Ναυπακτία ώρα μηδέν ~ το σχόλιο της ημέρας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Άρθρο του Γιάννη Ράπτη
Η απλή αναλογική και η απλή λογική επιβάλλει τον διάλογο, τις ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες που να λειτουργούν συλλογικά, δημοκρατικά, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία.
Ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει να ενώνει, να αφυπνίζει, να δημιουργεί φρέσκα οράματα, αντί να βολεύεται με «φαντασιώσεις», να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά, αντί να την σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο.
Τα κατεστημένα συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά, ανατρέπονται μόνο όταν οι πολίτες και οι εκπρόσωποί τους προτάσσουν κριτήρια ποιότητας, συλλογικής δράσης και διαφάνειας. Η συμπόρευση με αυτούς που προτάσσουν το συμφέρον του τόπου και όχι το δικό τους, θα αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δήμου και πολιτών και θα φέρει μια νέα, φρέσκια, αντίληψη για την αυτοδιοίκηση.

Σήμερα παρά την ανεπάρκεια πόρων, ανθρώπινων, τεχνικών και οικονομικών, ο Δήμος χρειάζεται να επιμείνει σε στόχους υλοποιήσιμους και όχι στην μιζέρια της απλής διαχείρισης. Να τοποθετηθεί ο πήχης εκεί που μπορεί να φανεί συνεπής σε όσα σχεδιάζει. Να είναι όμως ξεκάθαρος στις προτεραιότητες και στην ανάληψη των ευθυνών.
Έμφαση στην ενίσχυση των χωριών. Διακριτή ταυτότητα της κάθε τοπικής κοινότητας. Τα τοπικά συμβούλια να προσδιορίζουν τις προτεραιότητες και ο Δήμος να λειτουργεί υποστηρικτικά. Να δώσει σε κάθε Δημοτική Ενότητα και Κοινότητες τα εφόδια που χρειάζονται για ν’ αναπτύξουν τις δικές τους, ιδιαίτερες δυνατότητες.
Το όνομα Lepanto και το φυσικό περιβάλλον είναι και ένα ισχυρό τουριστικό brand, που θα αποτελεί θετικό πρόσημο και πόλο έλξης στην τουριστική προβολή. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει πολιτισμός, σημαίνει οικονομική ανάπτυξη..
Με αντίπαλο την αδιαλλαξία, την εμμονή στο παρελθόν, ή μη αναγνώριση και διόρθωση λαθών, πρέπει να χαραχθεί μια νέα πορεία με πολιτικό ήθος, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση των παλαιών με τη διάθεση, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των νέων
Αυτή είναι η στιγμή της Ναυπακτίας. Αυτή είναι η ώρα να διεκδικήσει εκ νέου τα όνειρά της.

Γιάννης Ράπτης
ανεξάρτητος δημοτ. σύμβουλος Ναυπακτίας
Advertisements

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.