Η Ναύπακτος και τα Άϊ Δημητριάτικα παζάρια της

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Γράφει ο:  "ακατονόμαστος" 
Στα Άϊ Δημητριάτικα παζάρια συνηθίζεται να γίνεται μεγάλο φαγοπότι. Ο λόγος είναι ότι παίζονται γρήγορα μεγάλα χρηματικά ποσά,  συμβαίνουν σε χρόνο «αστραπή» , οπότε είναι και λίγο το χρονικό διάστημα των ελέγχων. Ιδού τι συμβαίνει!

Βγαίνει μια προκήρυξη του δήμου και εμφανίζεται ένας παζαριανός νταλαβεριτζής με την τέντα, που πληρώνει το τίμημα (+-), που θέλει ο Δήμος και αυτός με την σειρά του  υπενοικιάζει τον χώρο στους λιανοπωλητές. Εκεί τελειώνει και ο ρόλος της διαχειριστικής τριμελούς επιτροπής του δήμου, αφού εισπραχθούν από τον Δήμο τα συμφωνηθέντα.
Τότε όμως αρχίζει το χοντρό παιχνίδι!  Ο νταλαβεριτζής με τον επικεφαλής της τριμελούς, αιρετό, στήνουν ένα ακόμη παζάρι.  Η τέντα διπλασιάζεται,  οι παράγκες τριπλασιάζονται και πληρώνουν στο δίδυμο νταλαβεριτζή- αιρετού. Όποιος συμφωνεί με τις ορέξεις του νταλαβεριτζή (κάποια στιγμή αφήνει να φανεί και το πιστόλι στη μέση του, για να μην αμφισβητείται η επικυριαρχία του) μπαίνει, όποιος όμως διαφωνεί διώχνεται και με την συνδρομή της αστυνομίας που καλείται από τον αιρετό! Τα χρήματα της δεύτερης τέντας είναι πολλαπλάσια της πρώτης και ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ!!!!
Αυτό συνέβαινε, αυτό συμβαίνει και αυτό θα ξανασυμβεί αν δεν γίνονται καθημερινοί έλεγχοι όχι μόνο από την τριμελή επιτροπή (υπάλληλοι είναι δεν διακινδυνεύουν την ζωή τους), αλλά και από την αντιπολίτευση.
Αυτό σημαίνει έλεγχος κύριε τάδε Αντιπολιτευόμενε κι όχι κραυγές και ψίθυροι….
Βέβαια εσείς οι πολίτες μην περιμένετε να γίνει τίποτα διαφορετικό, γιατί «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»  !!!

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.