμβάλλεται ανισόπεδος κόμβος και ακολουθεί η σήραγγα Αγ. Γεωργίου που καταλήγει με γέφυρα, μήκους 90μ. περίπου πάνω από την κοίτη του ρέματος Σκα στην οδό Μ. Αλεξάνδρου. Επιτυγχάνεται έτσι η άμεση σύνδεση του δυτικού και ανατολικού αστικού ιστού, παρακάμπτοντας το στενό διάδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου που βρίσκεται μεταξύ του λόφου του Κάστρου και του ιστορικού λιμένα αλλά και μέσω της οδού Αλεξάνδρου η σύνδεση με την Περιμετρική υφιστάμενη οδό.
Γιατί το έργο θεωρείται απαραίτητο.

Η Ναύπακτος αποτελεί βασικό κόμβο στον διεθνούς σημασίας τουριστικό άξονα Δελφών – Αρχαίας Ολυμπίας και μια από τις σημαντικότερες Καστροπόλεις της χώρας, η οποία αναπτύσσεται στην ίδια θέση επί 30 αιώνες, χωρίς ποτέ να εγκαταλειφθεί.
Η πόλη καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και ιδίως μετά την κατασκευή της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» (Ρίου – Αντιρρίου), γεγονός που τεκμηριώνεται και από την αύξηση του πληθυσμού της πόλης (Δ. Κ. Ναυπάκτου) κατά την περίοδο 2001 – 2011 σε αντίθεση με την γενικότερη μείωση του πληθυσμού σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Οι νέες οικιστικές πιέσεις στην ευρύτερη περιοχή Ναυπάκτου – Αντιρρίου και οι πρόσθετοι κυκλοφοριακοί φόρτοι που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια, επιδείνωσαν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή του σχεδίου πόλης της Ναυπάκτου, δημιουργώντας συνθήκες έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης ιδίως στην περιοχή του ιστορικού κέντρου – κεντρικού πυρήνα.
Ο κεντρικός πυρήνας της πόλης (περιοχή παλαιού σχεδίου πόλης) χωροθετείται σε μια στενή περιοχή μεταξύ του λόφου του Κάστρου και του λιμένα, πλάτους περίπου 250 μ. ενώ ο ευρύς αστικός ιστός αναπτύσσεται δυτικά και ανατολικά του λόφου. Σήμερα, η μετακίνηση των κατοίκων από ανατολάς προς δυσμάς και αντιστρόφως γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιτέας, η οποία διέρχεται μέσα από τον στενό αυτό διάδρομο του κέντρου της πόλης, με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονο συγκοινωνιακό πρόβλημα, που επιδεινώνεται στις ώρες αιχμής και στην τουριστική περίοδο.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι η Ναύπακτος αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό και ο κεντρικός πυρήνας της (Καστρόπολη – Lepanto 1571) συγκεντρώνει μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους επισκεπτών – τουριστών, ιδίως στην περιοχή του ιστορικού λιμένα.
Το μεγαλύτερο τμήμα του κεντρικού πυρήνα βρίσκεται εντός των τειχών του Κάστρου, το οποίο αναπτύσσεται αμφιθεατρικά κατά μήκος του λόφου και περιορίζει την δυνατότητα κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην περιοχή.
Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος των οδών του κεντρικού πυρήνα αντιστοιχεί σε μικρού πλάτους οδούς, που έχουν τα χαρακτηριστικά οδών ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμων, και διατηρούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό πολεοδομικό ιστό της Καστρόπολης.
Η υφιστάμενη περιμετρική οδός της πόλης, (τμήμα Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιτέας), η οποία ολοκληρώθηκε και αποδόθηκε σε λειτουργία το 2008, εξυπηρετεί αποκλειστικά την υπεραστική κίνηση. Η χρήση της για τις αστικές κινήσεις των κατοίκων της Ναυπάκτου απαιτεί περιπορεία μήκους 12 χλμ. περίπου και ως εκ τούτου αποφεύγεται.
Για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την αποφόρτιση της περιοχής του κεντρικού πυρήνα της Ναυπάκτου, δεν υπάρχουν αδιάνοικτες οδοί του σχεδίου πόλης, παράλληλες στην Π.Ε.Ο., ούτε υπάρχει η δυνατότητα διάνοιξης νέων οδών στην εντός σχεδίου περιοχή, η οποία είναι έντονα πυκνοδομημένη και εκτός αυτού έχει χαρακτηρισθεί ως :
• Παραδοσιακός οικισμός (Π.Δ.28-01-1993/ΦΕΚ85Δ/93)
• Ιστορικός τόπος και περιοχή φυσικού κάλλους (ΦΕΚ1486Β/1973 & ΦΕΚ300ΑΑΠ/2011)
• Αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ300 ΑΑΠ/2011) κατά το περίκλειστο τμήμα του κάστρου, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί επίσης ως προέχον βυζαντινό μνημείο (ΦΕΚ 28/Α/1922 & ΦΕΚ401Α/1937)
Το νέο έργο θα συμβάλλει στην επίλυση των χρόνιων κυκλοφοριακών και πολεοδομικών προβλημάτων της πόλης της Ναυπάκτου, αναβαθμίζοντας παράλληλα την εικόνα της πόλης, ως ιστορικού – πολιτιστικού κέντρου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ποιες είναι οι 15 μελέτες που απαιτούνται για να ξεκινήσει το έργο; Πόσο κοστίζουν και πόσο χρόνο χρειάζεται για μα ολοκληρωθούν;
1. Τοπογραφική αποτύπωση και Κτηματολόγιο:
α) Τοπογραφικά: Η αποτύπωση κατά μήκος της νέας χάραξης.
β) Κτηματολόγιο: Η μελέτη αφορά την περιοχή Εκτός Σχεδίου πόλης.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 42.511 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης. Τοπογραφικά: ένας (1) μήνας , Κτηματολόγιο: ένας (1) μήνας
2. α) Προωθημένη Αναγνωριστική μελέτη Οδοποιίας – Προκαταρκτική μελέτη κόμβων, β) Αναγνωριστική Γεωλογική Μελέτη:
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 64.024 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης. : α) δύο (2) μήνες και β) ενάμιση (1.5) μήνες
3. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 25.690€
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης, τέσσερις (4) μήνες
4. Γεωερευνητικές εργασίες: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 970.109 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης, έξι (6) μήνες (μετά τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις).
5. α) Οριστική Μελέτη Οδοποιίας , β) Μελέτη Σήμανσης & Ασφάλισης, γ) Οριστική υδραυλική μελέτη (οδού).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 175.824 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης. α) τέσσερις (4) μήνες, β) ένας (1) μήνας, γ) τέσσερις (4) μήνες
6. α) Οριστική Γεωλογική μελέτη, β) Γεωτεχνική Αξιολόγηση και Γεωτεχνικές μελέτες (συνοδά έργα):
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 99.953 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης. α) δύο (2) μήνες, β)τρεις (3) μήνες
7. Οριστική Μελέτη σηράγγων με υπόγεια διάτρηση: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 1.198.295 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης, εννέα (9) μήνες.
8. Ανεξάρτητος έλεγχος μελετών σηράγγων: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 299.574 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης, τρεις (3) μήνες.
9. Μελέτη Κτιρίων εξυπηρέτησης σηράγγων. Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης, ενάμιση (1.5) μήνας. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 104.355 €
10. Μελέτη εφαρμογής Η/Μ εγκαταστάσεων:
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 808.443 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης, έξι (6) μήνες.
11: Μελέτη Τεχνικού Κάτω Διάβασης και Γέφυρας ρέματος: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 152.387 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης, τέσσερις (4) μήνες.
12. Έλεγχος μελέτης Γέφυρας: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 26.737 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης, ένας (1) μήνας.
13. Μελέτη αποκατάστασης τοπίου:. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 14.880 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης, ένας (1) μήνας. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ:
14. Λοιπές μελέτες (εφόσον απαιτηθούν): α) Έλεγχος Οδικής Ασφάλειας μελετών. β) Κυκλοφοριακή μελέτη. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 62.000 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης. α) Έλεγχος Οδικής Ασφάλειας μελετών ένας (1) μήνας, β) Κυκλοφοριακή μελέτη: ένας (1) μήνας.
15. ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: 157.616 €
Εκτιμώμενη Χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης μελέτης, τρεις (3) μήνες.
Ο χρόνος δημοπράτησης των μελετών εκτιμάται στους πέντε (5) μήνες.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: 3 έτη
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ: 4.202.398,00 €
Σχόλιο:     χορταστική  η εξαγγελία όμως, δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει …!!!!!!!!!!!     Χορτάσαμε να  …διαβάζουμε! 
ΆΛΛΗ ΜΙΑ  «ΒΑΡΒΑΤΗ»   ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ (ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΕΤΟΥΤΗ)  ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ –  ΕΡΓΑ, ΕΡΓΑ, ΕΡΓΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΡΓΑ – ΦΑΤΕ ΚΟΣΜΕ  ΕΡΓΑ….    ΕΡΓΑ  ΝΑ ΦΑΝΕ  ΚΙ  ΟΙ   …ΚΟΤΕΣ  !!!!   ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ  ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  >>>>>>>>>

 

Ο δήμος Ναυπακτίας ετοιμάζεται και για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2021- 2027).

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δ/ΝΣΗ: Ιλ. Τζαβέλλα 37
Ναύπακτος τ.κ. 303 00
Τηλ.: 26343 60102
Fax: 26343 60116
e-mail: info@nafpaktos.gr

Ναύπακτος 21-12-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο δήμος Ναυπακτίας ετοιμάζεται και για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2021- 2027).

Ο δήμος Ναυπακτίας, στην τρέχουσα δημοτική περίοδο, έχει ήδη «σκοράρει» πολύ ψηλά στον προγραμματισμό των έργων του. Έχοντας παρουσιάσει ώριμες μελέτες στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014 – 2020) κέρδισε την χρηματοδότηση πάρα πολλών έργων. Ήδη υλοποιεί, έχει δημοπρατήσει ή έχει οριστικά εξασφαλίσει την χρηματοδότηση έργων πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ (π.χ. αναβάθμιση Βιολογικού, μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, μείωση διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης, εκσυγχρονισμός ΞΕΝΙΑ, ανάπλαση ιστορικού κέντρου Ναυπάκτου κλπ). Ταυτόχρονα έχει καταθέσει και άλλες προτάσεις και δικαιολογημένα αισιοδοξεί, πως μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη την χρηματοδότηση έργων πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ (π.χ. Αποχέτευση Αντιρρίου, Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο στην Ναύπακτο, Ύδρευση Παλαιοπαναγιάς, Αναρριχητικό κέντρο στην Βαράσοβα κλπ).
Παράλληλα όμως είχαμε και την υποχρέωση να προετοιμαζόμαστε και για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 -2027. Ο περιφερειάρχης συγκάλεσε σύσκεψη στις 14 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας:
« Έχουμε μπροστά μας μια σπάνια ευκαιρία. Να προετοιμαστούμε έγκαιρα, ώστε και το υπουργείο να χρηματοδοτήσει μελέτες για την επόμενη προγραμματική περίοδο και να υλοποιήσουμε έργα εμβληματικά για τη Δυτική Ελλάδα σε κάθε Δήμο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019.»
Μόνο ο δήμος Ναυπακτίας από τους παρευρισκόμενους ήταν ήδη έτοιμος και την ίδια μέρα είχε ήδη καταθέσει έξι τεχνικά δελτία και ζητούσε την χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελετών για τα αντίστοιχα πολύ σημαντικά έργα.
Προετοιμαζόμαστε λοιπόν με σχέδιο για το μέλλον, προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, δεν διστάζουμε να βάλουμε στην αντζέντα των διεκδικήσεών μας ακόμη και τα πιο δύσκολα προβλήματα της περιοχής.
Αναλυτικά οι έξι προτάσεις για εκπόνηση μελετών που κατέθεσε ο δήμος στο Υπουργείο Εσωτερικών, προϋπολογισμού 5.650.000 € είναι:
Υπόγεια παράκαμψη της Ναυπάκτου
1) Μελέτες και Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου: «ΥΠΟΓΕΙΑ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ», προϋπολογισμού 4.202.398,00 € (αναλυτικά πληροφορίες για το έργο σε ξεχωριστό δελτίο τύπου).
Συνεδριακός πολιτιστικός χώρος το πρώην νοσοκομείο Πλατάνου
2) Εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών (Αρχιτεκτονική, στατική, πυροπροστασίας, Ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, Κ.Εν.Α.Κ. ) και σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την μετατροπή του κτιρίου που ανήκει στον Δήμο Ναυπακτίας και όπου στεγαζόταν ο πρώην Υγειονομικός Σταθμός (βρίσκεται στο Τοπικό Διαμέρισμα Πλατάνου) σε χώρο πολιτισμού και πολλαπλών δραστηριοτήτων για την υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής. Ο προϋπολογισμός του κόστους των μελετών είναι 171.000 €. Προβλέπεται η δημιουργία : α) χώρου εκδηλώσεων (μικρά συνέδρια), β) χώρου εκθέσεων και γ) χώρου εστιάσεων θα συμβάλει στην προστασία, ανάπτυξη και προβολή της δημόσιας τουριστικής περιουσίας και συναφών υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των πολιτιστικών υπηρεσιών και της φυσικής κληρονομιάς και του οικοτουρισμού.
Προστασία της ακτογραμμής της Παλαιοπαναγιάς
3) Εκπόνηση των απαιτούμενων ακτομηχανικών και συναφών λιμενικών μελετών που απαιτούνται για την προστασία της παράκτιας ζώνης της περιοχής «Παλαιοπαναγιά» του Δ. Ναυπάκτου (βλ.Εικόνα), προϋπολογισμού 148.800 €. Η εν λόγω παραλιακή ζώνη υπόκειταιΧΑΡΤΗΣ-Υπόγεια σύνδεση δυτικού και ανατολικού ιστού της Ναυπάκτου σε διάβρωση από τη κυματική δράση με αποτέλεσμα τη υποχώρηση της ακτογραμμής. Σε πολλές περιπτώσεις η διάβρωση αυτή έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να θέτει σε κίνδυνο τις ιδιοκτησίες , κατασκευές και δρόμους που βρίσκονται κοντά στην ακτογραμμή. Δεδομένου ότι τα προβλήματα είναι πλέον ασφυκτικά και η παραλιακή οδός δεν μπορεί να λειτουργήσει ασφαλώς χωρίς να ληφθούν άμεσα μέτρα, κρίνεται απαραίτητο, για λόγους τόσο ασφαλείας όσο και λειτουργικότητας, να εκπονηθούν οι μελέτες έργων αποκατάστασης της παράκτιας ζώνης, προστασίας – επαύξησης της αμμώδους ακτής και αποκατάστασης της παραλιακής οδού.
Οι απαραίτητες μελέτες είναι: α.Τοπογραφική – Βυθομετρική Αποτύπωση, β.Ιζηματολογική Έρευνα και Έκθεση Αξιολόγησης γ.Ακτομηχανική Μελέτη δ.Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ε.Προκαταρκτική και Οριστική Τεχνική Λιμενική Μελέτη στ.Τεύχη Δημοπράτησης. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι Οριστική Τεχνική Λιμενική Μελέτη έργων αποκατάστασης και προστασίας – επαύξησης της αμμώδους ακτής και αποκατάστασης της παραλιακής οδού.
Αντιπλημμυρική προστασία από τον Μόρνο μέχρι το Πλατανόρεμμα
4) Εκπόνηση, έγκριση μελετών και σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης όμβριων υδάτων παραλιακής ζώνης πόλεως Ναυπάκτου. Εκτείνεται στις περιοχές: α. από το χείμαρρο Σκά προς τα Ανατολικά μέχρι τον ποταμό Μόρνο και περιλαμβάνει τους οικισμούς Λυγιά και Ξηροπήγαδο συνολικής έκτασης περίπου 1000 στρ. β. Από το χείμαρρο Λαγκαδούλα προς τα Δυτικά μέχρι τα όρια της Τ.Κ. Αντιρρίου και περιλαμβάνει τους οικισμούς Παλαιοπαναγιά, Σαιτά και Ελαιοστάσι, συνολικής έκτασης περίπου 1000 στρ. Οι απαιτούμενες μελέτες είναι: Τοπογραφική Μελέτη, Γεωλογική Μελέτη, Υδρολογική – Υδραυλική μελέτη – Α’ φάση, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Υδρολογική – Υδραυλική μελέτη – Β’ φάση Οριστική Μελέτη και Τεύχη Δημοπράτησης με προϋπολογισμό 600.000 €.
Νέος πολυδύναμος παιδικός σταθμός
5) Μελέτες (Αρχιτεκτονική, στατική, πυροπροστασίας, Ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, Κ.Εν.Α.Κ.) και Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ ΛΥΓΙΑ» προϋπολογισμού 207.597€. Για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου θα πρέπει να αναγερθεί Πολυδύναμος Παιδικός – Βρεφονηπιακός Σταθμός με δυνατότητα φιλοξενίας 55 Βρεφών και 25 Νηπίων( Σύνολο 80 παιδιά) .
Νέο κτίριο για το 3ο δημοτικό
6)Μελέτες(Επικαιροποίηση Αρχιτεκτονικής, στατική, πυροπροστασίας, Ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, Κ.Εν.Α.Κ.) και Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ», με προϋπολογισμό 329.871 €.
Το έργο πρόκειται να κατασκευασθεί σε γήπεδο επιφανείας 9.503,01τ.μ. ιδιοκτησίας Δήμου Ναυπακτίας, το οποίο βρίσκεται Νοτιοανατολικά και σε μικρή απόσταση από το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης Ναυπάκτου, στη θέση «Ξυνοροδιά», όπου εκπονήθηκε Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, το οποίο και εγκρίθηκε από τον Δήμο Ναυπακτίας. Επιπλέον, για την έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου του έργου, χορηγήθηκαν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιών (Εφορείες Αρχαιοτήτων, Δασαρχείο, ΠΕΧΩΠ κ.λπ.), εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικού προελέγχου και βρίσκεται σε στάδιο έγκρισης η μελέτη Γεωλογικής καταλληλότητας, προκειμένου να ακολουθήσει η τελική έγκριση και δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει τους εξής χώρους :
α. Διώροφο κτίριο διδασκαλίας (Ισόγειο & ‘Α όροφος) με τμήμα υπογείου, συνολικής επιφανείας 2.316,30 τ.μ. β. Κλειστό γυμναστήριο επιφανείας 235,38 τ.μ. γ. Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις επιφανείας 1.389,33 τ.μ. δ. Λοιποί υπαίθριοι χώροι οικοπέδου επιφανείας 5.562,00 τ.μ. (χώροι πρασίνου – αναψυχής, στάθμευσης κ.λπ.)

Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.