Ζορίζεται για τις τελικές αποφάσεις των συνεργατών του, ο νέος περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας.

Εβδομάδες κρίσιμων αποφάσεων για τον Ν. Φαρμάκη – Τα πρόσωπα και οι επαφές

Στενή παρακολούθηση του ρόλου και των ενεργειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει το καθημερινό πρόγραμμα του Νεκτάριου Φαρμάκη. Προετοιμάζεται, όμως, και ενόψει της συγκρότησης της νέας περιφερειακής αρχής, στέλνοντας το μήνυμα ότι υπάρχει δουλειά για όλους.
Ο Ν. Φαρμάκης φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι θα η πρόθεσή του είναι να αξιοποιήσει και τα 19 εκλεγμένα μέλη της παράταξής του. Συνομιλητές του νέου περιφερειάρχη λένε οι πληροφορίες,  ότι έχοντας ολοκληρώσει ένα μεγάλο κύκλο επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Ν. Φαρμάκης έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη νέα προσπάθεια που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες από σήμερα είναι όλα τα μέλη της παράταξης απαραίτητα. Η προσέγγισή του αυτή δεν υπαγορεύεται από την ανάγκη να κρατήσει ισορροπίες, αλλά επειδή βλέπει ότι είναι αναγκαίο να δώσει τη μάχη για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του με όλες τις δυνάμεις σε ανθρώπινους πόρους (και φυσικά τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουν τα εκλεγμένα στελέχη του).

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι,  ήδη εξετάζει το που -καταρχήν- μπορεί να αξιοποιηθεί κάθε αιρετός και αναμένεται να αρχίσει η εικόνα να γίνεται πιο ξεκάθαρη μετά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Εκείνο το διάστημα θα κορυφωθούν οι συζητήσεις με τα στελέχη της παράταξης, καθώς δεν αποκλείεται ορισμένα από αυτά να έχουν δεχθεί ή να δεχθούν κρούσεις για αξιοποίηση σε θέσεις της κυβερνητικής μηχανής μετά από τις πρόσφατες εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Εκτός από το σκέλος των εκλεγμένων ο Ν. Φαρμάκης χρειάζεται να καταλήξει σε επιλογές συνεργατών που δεν είναι αιρετοί. Θα χρειαστεί δίπλα του κυρίως άτομα εμπιστοσύνης και έμπειρα, καθώς η άσκηση των καθηκόντων του περιφερειάρχη είναι εξαιρετικά σύνθετη, πολυεπίπεδη και ενίοτε επηρεάζεται από τους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Απέναντι σε αυτή τη νέα κατάσταση, πολιτικά και σε προσωπικό επίπεδο, ο νέος περιφερειάρχης χρειάζεται να επιδείξει τη βούληση, το δυναμισμό και την αισιοδοξία που εξέφρασε προεκλογικά με την υποψηφιότητά του.
Στα αξιοσημείωτα της περιόδου που έχει μεσολαβήσει από τις περιφερειακές εκλογές μέχρι σήμερα είναι η σχεδόν καθημερινή επικοινωνία του Ν. Φαρμάκη με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.
Το επίπεδο της συνεργασίας τους, ως προς την ενημέρωση του νέου περιφερειάρχη,  φαίνεται να είναι εξαιρετικό.
Η ενημέρωσή του συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, όπως και οι επαφές του με υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας για καταγραφή της κατάστασης και ανταλλαγή απόψεων. Ήδη έχει ξεκινήσει ένας δεύτερος κύκλος συναντήσεων του Ν. Φαρμάκη με υψηλόβαθμα στελέχη (προηγήθηκαν οι επαφές γνωριμίας), προκειμένου να περάσει σε ουσιαστικότερο επίπεδο η συνεργασία τους.
Η κρισιμότητα αυτού του μεσοδιαστήματος μέχρι την επίσημη ανάληψη καθηκόντων φάνηκε στην ξαφνική κακοκαιρία του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, όταν ο Ν. Φαρμάκης αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας παρακολούθησε προσωπικά τις προσπάθειες της πολιτικής προστασίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία. Το ενδιαφέρον του ήταν πραγματικό και όχι προσχηματικό.pelop.gr

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.