«Πλωτή εξέδρα» στη Ναύπακτο – Τι παραμυθένιο παραμύθι ήταν κι αυτό ;;;

Σχολιάζει το: "τρίτο  μάτι"


Η χρησιμότητα της «προβλήτας» έξω απ το λιμάνι της Ναυπάκτου, εκ των υστέρων απασχολεί!!!
Συνηθίζεται να ασχολούμαστε με τα έργα κατόπιν εορτής, ενώ με μια απλή οικονομοτεχνική μελέτη θα είχαν λυθεί.
Έτσι εκτός των άλλων ευτράπελων οι τότε δημοτικοί  «πειρατές»   του τόπου μας, αποφάσισαν την ανακατασκευή του Ξενία, την αλλαγή του οδοστρώματος της Αποκαύκου και την ανασηματοδότησή της, με σχέδιο και χρησιμότητα που είχε στον (αν)εγκέφαλό του ο γνωστός και μη εξαιρετέος ανιψιός.    Το γκρέμισμα της μάντρας του αλσυλλίου στο Γρίμποβο, τον φωτισμό στο λιμάνι και την προβλήτα, έγιναν μόνο με γνώμονα του τι είχαν στον εγκέφαλό τους οι του Λιμενικού Ταμείου. Ευτυχώς που γλύτωσε η παραλία ανατολικά του λιμανιού (βλ. Πεζόδρομος) και ο Πούντος με το Καταφύγιο.

Τι νόημα είχε η δαπάνη (που πληρώσαμε εμείς οι δημότες) της κατασκευής του κολυμβητηρίου, της μάντρας του αλσυλλίου με το υπαίθριο θέατρο, των Νέων σφαγείων, του επικίνδυνου ποδηλατόδρομου, των φιλικών και με ράμπες (;) πεζοδρομίων, του εργοστασίου Ανακύκλωσης στις εκβολές του Μόρνου, του (ανενεργού και ευρωβόρου) Βιολογικού, του προβληματικού έργου-φιάσκου της επέκτασης του αποχετευτικού στην Παλαιοπαναγιά, των χρημάτων για την (μηδενική) ανακύκλωση, των αστοχιών κάθε έργου του Δήμου-Δημοσίου, της κατασκευής και ανακατασκευής του παραλιακού επιθαλάσσιου δρόμου στην Παλαιοπαναγιά, του ΧΥΤΑ στη Βλαχομάνδρα, των δημοτικών δρόμων και κτηρίων, με μελέτες του ποδαριού προς τέρψιν των εργολάβων και των αιρετών μας προϊσταμένων;
Μήπως τελικά η περιβόητη Ανάπτυξη θα έρθει με το να διαφυλάξουμε τον χώρο μας από τους «επενδυτές» και τους αρρωστημένους (ιδιοτελείς) τεχνοκράτες;
Μήπως λοιπόν, στον αντίποδα των μεγάλων οραμάτων και σχεδίων, μπορούμε να προβάλουμε μια εικόνα φύσης και τοπίου στο οποίο η παρέμβαση του ανθρώπου, έχει να κάνει μόνο με την διαφύλαξή του και την ήπια εκμετάλλευσή του;
Μήπως είναι τόσο βλάκες αυτοί στους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς που πουλούν πράσινο, φύση, καθαρή θάλασσα και χαμόγελα;  Ή η τσιμεντοποίηση και τα δαπανηρά έργα (γεμίζοντας τις τσέπες των διαχειριστών), δημιουργούν υπεραξία;
Ταράζομαι με την αφέλεια των συμπολιτών μας να γίνονται θιασώτες και παπαγάλοι κάθε νέας πρότασης-κλ@παρχιδι@ς, χωρίς να σκεφτούν τι υπάρχει πίσω της.   «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα…».
Γελώ με τα like αφελών στο f. b.  κάθε βλακείας που σκαρφίζεται ο αναιδής και πονηρός πολιτικός.   Ξεχάσατε πόσοι από σας δεν χαρήκατε με τις φωτογραφίες που αναρτούσε ο παμπόνηρος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, με τα μέγαΓιώτ αραγμένα έξω απ το λιμάνι;  Αυτός με τον εαυτό του και εμείς οι μοιραίοι περιμένοντας το Θαύμα!  Τελικά πάντα ο θεός δεν είναι με μας, αλλά με τους διαχειριστές της ζωής και της τσέπης μας!
Τι μαρίνες σκέφτεστε Άβουλοί μου; Κάντε μια βόλτα στο Μεσολόγγι και στα Τριζόνια που είναι δίπλα μας, να καταλάβετε τι βόθρος θα γίνει και στα μέρη μας, προς απογοήτευσή σας, αλλά και την μεγάλη τσέπη του αναδόχου &Σια!
Συμπεραίνω ότι είναι προτιμότερο να μην «αναπτυχθούμε», αλλά να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το ομολογουμένως πανέμορφο φυσικό μας περιβάλλον. Σε λίγο που όλοι θα ψάχνονται, εμείς θα είμαστε πολύ μπροστά! Ας δοκιμάσουμε τη συνταγή να αντιστραφούν οι όροι. Να κλαίνε οι εργολάβοι και να μην πληρώνουμε τζερεμέδες εμείς!

              «το  τρίτο  μάτι» 
 

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.