αποψινό δημοτικό συμβούλιο: Δύο ώρες συζήτηση για τις υπερτιμολογήσεις στο ΕΜΠΡΟΣ αλλά χωρίς απόφαση!

Επί δύο ώρες το δημοτικό συμβούλιο συζητούσε το θέμα των υπερτιμολογήσεων στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ μέχρι το 2014, συζητούσαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και αποφάσισαν την αναβολή της συζήτητης.

Το θέμα εισηγήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, όπως είχε αποκαλύψει το npress.gr

Στην συζήτηση ο κος Μπουλές, ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση προ τριετίας που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο, για αποστολή των αποτελεσμάτων της έρευνας για τις ενδεχόμενες υπερτιμολογήσης στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, διαφορετικά θα στείλει τον δήμαρχο στον εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος.

Στην συζήτηση ο δήμαρχος είπε πως η επιτροπή δεν έκανε έλεγχο όλων των υποθέσεων καθώς ήταν  μεγάλος ο όγκος δουλειάς. Τόνισε επίσης πως δεν τα έστειλε στον εισαγγελέα τα στοιχεία αλλά τα έχει στείλει στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Ο πρώην δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Τσέλιος, είπε πως η επιτροπή έκανε λάθος που δεν περιέλαβε στον έλεγχό της το κόστος που πλήρωνε στην ίδια εφημερίδα οι πρώην δήμοι Αντιρρίου, Χάλκιας και Αποδοτίας. Εάν τον έκαναν, όπως είπαν, θα διαπίστωναν πως το κόστος είναι το ίδιο. Σύμφωνα με τους δύο αυτούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, η εφημερίδα χρέωνε περισσότερο από την δεύτερη εφημερίδα της πόλης (Ναυπακτία) αλλά αυτό συνέβαινε καθώς μόνο η συγκεκριμένη είχε τα δικαιώματα της υποχρεωτικής δημοσίευσης που αναφέρει ο νόμος.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Αντώνης Φράγκος είπε πως δεν είναι δουλειά του δημοτικού συμβουλίου για να απαντήσει εάν έγιναν παράνομες ενέργειες σε αυτήν την υπόθεση και πρέπει να σταλούν άμεσα στον εισαγγελέα.

Ο κος Μπουλές είπε πως μια τέτοια ενέργεια έπρεπε να έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια, καθώς τώρα, μόνο προκλογικές εντυπώσεις θα δημιουργήσει.

Το δημοτικό συμβούλιο μετά από δύο ώρες συζήτησης, αποφάσισε το θέμα να αναβληθεί και να εξεταστεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.


πηγή

ολόκληρη η διαδικασία του αποψινού δημοτικού συμβουλίου:

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

4 σκέψεις σχετικά με το “αποψινό δημοτικό συμβούλιο: Δύο ώρες συζήτηση για τις υπερτιμολογήσεις στο ΕΜΠΡΟΣ αλλά χωρίς απόφαση!

 1. Η κρίση της Ενωτικής πρωτοβουλίας στο δημοτικό συμβούλιο

  Με εισήγηση του Γιώργου Γούλα συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο με την μορφή προ ημερήσιας διάταξης τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης της Ενωτικής πρωτοβουλίας σχετικά με τις επιστολές δημοτικών συμβούλων που εξέφρασαν την άποψη ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι με την Ενωτική Πρωτοβουλία στις επόμενες εκλογές.

  Ο λόγος,για τον πρόεδρο του ημοτικού συμβουλίου Θ.Κοτρωνιά,τον πρόεδρο του συνδέσμου Χρ.Σαλαμούρα και τον πρώην εντεταλμένο της δ.ε.Πλατάνου Θ.Κούκουνα.

  Ο κ. Κοτρωνιάς διατύπωσε την άποψη,ότι θέματα δυσλειτουργίας τον έκαναν να πάρει απόφαση να μην συνεχίσει με την Ενωτική πρωτοβουλία.Ωστόσο,όπως είπε,θα στηρίξω τον δήμαρχο μέχρι το τέλος της θητείας,εκτός αν ο δήμαρχος ζητήσει το αντίθετο για το οποίο δεν έχει καμία αντίρριση να πράξει.

  Ο κ. Κούκουνας υποστήριξε την άποψη ότι,έκανε τα δέοντα ως προς τις αρμοδιότητες που είχε,ενώ ο κ. Σαλαμούρας δεν θα είχε αντίρρηση να παραδόσει τη θέση του προέδρου του συνδέσμου εφόσον δεχόταν ο ίδιος ο δήμαρχος.

  Ο κ. Μπουλές μίλησε για «απορρίμματα» που δημιούργησαν την παράταξη της Ενωτικής πρωτοβουλίας το αποτέλεσμα της οποίας έχει επιπτώσεις στην κοινωνία.

  Η συζήτηση συνεχίζεται και σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρξουν αναλυτικά ρεπορτάζ και τοποθετήσεις


  http://www.nafpaktianews.gr/%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF/

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. «Εκρηκτικό» συμβούλιο με φόντο τις δημοσιεύσεις στην ΕΜΠΡΟΣ-Γ.Μπουλές:Ή να πάνε τα στοιχεία στον εισαγγελέα ή να ζητήσετε συγγνώμη

  -Τελικά αναβλήθηκε το θέμα με πρόταση Αγγελόπουλου ελλείψει στοιχείων

  Έπρεπε να περάσει σχεδόν μιάμιση ώρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,για να αποφανθεί τελικά το αρμόδιο όργανο,ότι θα πρέπει να αναβληθεί το θέμα της συζήτησης με τις υπεκοστολογημένες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ κατά την περίοδο της δημοτικής θητείας Μπουλέ

  Το θέμα αφορούσε τις υπερκοστολογημένες δημοσιεύσεις του δήμου Ναυπακτίας στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ για την περίοδο της δημοτικής θητείας Μπουλέ,έπειτα από την απόφαση που είχε λάβει το αρμόδιο όργανό τον Απρίλη του 2016 μετά από εισήγηση του τότε αντιδημάρχου Γ.Ράπτη.Η απόφαση προέβλεπε συγκρότηση επιτροπής από μέλη του δημοτικού συμβουλίου και υπαλλήλων του δήμου προκειμένου να ελεγχθούν τα παραστατικά των δημοσιεύσεων της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ και να αποσταλεί το πόρισμα σε μια σείρα αποδέκτες,όπως τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης τον εισαγγελέα, κλπ.Ο κ.Ράπτης,στην εισήγησή του,είχε κάνει λόγο για υπερκοστολόγηση που άγγιζε και το 80% σε σχέση με καταχωρήσεις σε άλλες εφημερίδες.

  Ο κ. Κοτρωνιάς,ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου,όπως και ο κ.Γούλας,εφόσον στην τότε συνεδρίαση απουσίαζε ο κ.Μπουλές από τη συνεδρίαση,είχαν προτείνει την αναβολή του θέματος,κάτι που δεν συνέβη.

  Ο κ.Μπουλές διατύπωσε την απόψη ότι θα πρέπει η απόφαση της επιτροπής να εφαρμοστεί στο ακέραιο και να αποσταλεί το πόρισμα προς κάθε κατεύθνση.Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί νέα απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο που θα αποκαθιστά τα πράγματα,την τιμή και την υπόληψη του επικεφαλής της Α.Δ.Κ.Ν. και πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουλέ,ζητώντας του συγγνώμη.

  Ο κ. Λουκόπουλος,ανέφερεότι πράγματι από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που διεξήγαγε η επιτροπή,δεν αποδείχθηκαν μεγάλες αποκλίσεις στην τιμολόγηση που να ενοχοποιούν τον πρώην δήμαρχο.Ωστόσο,είπε,θα πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης ,χωρίς να έχει αντίρριση να σταλεί και στον εισαγγελέα.

  Ο κ. Κοτσανάς είπε οτι ανάκληση της απόφασης με νέα απόφαση,εφόσον αυτή βρίσκεται στα χέρια του επιθεωρητή δεν μπορεί να υπάρξει.Η»βόμβα» έχει φύγει είπε χαρακτηριστικά και δεν επιστρέφει.Όμως ,καταλόγισε ευθύνες στον τρόπο που χειρίστηκε η επιτροπή το θέμα,χωρίς να εφαρμόσει στο σύνολό της την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναφορά σε κάθε αρμόδιο όργανο.

  Κάτω από αυτή την παράμετρο και με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από την τοποθέτηση Κοτσανά,η θέση της αντιπολίτευσης άλλαξε,προτείνοντας δια στόματος Αγγελόπουλου,την αναβολή του θέματος ελλείψει στοιχείων.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Καρφιά Μπουλέ για Σαλαμούρα: «Με απορρίματα φτιάχνονται άλλες παρατάξεις»

  https://i2.wp.com/www.npress.gr/wp-content/uploads/2018/08/boules20.jpg?resize=780%2C405&ssl=1

  Μια σκληρή φράση είπε για τον άλλοτε αντιδήμαρχό του, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουλες, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
  Το χθεσινό συμβούλιο σημαδεύτηκε από την κόντρα μεταξύ των στελεχών της δημοτικής αρχής, αλλά ήταν η φράση Μπουλέ που έκλεψε τις εντυπώσεις.

  Σφήνα στην κόντρα Κοτρωνιά-Καρακώστα λοιπόν, μπήκε ο Γιάννης Μπουλές, κάνοντας λόγο για μ…απορρίματα.

  Συγκεκριμένα και ενώ αναφερόταν στον κύριο Σαλαμούρα ο οποίος δεν έχει παραιτηθεί παρά την έκκληση του δημάρχου, μίλησε για «απορρίματα άλλων παρατάξεων με τα οποία φτιάχνεται άλλη παράταξη», εννοώντας την παράταξη του Βασίλη Γκίζα, η οποία αναμένεται να υποδεχτεί τον Χρήστο Σαλαμούρα ως υποψήφιο.

  Αυτή η αποστροφή του λόγου του πρώην δημάρχου, προκάλεσε έκπληξη μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που συμμετείχαν και συζητήθηκε έντονα.

  Ο κ. Κοτρωνιάς μάλιστα νομίζοντας πως ο κος Μπουλές αναφερόταν και σε αυτόν, απάντησε σε έντονο ύφος, όμως ο πρώην δήμαρχος διευκρίνισε πως δεν αναφερόταν σε αυτόν λέγοταντας: «Δε νομίζω πως ο κος Κοτρωνιάς να έχει διατελέσει πρόεδρος στα ΧΥΤΑ»!

  Δείτε την επίμαχη φράση:


  /www.npress.gr/

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.