ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ~ Η κατάντια των ανατολικών τειχών στο ενετικό φρούριο του λιμανιού~(video)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ  ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ.
Από απελευθέρωσης της Ναυπάκτου τα ανατολικά  τείχη δυστυχώς καταπατήθηκαν σταδιακά από «ιδιοκτήτες»,   γκρεμίζοντάς τα!
Η χειρότερη περίπτωση υπήρξε στο τέλος της δεκαετίας του -40, με την καταστροφή της ωραιότερης Ανατολικής τάπιας, κάτω ακριβώς από το πνευματικό κέντρο της μητρόπολης, στου «Πατούχα».   Όλοι οι παλιότεροι θα ενθυμούνται τους δυναμίτες που τράνταζαν τότε όλα τα σπίτια της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να την γκρεμίσουν, για να κατασκευαστούν δυο – τρία «ιδιόκτητα» σπίτια εκεί !!!,
Όπως επίσης και πιο πάνω κοντά στη σημερινή εκκλησία του Αγ. Δημητρίου υπήρχε η Ανατολική πύλη που γκρεμίστηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση και τα αγκωνάρια της χρησιμοποιήθηκαν σαν δομικά υλικά για τα γειτονικά σπίτια και μαγαζιά. Όπως επίσης το ίδιο συνέβηκε το 1880 με τις πολεμίστρες του ανατολικού τμήματος του λιμανιού.

Επομένως τι να λέμε τώρα?  Μήπως ότι είμαστε ευρωπαϊκό και σύγχρονο κράτος? Όχι βέβαια, αφού δεν είμαστε.  Αντίθετα, είμαστε ανατολίτες με ένστικτα και συνήθειες τριτοκοσμικού κράτους.  Κι όποιος σας πει ο υπάρχουν νόμοι που τηρούνται, θα είναι κι ένας μεγάλος ψεύτης. Οι νόμοι τηρούνται (αν τηρούνται) μόνον από τους αδύναμους και τους μη έχοντες. Και φυσικά δεν τηρούνται από τους ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες οι οποίοι και τους ερμηνεύουν κατά το δοκούν.

Επίσης,  υπηρεσίες όπως η  «αρχαιολογία»   ή  η λεγόμενη  «πολεοδομία» , τα δημ. λιμενικά ταμεία- όλα αυτά υπάρχουν για τα μάτια του κόσμου,  λειτουργούν κι εφαρμόζουν τους νόμους ανάλογα με τα πρόσωπα και τις περιστάσεις …  Δεν τα έχουμε ξεχάσει, όχι – τα είχαμε δει και τα είχαμε βιώσει πριν μερικά χρόνια, όταν ξαφνικά για ορισμένους και για λίγο σηκώθηκαν τα  …τετραώροφα !!!     

Κι αυτά βεβαίως συμβαίνουν μόνον στα τριτοκοσμικά καθεστώτα, εκεί που στην ουσία κι όχι στα χαρτιά, ανήκει και η «ψωροκώσταινα»  που λέγεται Ελλάδα…

Να τη χαιρόμαστε !!!

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.