ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ή ΓΚΙΖΑΣ ??? Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΑΝΕΙ …

Πριν ακριβώς μια εβδομάδα η συντακτική μας ομάδα με κύριο άρθρο της ιστοσελίδας μας που είχε τίτλο:  «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ 8 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ», είχε εκφραστεί στα συν και  στα μείον των 8 υποψηφίων δημάρχων για την Ναυπακτία.
Φυσικά το άρθρο σε άλλους άρεσε κι επικροτήθηκε και σ’ άλλους δεν άρεσε και λοιδορήθηκε.   Έτσι είναι όμως η δημοκρατία,  επιτρέπει στον καθένα να έχει προσωπική γνώμη και να την εκφράζει αρκεί να είναι κόσμια. Κι εμείς αυτό κάναμε, εκφράσαμε την συνολική μας γνώμη και των 6 συντακτών συμπιεσμένη σε ένα υποκειμενικό άρθρο. Ήταν η άποψή μας για τον κάθε υποψήφιο χωριστά, σύμφωνα με όσα έχουμε βιώσει σαν δημότες και σύμφωνα με όσα έχουμε εισπράξει από την καθημερινότητά μας σ’ αυτόν τον τόπο.
Και σήμερα θα κάνουμε κάτι ανάλογο για τους δύο πλέον μονομάχους της επόμενης Κυριακής του Β’ γύρου των δημοτικών μας εκλογών.

Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε και να μην αναφέρουμε τις εντάσεις που αυτήν την εβδομάδα βρίσκονται σε απίστευτα επίπεδα κι έχουν να κάνουν με τις τοποθετήσεις των υπολοίπων συνδυασμών οι οποίοι κάνουν κινήσεις σκακιέρας με την υποστήριξη του ενός ή του άλλου εκ των δύο μονομάχων της Κυριακής.  Και μέσα σ’αυτές τις κινήσεις βλέπουμε και κάποιες μικροεκπλήξεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που μάλλον από δυσαρέσκεια για την μη εκλογή τους, προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με κάποιες προσωπικές τους επιστολές στα ΜΜΕ.  Επιστολές πίκρας και απογοήτευσης. Είναι εύλογο να υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα, όταν κάποιος έχει δαπανήσει χρόνο και χρήμα για μια ελπίδα που την ζει έντονα αρκετές ημέρες πριν φτάσει η ώρα της κάλπης. Τους συμπονάμε αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι να κατανοήσουν, πως η κάλπη και ο τζόγος έχουν παράλληλη πορεία!
Και πάμε τώρα στο δια ταύτα, αποτυπόνωντας και πάλι την προσωπική μας άποψη για τους δυο μονομάχους της Κυριακής:

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ (ο νυν δήμαρχος)
Ας δούμε εν συντομία πρώτα τα θετικά κι έπειτα τ’ αρνητικά του νυν δημάρχου.
Στα «συν» (+) : καλός άνθρωπος, από καλή κι αξιοσέβαστη οικογένεια, μορφωμένος κι επαγγελματικά επιτυχημένος και αρκετά προσιτός στους συμπολίτες του.
Στα «μείον» (-) : Τα μείον δυστυχώς για τον δήμαρχό μας είναι πάρα πολλά. Κατ’ αρχήν στα 5 χρόνια της θητείας του δεν έγιναν έργα, απλά εξαγγέλθηκαν έργα. Κι εδώ δεν στέκει ο μύθος ότι, ξεκίνησαν αλλά δεν πρόλαβαν να τελειώσουν. Αυτό είναι πολιτικό παραμύθι για βλάκες. Ο κυρ- Τάκης δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει και στην αντίστοιχη προεκλογική περίοδο του 2014, παραμονές της εκλογής του σαν δήμαρχος.                     
Δείτε το αντίστοιχο βίντεο απ’ το 2014        Ε  Δ  Ω   
Ο συμπαθέστατος μπάρμπα Τάκης όμως δεν ήταν ο κατ’ εξοχήν δήμαρχος της Ναυπακτίας μας για 5 χρόνια, ήταν απλώς ο  δημαρχεύων  αυτής!!!  Στην ουσία το ρόλο του δημάρχου στην ωμή πραγματικότητα τον ασκούσε ο ανιψιός του, ο οποίος απ’ το 2014  τον παρέσυρε να κατέβει και να διεκδικήσει το δήμο, επειδή εκείνος αποδεδειγμένα στο παρελθόν δεν μπορούσε να το πετύχει αυτό! Υπόψιν ότι ετούτος ο «κύριος» που είναι ουσιαστικά ο δήμαρχος στη θέση του δημάρχου, προσπάθησε κι ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές προσπαθεί να μας φιμώσει χωρίς όμως και να το καταφέρνει. Αυτό τί δείχνει? Πως τους ενοχλούν οι αλήθειες που μόνον εμείς απ’ όλα τα ντόπια ΜΜΕ είχαμε κι έχουμε το σθένος να τις εκφράζουμε ωμά. Τους προκαλέσαμε πολλάκις να μας (σας) δείξουν τα έργα που φωνάζουν ότι έφτιαξαν για τον τόπο, αλλά εις μάτην.  Απόδειξη: βγείτε και περπατήστε όλους τους δρόμους του δήμου μας. Θα είστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα?  Φυσικά και ΟΧΙ!!! Άρα λοιπόν για ποια  έργα μας ομιλούν, όταν δεν είναι ικανοί το πιο βασικό να φτιάξουν μέσα σε 5 χρόνια, εννοώντας το οδικό δίκτυο του δήμου.
Η δημοτική θητεία του μπάρμπα Τάκη, ήταν γεμάτη από επεισόδια, διαφωνίες, συμπαιγνίες, συμφωνίες κάτω απ’το τραπέζι, τσακωμούς ημετέρων, με αποτέλεσμα τον τελευταίο χρόνο θητείας του  ν’ αποστατήσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν σχεδόν όλα τα βασικά στελέχη της παράταξής του, πλην ενός. Και όπως όλοι φεύγοντας κατήγγειλαν, πως η πέτρα του κακού ήταν αποκλειστικά ο ανιψιός και μόνον αυτός. Μήπως ήταν όλοι αυτοί «τρελοί» ή «ανισόρροποι»???   Έργα δεν έγιναν επί θητείας του μπάρμπα Τάκη.  Ορατό σχεδόν κανένα. Εξαγγέλθηκαν δεκάδες, πολλές δεκάδες έργα, δεν ξεκίνησε σχεδόν κανένα κι όσα ξεκίνησαν δεν ήταν ουσίας έργα, αλλά ούτε και τέλειωσαν ποτέ.
Αυτές τις μέρες μας κατακλύζουν τρελά  δελτία τύπου εκ μέρους της παράταξής του που ομιλούν για έργα και διαβάζουμε σήμερα, όπως λέει χαρακτηριστικά: «Ενδεικτικά αναφέρουμε 1) τον ξυλοδιάδρομο Γριμπόβου -Λιμένος».  ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: σάπιος κι επικίνδυνος ακόμα. -2) «το καταφύγιο τουριστικών σκαφών αναψυχής αντί για μαρίνα».   ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: όνειρο θερινής νυκτός!  3) «το Ξενία και άλλα….»  –  ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: το «Ξενία» εκτός από μπάζα κι εγκατάλειψη δεν έχει κάτι καλύτερο να δει κάποιος. Στο «και άλλα» που μας αραδιάζει – δεν μπορούμε ν’ απαντήσουμε, είναι μια πολιτικάντικη υπεκφυγή,πως τάχατες υπάρχουν κι άλλα πολυάριθμα έργα…. Μύθος δηλαδή!!!
Ας δούμε τώρα και τι περιλαμβάνουν οι προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης του κυρ- Τάκη, όπως τις περιγράφει ο συγγραφέας της, σήμερα:
«Την ανάδειξη της ναυμαχίας του Lepantoμε τρόπο που να οδηγεί στην τοπική τουριστική ανάπτυξη.• Ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου, από τον Μόρνο έως τον Εύηνο. • Ανάδειξη των αναπτυξιακών και τουριστικών δυνατοτήτων του ορεινού όγκου με την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού και την καθιέρωση της Ορεινής Ναυπακτίας ως brandname.• Παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης της Ναυπάκτου το οποίο υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και υπονομεύει την τοπική ανάπτυξη.• Παρεμβάσεις που υποστηρίζουν τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια στη διαχείριση του Δήμου.• Προώθηση της ψηφιακής αυτοδιοίκησης με υιοθέτηση των μέσων που υλοποιούν την Ψηφιακή Κοινωνία και Οικονομία.• Μετάβαση της Ναυπακτίας σε Πράσινο Δήμο με την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, την υιοθέτηση μέσων ενεργειακής αυτονομίας και, μηχανισμούς εξοικονόμησης ενέργειας.• Άμεση και στοχευμένη ανανέωση του στόλου των οχημάτων του Δήμου, με υιοθέτηση μέσων διαφανούς διαχείρισης του κόστους συντήρησής τους.• Την δίκαιη ανάπτυξη όλων των περιοχών και κοινοτήτων του Δήμου, με ισόρροπη και αναλογική κατανομή πόρων και μέσων σε κάθε μία από αυτές με αντικειμενικά κριτήρια.»
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ «ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» !!!     Αυτή δυστυχώς είναι η μαύρη αλήθεια για τους δημότες και για όσους θέλουν να κοιτούν την αλήθεια κατάματα, χωρίς ν’ανοίγουν το στόμα και να χαύτουν όλα αυτά τα παραμύθια. Δυστυχώς για τον τόπο μας, που για μια ακόμα 5ετία  έμεινε σε μια άνευ προηγουμένου στασιμότητα.
Συμπέρασμα: 
Ο συνδυασμός και η παράταξη του κυρ-Τάκη με τις πολλές φρούδες υποσχέσεις και τους καθημερινούς μύθους, είναι σαν τον σύριζα σε φθίνουσα πορεία και καλόν θα είναι ν’ απαλλάξει τον τόπο μας από την παρουσία του, μια παρουσία που πήγε τη Ναυπακτία 50 χρόνια πίσω και να δώσει τη σκυτάλη σε νέους κι άφθαρτους, που θα πρέπει κι αυτοί να δοκιμαστούν δίδοντάς μας μια ελπίδα πως ίσως κάτι μπορεί ν’αλλάξει σ’ αυτόν τον αδικημένο απ’ τους ανθρώπους τόπο !!!

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΓΚΙΖΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
Θετικά του (+) . Όπως είχαμε ξαναπεί εδώ, δεν μπορούμε να έχουμε σαφή και προσωπική γνώμη, διότι απλά ο κύριος Γκίζας στα δημοτικά δρώμενα είναι νέος,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το πως κυκλοφορούσαν οι φήμες για «ένα καλό παιδί», έναν καλοστεκούμενο, μορφωμένο, άφθαρτο πολιτικά νέο, έναν καλόν δικηγόρο κι από μια καλή οικογένεια, όλα αυτά δεν μπορούν ν’ αποτελούν κριτήρια και για έναν καλόν εν δυνάμει δήμαρχο!  Το «άφθαρτος» πολιτικά όμως μετράει πάρα πολύ στα συν (+), διότι το άγνωστο αν μη τι άλλο κρύβει ένα μεγάλο κομμάτι  της ελπίδας,  μιας ελπίδας που πάντα πεθαίνει τελευταία, όπως λέει κι ο σοφός λαός μας.
Στ’ αρνητικά του (-): Άπειρος, με αμφίβολο ποιοτικά συνολικό μενού συνεργατών. Εκεί μέσα βρίσκονται και κάποιοι από τα στελέχη της παρούσης δημοτικής αρχής του κ. Λουκόπουλου που αποστάτησαν και μετεγράφησαν στην παράταξη Γκίζα πρόσφατα, για τους προφανείς  εκλογικούς λόγους. Είναι όμως μια ισχνή μειοψηφία, μια μειοψηφία που κάποιοι απ’αυτούς κατόρθωσαν παρ’ όλα αυτά κι εκλέχτηκαν την περασμένη Κυριακή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι λοιποί συνεργάτες του εν λόγω υποψηφίου δημάρχου χαρακτηρίζονται καλοί, αν και πολλοί είναι νέοι κι άπειροι.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 
Αν λοιπόν, βάλουμε κάτω τ’αρνητικά των δύο δημοτικών παρατάξεων  και με βάση την στεγνή λογική, χωρίς συναισθηματισμούς και κωλύματα, θα διαπιστώσουμε πως στον κύριο Γκίζα θα πρέπει πανηγυρικά να δώσουμε και τον τίτλο του επόμενου δημάρχου, επαναλαμβάνω βασιζόμενοι κυρίως στην ελπίδα πως κάτι καλύτερο θα ξημερώσει για την Ναυπακτία μας.

η συντακτική ομάδα του ιστολογίου.

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.