Βιολογικό Δωρικό τσίπουρο από τοπική ποικιλία της Ορεινής Δωρίδας

Ένα μοναδικό τοπικό τσίπουρο,  αποσταγμένο δύο φορές από στέμφυλα που καλλιεργούνται βιολογικά, σε χάλκινο άμβυκα παράγεται στους αμπελώνες Μπαλατσούρα στον Κονιάκο.

Το απόσταγμα στεμφύλων (δωρικό τσίπουρο), είναι μονοποικιλιακό καθόσον προέρχεται από στέμφυλα (και όχι από κρασί), της ορεινής και μοναδικής ποικιλίας «Κοσμάς». Η ποικιλία αυτή που έχει εγκλιματιστεί ανά τους αιώνες στον τόπο, έδινε λαμπερό κόκκινο κρασί και λεγότανε κοσμάς ή κοσμάδι. Έως την δεκαετία του 1960, τα αμπέλια υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Δωρίδας, μέχρι το 1990 όμως εγκαταλείφθηκαν παντελώς.

Η ποικιλία  «κοσμάς»   πλέον καλλιεργείται μόνο στο κτήμα Μπαλατσούρα. Ο αμπελώνας μας βρίσκεται σε τόπο παρθένο από περιβαλλοντικές μολύνσεις μέσα σε λιβάδια αγριολούλουδων και δάσος και κάθε χρονιά τον περιβάλλουμε με αγάπη και ξεχωριστή φροντίδα.
Η πρώτη ύλη (σταφύλια) καλλιεργείται βιολογικά στον αμπελώνα και στην ζύμωσή τους μέχρι την στιγμή της απόσταξης δεν υπάρχει παρέμβαση με οιονδήποτε τρόπο στην φυσική διεργασία δηλ. χρησιμοποιούνται οι άγριες φυσικές ζύμες χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα.
Η απόσταξη είναι διπλή, σε χάλκινο άμβυκα από πιστοποιημένο βιολογικά αποστακτήριο. Η αγνή πρώτη ύλη και ο τρόπος απόσταξης χαρίζουν στο απόσταγμα όλο τον πλούτο των αρωμάτων της φύσης.
Μπορείτε να επισκεφτείτε τον Αμπελώνα Μπαλατσούρα στον Κονιάκο Δωρίδας προκειμένου να γνωρίσετε και τα κρασιά που παράγονται από τις τοπικές ποικιλίες.
Επικοινωνήστε πρώτα τηλεφωνικά 6948376624  ή ηλεκτρονικά στο info@dorianwines.gr

 

source

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.