ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ~ορυμαγδός έργων, υποέργων, μελετών, υπομελετών, σχεδίων, υποσχεδίων και σχεδιασμών, αναπλάσεων, υποαναπλάσεων και χιλιάδων άλλων «εργασιών» και «υπο-εργασιών»… Θεέ μου θα τρελαθούμε!!!

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ναύπακτος τ.κ. 303 00
Τηλ.: 26343 60102
Fax: 26343 60116
e-mail: info@nafpaktos.gr

Ναύπακτος 17-04-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Άλλο ένα βήμα για την ανάδειξη της καστρούπολης.

Παραλήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας η μελέτη για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη του κάστρου της Ναυπάκτου.

Με 600.000 ευρώ θα γίνει η αποκατάσταση και η ανάδειξή του.

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, παραλήφθηκε το Υποέργο 1 με τίτλο «Προτάσεις Συντήρησης, Αποκατάστασης και Ανάδειξης των Οχυρώσεων της Ναυπάκτου». Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία υποέργα που εκπονούνται στα πλαίσια της Β’ Φάσης του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Αναγνώριση, Τεκμηρίωση, Καταγραφή και Προτάσεις για την Ανάδειξη και Προστασία του Ιστορικού Οικισμού Ναυπάκτου», που υλοποιείται βάσει της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Υποέργο Ι, που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε εμπρόθεσμα στο Δήμο Ναυπακτίας, περιλάμβανε τη σχεδιαστική αποτύπωση και την ιστορική τεκμηρίωση της αρχιτεκτονικής μεγάλου τμήματος των οχυρώσεων της Ναυπάκτου. Συγκεκριμένα, το σύνολο σχεδόν των τειχών που βρίσκονται εντός της πόλης (όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες των αποτελεσμάτων του έργου) μελετήθηκε διεξοδικά από την επιστημονική ομάδα του ερευνητικού προγράμματος, η οποία προχώρησε στην εκπόνηση πρότυπων προτάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης του σημαντικότατου αυτού μνημείου, η αναστήλωση του οποίου έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα LEADER και αναμένεται σύντομα η αξιολόγηση της πρότασης. Το έργο πρόκειται υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και ο προϋπολογισμός του είναι 600.000 ευρώ.

Επιστημονική Ομάδα Ερευνητικού Προγράμματος:
Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Σταύρος Μαμαλούκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Παν/μίου Πατρών
Κύριος Ερευνητής:
Μιχαήλ Παπαβαρνάβας, Αρχιτέκτων, υποψήφιος διδάκτωρ UCL (Bartlett SoA, London)

Βοηθοί Ερευνητές Υποέργου Ι:
Καλλιόπη Σακκελαροπούλου, απόφοιτη Τμήματος Αρχιτεκτόνων Παν/μίου Πατρών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ETH (DArch, Zürich)
Κωνσταντίνος Δούκας, προπτυχιακός φοιτητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Παν/μίου Πατρών

Γραμματειακή υποστήριξή:
Όλγα Κουνιάκη, Διοικητική Υπάλληλος Τμήματος Αρχιτεκτόνων Παν/μίου Πατρών

4 σκέψεις σχετικά με το “ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ~ορυμαγδός έργων, υποέργων, μελετών, υπομελετών, σχεδίων, υποσχεδίων και σχεδιασμών, αναπλάσεων, υποαναπλάσεων και χιλιάδων άλλων «εργασιών» και «υπο-εργασιών»… Θεέ μου θα τρελαθούμε!!!

 1. Υπερδιπλασιάζεται ο συντελεστής δόμησης στο μεγαλύτερο κομμάτι του παραδοσιακού οικισμού της Ναυπάκτου.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
  Ναύπακτος τ.κ. 303 00
  Τηλ.: 26343 60102
  Fax: 26343 60116
  e-mail: info@nafpaktos.gr

  Ναύπακτος 17-04-2019

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (καρακωστέηκο)

  Και εγένετο φως!!!!!!! [ (χαχαχαχαχχα!!!!!!)]

  Υπερδιπλασιάζεται ο συντελεστής δόμησης στο μεγαλύτερο κομμάτι του παραδοσιακού οικισμού της Ναυπάκτου.

  Με Κωδικό Αριθμό Δημοσίευσης (ΚΑΔ) 19558 και ημερομηνία 12 Απριλίου 2019 βρίσκεται στο Εθνικό τυπογραφείο για δημοσίευση το νέο Προεδρικό διάταγμα για το λεγόμενο οικιστικό πρόβλημα, στον παραδοσιακό οικισμό.
  Στον τομέα Γ, που είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης, ο συντελεστής δόμησης από 0,5 αυξάνει στο 1,2 το ύψος των κτιρίων πάει στα 11 μέτρα χωρίς την στέγη και ο αριθμός των ορόφων στους τρεις. Επίσης λύνεται το θέμα της αρτιότητας των οικοπέδων, αφού προβλέπονται οι παρεκκλίσεις που ζητούσε ο δήμος Ναυπακτίας.
  Από το καλοκαίρι του 2017, όταν τα αρμόδια Υπουργεία (Πολιτισμού και Περιβάλλοντος) ενέκριναν το Π.Δ. και μετά από 2 χρόνια επεξεργασιών φθάνουμε επιτέλους στο τέλος. Αυτό σημαίνει ότι τελειώνει μια εκκρεμότητα είκοσι χρόνων (από το 1998) που ταλαιπώρησε την Ναύπακτο. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος και για άλλες βελτιώσεις στο πολεοδομικό καθεστώς της πόλης. Η έκδοση αδειών με το νέο νομοθετικό πλαίσιο αρχίζει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες με την δημοσίευσή του στο Φ.Ε.Κ.
  Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος δήλωσε σχετικά:
  «Η πρώτη μας θητεία στο Δήμο Ναυπακτίας σφραγίζεται από άλλη μια επιτυχία. Το παλέψαμε μέχρι τέλους και το καταφέραμε. Κλείνει μια εκκρεμότητα εικοσαετίας. Το πολεοδομικό καθεστώς της πόλης ομαλοποιείται. Είχαμε φθάσει στο χειρότερο σημείο αλλά από εδώ και πέρα βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ. που προχωρά με γοργά βήματα.
  Στην πρώτη μας θητεία δεν φοβηθήκαμε και τολμήσαμε να ανοίξουμε όλα τα καυτά προβλήματα της πόλης. Το ΞΕΝΙΑ που ανακαινίζεται, τα προβλήματα της ΔΕΥΑΝ (πηγές Βαρναράχης και πανωπροίκι), την ανάπλαση στο Ιστορικό κέντρο, τον παραλιακό δρόμο της Παλαιοπαναγιάς, τα πεζοδρόμια μετά τον Σκα, τον Βιολογικό καθαρισμό που ολοκληρώνεται, την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, το τουριστικό καταφύγιο στο Γρίμποβο και ένα σωρό άλλα. Βάλαμε τέλος στην απραξία. Κι αυτό φαίνεται στην πράξη. Με την ολοκλήρωση των έργων μας στο επόμενο διάστημα η Ναυπακτία αλλάζει πρόσωπο. Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλους όσους με βοήθησαν, αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου. Ο δρόμος ήταν δύσκολος αλλά η χαρά να προσφέρεις στον τόπο σου είναι η καλύτερη ανταμοιβή.»

  Μου αρέσει!

  1. ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΡΕ……?????

   ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ;;;;;;

   ΑΪ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ

   Ο ΕΠΑΧΤΟΣ …. ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ …ΚΑΛΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΚΑΛΑ

   ΗΠΙΑΤΕ , ΣΤΑ ΤΣΚΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!

   Μου αρέσει!

 2. Σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου – 19/4/2019 (A)

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
  ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

  Αρ. Πρωτ: 305
  Ημερομηνία: 17-04-2019

  ΠΡΟΣ

  Τα μέλη του Δ.Σ.
  • Ασημακόπουλος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
  • Σμπούκης Βασίλειος
  • Λομβαρδέας Παναγιώτης
  • Ζιαμπάρα Μαρία
  • Τσέλιος Σπυρίδων
  • Διοικητή Ανθ/ρχο Ά/Λ Τ Ναυπάκτου κα. Θωμοπούλου Μαρία

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλο Παναγιώτη

  ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου».

  Παρασκευή 19 -04-2019 και ώρα 13:30 να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενία σε έκτακτη συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 & 234 του Ν. 3463/06 (ΦΕΚ 114/8-6-2006) και του άρθρου 67 του N.3852/2010 και με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κ. Αρβανίτη Βασίλειου του Νικολάου., για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης χώρου Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ναυπάκτου και για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομβρελών ημέρας κλπ. και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΕΔ 8321.6/2012 του Υ.Π.Α.Α.Ν & συναφών διατάξεων & νόμων»
   2.Λήψη απόφασης επί αιτήσεως Καρβούνη Χαράλαμπου , για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης χώρου Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ναυπάκτου και για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομβρελών ημέρας κλπ. και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΕΔ 8321.6/2012 του Υ.Π.Α.Α.Ν & συναφών διατάξεων & νόμων»
  2. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κ. Κοτρωτσου Παναγιώτη, για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης χώρου Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ναυπάκτου και για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομβρελών ημέρας κλπ. και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΕΔ 8321.6/2012 του Υ.Π.Α.Α.Ν & συναφών διατάξεων & νόμων».
  3. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κ. Ζωγράφου Νικόλαου του Δημητρίου, για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης χώρου Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ναυπάκτου και για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομβρελών ημέρας κλπ. και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΕΔ 8321.6/2012 του Υ.Π.Α.Α.Ν & συναφών διατάξεων & νόμων».
  4. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κ. Καπογιάννη Ανάστου , για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης χώρου Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ναυπάκτου και για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομβρελών ημέρας κλπ. και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΕΔ 8321.6/2012 του Υ.Π.Α.Α.Ν & συναφών διατάξεων & νόμων».
  5. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κ. Φούντα Παναγιώτη του Νικολάου, για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης χώρου Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ναυπάκτου και για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομβρελών ημέρας κλπ. και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΕΔ 8321.6/2012 του Υ.Π.Α.Α.Ν & συναφών διατάξεων & νόμων».
   7.Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κας Κατσώνη Ελένης για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης χώρου Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ναυπάκτου και για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομβρελών ημέρας κλπ. και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΕΔ 8321.6/2012 του Υ.Π.Α.Α.Ν & συναφών διατάξεων & νόμων».
  6. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήσεως Αφοί Πασίση Α.Ε. για παραχώρηση θέσης στάθμευσης μπροστά ή πλησίον του ξενοδοχείου ΝΑFS HOTEL στη Ναύπακτο βάση του Ν.4582/2018 και λοιπών διατάξεων.
  7. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του υπ αριθ. 3122.5/19842/2019 εγγράφου του ΥΝΝΠ με θέμα: «ΠΔΕ 2019 : Προτάσεις έργων»
  8. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κας Ελένης Κονιστή & ΣΙΑ Ε.Ε. για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης χώρου Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ναυπάκτου και για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομβρελών ημέρας κλπ. και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΕΔ 8321.6/2012 του Υ.Π.Α.Α.Ν & συναφών διατάξεων & νόμων του αρθρ. 22 Ν.2971/2001 κλπ διατάξεων.

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

  Μου αρέσει!

 3. Σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου – 19/4/2019 (B)

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
  ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

  Αρ. Πρωτ: 306
  Ημερομηνία: 17-04-2019

  ΠΡΟΣ

  Τα μέλη του Δ.Σ.
  • Ασημακόπουλος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
  • Σμπούκης Βασίλειος
  • Λομβαρδέας Παναγιώτης
  • Ζιαμπάρα Μαρία
  • Τσέλιος Σπυρίδων
  • Διοικητή Ανθ/ρχο Ά/Λ Τ Ναυπάκτου κα. Θωμοπούλου Μαρία

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλο Παναγιώτη

  ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου».

  Παρασκευή 19 -04-2019 και ώρα 14:00 να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενία σε έκτακτη- ειδική συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 & 234 του Ν. 3463/06 (ΦΕΚ 114/8-6-2006) και του άρθρου 67 του N.3852/2010 και με το εξής μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση απολογισμού-ισολογισμού οικονομικού έτους 2017 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
   Ναυπάκτου.

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.