Η τελευταία προεκλογική ομιλία Νταουσάνη στην κεντρική πλατεία «Φαρμάκη» της Ναυπάκτου

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κυριότερα σημεία της ομιλίας:

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ
Δεν θα σταθούμε, όμως, μόνο στην καθημερινότητα του πολίτη, αλλά θα δώσουμε μεγάλη σημασία και στην ανάπτυξη του δήμου μας, καταστώντας τη Ναύπακτο και τη Ναυπακτία τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο, προβάλλοντας οργανωμένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ναυπάκτου και της Ναυπακτίας, αναδεικνύοντας το ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου, αξιοποιώντας το παραλιακό μέτωπο και τον ορεινό όγκο της Ναυπακτίας, βάζοντας, επίσης, ως προτεραιότητα τη μετονομασία του δήμου, ώστε να περιλαμβάνεται η ονομασία Lepanto, «μια ονομασία που θα την κάνει προορισμό, αξιοποιώντας έτσι την Ναυμαχία του Lepanto, μια κορυφαία ιστορική στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας και που μ’ αυτό το όνομα η πόλη μας είναι γνωστή στο εξωτερικό».

Μία από τις πρώτες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα είναι η μετονομασία του δήμου συμπεριλαμβάνοντας το όνομα Lepantoκαι από τις πρώτες ενέργειές μας η προβολή του δήμου μας και των τοπικών μας προϊόντων τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και το κάστρο μας να παραμένει ανοιχτό σε καθημερινή βάση ώστε να μπορούν να το επισκέπτονται οι τουρίστες.

Απλές κινήσεις, αλλά ουσίας. Απορώ γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει.

Ταυτόχρονα, θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε στα επόμενα χρόνια το παραλιακό μας μέτωπο να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μετατραπεί σε αναπτυξιακό πλεονέκτημα για τη Ναυπακτία, με την κατασκευή παραλιακού δρόμου από το Γρίμποβο προς την Χιλιαδού, με την ανάλογη ανάπλαση κατά μήκος του. Την δημιουργία δύο πάρκων ανατολικά και δυτικά της πόλης, αξιοποιώντας τα ακίνητα του δήμου που βρίσκονται εκεί, εναρμονισμένα με το περιβάλλον, με ευχάριστους χώρους πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και των επισκεπτών. Ανάπλαση των παραλιών Παλαιοπαναγιάς, Αντιρρίου, Μακύνειας, Κάτω Βασιλικής και Κρυονερίου. Αξιοποίηση της Βαράσοβας, ως πίστα αναρρίχησης με την κατασκευή υποστηρικτικών υποδομών. Ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή της Ευηνολίμνης. Αξιοποίηση των λουτρών Στάχτης και του Αγραπιδόκαμπου που σήμερα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Επίσης θα φροντίσουμε να ενωθεί η Ναυπακτία με το Καρπενήσι, με ένα πολύ καλό οδικό άξονα από Ναύπακτο, Παλαιόσκαλα-Ανεμάκι-Πλάτανο-Αράχωβα, μειώνοντας τα χιλιόμετρα και τις στροφές, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στον τουρισμό στον ορεινό όγκο που τόσο το έχει ανάγκη. Επίσης θα φροντίσουμε να βελτιωθούν οι οδικοί άξονες Ανεμάκι-Αγία Κυριακή-Άνω Χώρα, Ναύπακτος-Αναβρυτή-Κεντρική και Ναύπακτος-Μπανιά-Θέρμο

Ψηλά στην ατζέντα μας, επίσης, βρίσκεται η αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου, οι οποίοι ανήκουν βέβαια στο ΤΑΙΠΕΔ, όμως ο δήμος μας θα πρέπει να έχει τον πρώτο και κύριο λόγο και όχι μόνο η κεντρική εξουσία.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ:

Πριν λίγες μέρες, ο συνδυασμός μας πραγματοποίησε έρευνα στην πόλη της Ναυπάκτου, για να διαπιστώσει ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους της πόλης μας.

Ρωτήθηκαν πολλοί συμπολίτες μας. Η απάντηση που κυριάρχησε ήταν το κυκλοφοριακό. Για τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής δεν ήταν καθόλου έκπληξη.

Εμείς ως δημοτική αρχή θα προχωρήσουμε στην λήψη μέτρων για την «ανακούφιση» των οξυμένων κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης, τα οποία μπορούν να γίνουν άμεσα χωρίς να χρειάζονται πολλά χρήματα, όπως:

  • Η απαγόρευση της στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο της πόλης και η δυνατότητα ολιγόλεπτης στάσης, μέτρο που είχε εφαρμοστεί το 2006, σε συνεργασία με την τροχαία και ήταν αποτελεσματικό.

  • Διαμόρφωση του δρόμου που ενώνει τον περιφερειακό της Ναυπάκτου με το κάστρο, ως έργο αποσυμφόρησης της κίνησης στο δυτικό τμήμα της πόλης

  • Μονοδρόμηση της οδού Ανύτης με κατεύθυνση από Άγιο Γεώργιο προς δυτικά

  • Δημιουργία δύο χώρων στάθμευσης μεγάλης χωρητικότητας για ΙΧ και λεωφορεία, ένα ανατολικά, δίπλα από το Αλσύλλιο και ένα δυτικά στο τέλος της Ψανής, τα οποία θα συνδέονται συνεχώς με δύο λαστιχοφόρα τρενάκια, τα οποία θα εξυπηρετούν τους πολίτες για να πηγαίνουν στο κέντρο ανά πάσα στιγμή, και ταυτόχρονα θα δίνουν τουριστικό χρώμα στη πόλη μας.

  • Λήψη αυστηρών μέτρων για την παράνομη στάθμευση

  • Επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας

  • Χρήση νέων τεχνολογιών όπου οι πολίτες θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τις βέλτιστες εναλλακτικές διαδρομές και τις δυνατότητες στάθμευσης.

  • Ενημέρωση των πολιτών για την όσο το δυνατό λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την δημιουργία τρίτου δρόμου στη Ναύπακτο, με την κατασκευή τούνελ κάτω από Κάστρο, πρότασή μας από το 2003.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ:

Η Ναυπακτία αλλάζει, μας λέει ο κ. δήμαρχος, αλλάζει με έργα 64.000.000 ευρώ. Βλέπετε κάτι εσείς; Μία πενταετία σχεδόν έχει περάσει –η μοναδική δημοτική αρχή που εκλέχτηκε για 5 χρόνια, -πριν η διάρκεια κάθε δημοτικής αρχής ήταν 4 χρόνια-και ξαφνικά δύο τρεις μήνες πριν τις εκλογές ο κ. δήμαρχος μας βομβαρδίζει με προτάσεις και έργα που …περιμένουμε να εγκριθούν και που θα… γίνουν στο μέλλον. Μια παροχολογία της τελευταίας στιγμής. Υπόσχεται έργα για να τον ψηφίσουν. Νομίζει ο κ. δήμαρχος ότι απευθύνεται σε μη νοήμονες. Η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να κριθεί για το έργο που έχει πράξει. Κρίνεσαι γι’ αυτά που έχεις κάνει και όχι γι’ αυτά που θα ήθελες να γίνουν. Η εγκατάλειψη στην πόλη και στα χωριά μας είναι φανερή, αυτό δεν το λέω εγώ, το λέτε εσείς οι συνδημότες μου, το παραλιακό μας μέτωπο παραμελημένο, οδικά δίκτυα χωρίς συντήρηση, τα χωριά μας αυτή την πενταετία ήταν ξεχασμένα, βέβαια ο κ. δήμαρχος τα ξαναθυμήθηκε και τα επισκέφτηκε προεκλογικά. Έλλειψη οργάνωσης και διοίκησης υπήρξε στην διάρκεια αυτής της θητείας. Πόσο δημόσιο χρήμα έχει κατασπαταληθεί από εδώ και από εκεί, χωρίς κανένα προγραμματισμό; Πόσα λεφτά χρωστά ο δήμος σε ιδιώτες που του έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες του; Και όλα αυτά γιατί δεν υπήρχε δήμαρχος. Ο δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθούσε αμήχανα τα στελέχη του να ασχολούνται ο καθένας με τις προσωπικές του φιλοδοξίες και όχι με τα θέματα του δήμου, δεν μπορούσε να τα ελέγξει και φιλοσοφία του ήταν το «αφήνουμε και το προσπερνάμε». Η μικροπολιτική και οι πελατειακές σχέσεις υπήρχαν στον μέγιστο βαθμό. Να θυμίσω ότι πριν από δύο μήνες εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νέα μέλη της οικονομικής επιτροπής, γιατί ο δήμος δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση του δήμου την έχουν ο κ. δήμαρχος, αλλά και όλα αυτά τα στελέχη που 2 μήνες πριν τις εκλογές μεταπήδησαν από τον ένα συνδυασμό στον άλλο, έχοντας ως στόχο την προσωπική τους και μόνο επιβίωση και όχι το καλό του τόπου.

Κάποιοι άλλοι βέβαια, λένε ότι έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα. Αφού είχατε σχέδιο, αφού είχατε όραμα γιατί δεν το εφαρμόσατε 4 χρόνια που διοικήσατε το δήμο και αρκεστήκατε και εσείς σε μια απλή διαχείριση του δήμου;

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ:

Μας γνωρίζετε όλους, γνωρίζετε τις δυνατότητες του καθενός μας, γι’ αυτό αποφασίστε ανάλογα. Πάντως για τον τόπο δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για πειραματισμούς. Ζητάω, λοιπόν να ψηφίσετε ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ και δεσμεύομαι ότι με ανιδιοτέλεια, όπως το έχω κάνει και στο παρελθόν, μαζί με τους συνεργάτες μου, θα διαθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία του τόπου μας για να τον φτάσουμε εκεί που του αξίζει, γιατί εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζει η Ναυπακτία μας.


ΓΙΑΝΝΗΣ  ΝΤΑΟΥΣΑΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.