Η Ναυπακτία μίλησε, αλλαγή δημάρχου με 52 υπέρ και 48 κατά …

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


γράφει & σχολιάζει ο: "αθεόφοβος" 
Είναι πλέον αλήθεια πως πνέει ένας καινούργιος άνεμος και μια αναγεννημένη ψυχολογία γεννιέται στα πολιτικά στέκια και στα καθημερινά “πηγαδάκια” της επαρχίας μας, μετά και τις επαναληπτικές εκλογές της 2ας του Ιούνη.
Συζητήσεις επί συζητήσεων και σχολιασμοί επί σχολιασμών δίνουν και παίρνουν, άλλοτε με θετικές κρίσεις και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα κι άλλοτε με αρνητικές και πικρίες για αυτό!
Ένα σύνηθες φαινόμενο στις τοπικές κοινωνίες μετά κι από κάθε αποτέλεσμα της κάλπης.

Εμείς όμως δεν θα σταθούμε στο τι λένε στα καφενεία και στις κατά τόπους οπαδικές παρέες της κάθε παράταξης, αλλά θέλουμε να συσκεφτούμε και να αναλογιστούμε μαζί με εσάς, για το πως προέκυψαν τελικά τα δυο αντίρροπα αυτά νούμερα που αντιστοιχούν στον νικητή και στον χαμένο. Και κυρίως να μείνουμε στο δεύτερο ποσοστό, σ’ αυτό το 48άρι %, που κατάφερε και “τσίμπησε” ο δεύτερος κι απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας.
Ειλικρινά, εμείς μείναμε με το “στόμα ανοιχτό”, τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, ακούγοντας το εξωφρενικά μεγάλο κατ’ εμάς ποσοστό που πήρε ο κ. Λουκόπουλος.
Δεν μπορεί εχέφρων νους να διανοηθεί, πως σύμφωνα με τα πεπραγμένα του απερχόμενου δημάρχου για μια ολόκληρη πενταετία, ένας μυαλωμένος λαός θα τον επιβράβευε μ’ ένα ποσοστό που παρ’ ολίγον να τον εξέλεγε εκ νέου και δήμαρχο!!!
Κι απορούμε διότι, δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό και την γνώση των ψηφοφόρων του, κυρίως στην δεύτερη και καθοριστική Κυριακή.
Σε ποια κατηγορία δημοτών μας άραγε ν’ ανήκουν οι αγαπητοί δημότες που έδωσαν αυτά τα νούμερα, σ’ έναν “δήμαρχο” που μόνο δήμαρχος δεν ήταν για μια ολόκληρη πενταετία ???
Ανήκουν άραγε, σ’ αυτούς που πήραν κάποιο εφήμερο ρουσφετάκι από τον δήμο και το αντάλλαξαν με την ιερά τους ψήφο ???
Ανήκουν μήπως σ’ αυτούς που πήραν κάποιο υλικό αντάλλαγμα και “πούλησαν” την ψήφο τους την τελευταία στιγμή??? Γιατί, μη μας πει κανείς, ότι δεν άκουσε τον τεράστιο “θόρυβο” που γινόταν παντού σ’ όλη την επαρχία μας, για μετακινήσεις και παροχές χρηματικών ποσών με σκοπό την “εξαγορά” ψήφων !!! Κι όπως λέει κι ο σοφός μας λαός “καπνός χωρίς φωτιά δεν βγαίνει” !!!
Ή μήπως εν τέλει ανήκουν στην άλλη κατηγορία των αφελών ή των φελλών όπως πολλοί τους ονομάζουν, σ’ αυτούς δηλαδή που διαλέγουν το ψηφοδέλτιο για να το ρίξουν, χωρίς καν να γνωρίζουν σε ποιόν ανήκει !!!???!!!
Προσωπικά δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως σήμερα έχουμε να κάνουμε με δημότες που ανήκουν στην τελευταία κατηγορία, ή αν υπάρχουν τέτοιοι αυτοί θα είναι μια ισχνή μειοψηφία.
Απορούμε λοιπόν κι απλά διερωτώμεθα :
ποιο το σκεπτικό όλων αυτών των συνδημοτών μας που ζουν στον ίδιο τόπο με εμάς και που έδωσαν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό σ’ έναν δήμαρχο και μια δημοτική αρχή με σχεδόν μηδενικό έργο στην μεγαλύτερη δημοτική θητεία όλων των εποχών ???
Δεν θα χρειαστεί να καθίσουμε και ν’ απαριθμήσουμε το τι έκανε και το τι δεν έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος στα 5 αυτά χρόνια, όχι. Ξέρουμε τι θα απαντήσουν όλοι αυτοί που τον στηρίζουν για τους δικούς τους φυσικά λόγους, το ξέρουμε:   ό,τι μας έλεγαν κι  ό,τι μας έγραφαν ξανά και ξανά  και στα 5 αυτά συνεχόμενα χρόνια!
Έργα, όμως δεν είδαμε ν’ άφησαν στον τόπο, έργα οφθαλμοφανή και μακράς πνοής, όχι σχέδια επί χάρτου, μελέτες και δελτία τύπου, όχι !!!  Έργο τελειωμένο δεν είδαμε κανένα, απολύτως κανένα. Και μην πει κανείς ότι 5 χρόνια δεν ήταν αρκετά για να φτιαχτούν και να παραδοθούν τελειωμένα έργα…  Κι ό,τι πήγαν ν’ αρχίσουν προεκλογικά να φτιάξουν, αυτό έγινε μόνον για ψηφοθηρικούς αποκλειστικά λόγους κι έμεινε μισό!!!
Φυσικά τα όποια έργα επικαλέστηκε ο δήμαρχος μας προεκλογικά στις ομιλίες του, δεν ήταν έργα, αλλά ήταν διεκπεραιώσεις εντός των καθηκόντων του και ιδίως εντός των υποχρεώσεών του σαν δήμαρχος.
Εμείς, πριν δυο χρόνια δημιουργήσαμε αυτή την ιστοσελίδα για να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Πώς? Κάνοντας την απαραίτητη καλοπροαίρετη κριτική μας, σε ό,τι καλό αλλά και σε ό,τι κακό θα προέκυπτε από ενέργειες και παραλήψεις της δημοτικής μας αρχής. Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε στεγνή ενημέρωση, εξ’ άλλου γι’ αυτήν υπάρχουν κάποια άλλα  ντόπια διαδικτυακά site για την απλή καθιερωμένη αναφορά και παρουσίαση των συμβάντων.
Εμείς ναι μεν θα σας μεταδώσουμε την άκρως απαραίτητη ενημέρωση, αλλά θα σταθούμε και σε κάτι περισσότερο, που είναι και το πλέον απαραίτητο στη δημοκρατία και στην ανόθευτη ενημέρωση: Είναι αυτό που λέγεται  “κριτική” για τα πεπραγμένα στην καθημερινότητα του πολίτη.
Κι αυτό είναι κάτι που δεν άρεσε στην απερχόμενη δημοτική αρχή, η οποία μας είδε σαν το αντίπαλο ενημερωτικό δέος, μας είδε σαν ένα τεράστιο εμπόδιο στον δρόμο για την επανεκλογή της. Και γιαυτό μας πολέμησαν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα και κάποιοι προσπάθησαν να μας φιμώσουν, χωρίς τελικά και να το καταφέρουν. Αυτόν τον πόλεμο τον κάνουν μόνον όσοι έχουν κάτι να κρύψουν ή κάτι να φοβηθούν…
Μείναμε όμως όρθιοι κι έτσι θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και με τον ίδιο οίστρο σε θέματα κριτικής και ελέγχου και στο επόμενο χρονικό διάστημα και με την επόμενη δημοτική μας αρχή, στην οποίαν  ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το καλό του παραμελημένου μας τόπου. Και που φυσικά θα της δώσουμε και την απαιτούμενη πίστωση του χρόνου προσαρμογής της.
Ας κρατήσουμε λοιπόν ζωντανή την ελπίδα πως το προχτεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, έστω και με την μικρή αυτή διαφορά των 600 τόσων ψήφων από τον δεύτερο, θ’ αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία μιας νέας δημοτικής αρχής για το καλό της Ναυπακτίας μας.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η Ναυπακτία μίλησε, αλλαγή δημάρχου με 52 υπέρ και 48 κατά …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.