Θανάσης Παπαθανάσης: Τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Βίντεο)

Θανάσης Παπαθανάσης: Τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Βίντεο)

Για τον νέο τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακα τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία οι καρκινοπαθείς και  οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, χωρίς να ταλαιπωρούνται με τεράστια αναμονή στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών, Θανάσης Παπαθανάσης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό One αναφέρθηκε στην απλοποίηση της διαδικασίας, τονίζοντας ότι έτσι σταματά η ταλαιπωρία για χιλιάδες ασθενείς.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε:

«Μπαίνει τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όχι στα δικά μας ιδιωτικά φαρμακεία. Η πραγματικότητα είναι η εξής: Περίπου 80.000 ασθενείς χρειάζονται αυτά τα φάρμακα και περίπου 4.500 από αυτούς είναι ανασφάλιστοι. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να μπορούν να πάρουν αξιοπρεπώς το φάρμακο στο σπίτι τους. Μιλάμε για βαρέως πάσχοντες ασθενείς, μιλάμε για ασθενείς καρκινοπαθείς, μιλάμε για ασθένειες όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και μιλάμε για ταλαιπωρίες τεράστιες όπου και εμείς έχουμε δεχθεί καταγγελίες αλλά δεν μπορούσαμε μέχρι σήμερα που αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο με πρωτοβουλία της νέα κυβέρνησης να παρέμβουμε.

Ερχόταν κάποιος άρρωστος από μια ακριτική περιοχή στο φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που βρίσκεται στον Ταύρο, δεν μπορούσε πολλές φορές, παρότι περίμενε στην ουρά του, όταν έφτανε η ώρα του, να εξυπηρετηθεί γιατί μπορεί το φάρμακο καν να μην υπήρχε και να έπρεπε να επιστρέψει, να γυρίσει στο νησί και να ξαναγυρίσει να πάρει το φάρμακο του. Όλα αυτά με την νομοθετική ρύθμιση που παίρνει η κυβέρνηση αλλάζουν.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν κάποια φάρμακα τα οποία πήγαιναν με επιβάρυνση του κούριερ στους ασθενείς στα σπίτια. Αυτό που είναι η επανάσταση αυτή τη στιγμή είναι ότι δίνεται η δυνατότητα και από τα ιδιωτικά φαρμακεία πια οι ασφαλισμένοι να μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους.

Γι’ αυτά τα φάρμακα, για αυτές τις ειδικές παθήσεις και εμείς οι φαρμακοποιοί μπαίνουμε μπροστά, προτάσσοντας τον επιστημονικό μας ρόλο. Μας έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση μια πιλοτική έναρξη αυτής της διαδικασίας ,που θα κριθεί από υπουργικές αποφάσεις στην οποία ο φαρμακοποιός στην πραγματικότητα, θα δίνει την παροχή αυτής της υπηρεσίας δωρεάν. Σε τίποτα δεν έχει να επιβαρυνθεί ο ασθενής, θα συνεχίσει να παίρνει δωρεάν το φάρμακο του χωρίς καμία επιβάρυνση. Υπήρχαν σοβαρές καθυστερήσεις. Με την παρέμβαση του ιδιωτικού φαρμακείου θα είναι πολύ πιο γρήγορη η δυνατότητα των ασθενών να παίρνουν το φάρμακο τους. Εάν πάμε στο σύστημα που λειτουργούμε εμείς στα ιδιωτικά φαρμακεία μιλάμε για 1-2 ημέρες από 1-2 εβδομάδες που περίμεναν».

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.