Δελτίο Τύπου Θανάση Παπαθανάση τ. δημάρχου Ναυπάκτου και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

«Η Συνταγματική Αναθεώρηση να αποτελέσει την ευκαιρία για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ.Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ.
«Η Συνταγματική Αναθεώρηση αποτελεί κορυφαία στιγμή για τη δημοκρατία και πρέπει να συμβάλλει στη θεσμική κατοχύρωση ως προς την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης ώστε να γίνει μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα μας.» δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης κατά τη διάρκεια των εργασιών του ειδικού Θεματικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη Θεσσαλονίκη.
Στο συνέδριο κατέθεσαν προτάσεις οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα για το ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και ποιοι οι βασικοί άξονες της Αναθεωρητικής Πρότασης.
Ετσι η Αναθεωρητική Πρόταση της Αυτοδιοίκησης στηρίζεται σε τρεις άξονες:
1) Στην ανάγκη αναβάθμισης του πολιτικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αποτελέσει το βασικό βάθρο του νέου διοικητικού συστήματος της Πατρίδας μας.
2) Στην ανάγκη διασφάλισης της οικονομικής ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, προκειμένου να συμβάλλει με νέο ρόλο στο εγχείρημα της επανεκκίνησης και αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας και
3) Στην διασφάλιση του κομβικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης ως θεσμού στη λειτουργία του Κοινωνικού Κράτους, ως αναγκαία προϋπόθεση για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης και την ισότητα ευκαιριών όλων των πολιτών.
« Είναι μονόδρομος να αξιοποιήσουμε ως χώρα αυτή την κορυφαία στιγμή για την πολιτική ζωή και με ενότητα και διάλογο να διαμορφώσουμε την πρόταση που έχουν ανάγκη οι επόμενες γενιές και θα δώσει την ευκαιρία ευημερίας και ανάπτυξης σε όλους τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.