Ευκαιρίες κι εκπτώσεις για τον καταναλωτή εν όψει εορτών- πότε «πέφτουν» Black Friday και Cyber Monday

Ερώτημα: γιατί στη δική μας πόλη, εξαφανίστηκαν οι  «Black Friday»  ??? 

Τι προσέχουμε στα ψώνια – Τι αγοράζουν πιο συχνά οι ΈλληνεςΕνδιάμεσες εκπτώσεις: Τελευταία μέρα σήμερα, πότε «πέφτουν» Black Friday και Cyber Monday

Εξέπληξαν ως γνωστόν και οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις στις 15 του μήνα.
Συγκεκριμένα, η εκπτωτική περίοδος, η οποία άρχισε την 1η Νοεμβρίου και τέλειωσε την  Παρασκευή 15 Νοεμβρίου με αρκετούς απ’ τους καταναλωτές να μην είχαν είχαν ανάλογο χρόνο  προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους σε προσιτές τιμές εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων.

Τι προσέχουμε όταν ψωνίζουμε στις ημέρες των εκπτώσεων, όμως.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Έρχονται «Black Friday» και «Cyber Monday» – Τι αγοράζουν πιο συχνά οι Έλληνες

Στις 29 Νοεμβρίου έρχεται η προωθητική ενέργεια της «Black Friday» και στις 2 Δεκεμβρίου η «Cyber Monday».
Για αρκετά χρόνια, οι αναλυτές του Black-Friday.Global παρακολουθούν στενά τις τάσεις της Μαύρης Παρασκευής στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα δηλώνουν έτοιμοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 242 ευρώ σε διαδικτυακά και φυσικά καταστήματα τη συγκεκριμένη μέρα.
Παράλληλα το 62% των Ελλήνων που δήλωσαν ότι θα ψωνίσουν και φέτος, παραδέχθηκε ότι ξέρει θα αγοράσει. Κατά μέσο όρο οι καταναλωτές στη χώρα μας θα αγοράσουν περίπου 4 προϊόντα.
Ωστόσο αν και οι περισσότεροι συνήθως συνδέουν την Black Friday με την αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, στην Ελλάδα η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων δεν βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ανάμεσα στους Έλληνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις πωλήσεις της Μαύρης Παρασκευής, το 62% παραδέχθηκε ότι ξέρει τι θα αγοράσει. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει κατά μέσο όρο 3,9 προϊόντα ανά συμμετέχοντα στις πωλήσεις.
Τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι στην Ελλάδα οι πέντε πιο αγορασμένες κατηγορίες προϊόντων κατά τη διάρκεια της «Μαύρης Παρασκευής» περιλαμβάνουν είδη ένδυσης, υποδήματα, καλλυντικά και αρώματα, ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές.

Το δεκαπενθήμερο της… Black Friday

Θεωρητικά, η Black Friday είναι στις 29 Νοεμβρίου, δηλαδή σε μια εβδομάδα  από σήμερα κι αυτό φυσικά δεν ισχύει (τουλάχιστον μέχρι στιγμής για τη Ναύπακτο).
Πρακτικά όμως για τις περισσότερες πόλεις η  Black Friday, έχει ήδη ξεκινήσει! Οι εταιρείες, κυρίως ηλεκτρονικών ειδών αλλά και άλλες, έχουν ήδη ξεκινήσει καμπάνιες που διαφημίζουν προσφορές. Και προφανώς, για άλλη μία χρονιά, η Black Friday θα συνεχιστεί και… μετά την Black Fiday. Δεν ξέρουμε κατά πόσο, αυτό είναι και νόμιμο, ειδικά λίγο μετά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Αλλά πέρα από τους νόμους και τους τύπους, είναι μάλλον βέβαιο ότι η  «μεταχείριση»  της Black Friday ως ένα ακόμα 15ήμερο προσφορών, γρήγορα θα αποδυναμώσει ένα εμπορικό «εφεύρημα» που σε άλλες χώρες λειτουργεί, ακριβώς γιατί έχει την έννοια των προσφορών της μίας μέρας τον χρόνο…  Ας το αποφασίσουν δημοκρατικά οι πλειοψηφίες, όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα.
Το ερώτημα όμως που αφορά τους καταναλωτές, τους μαγαζάτορες, αλλά και τους εργαζόμενους γενικά της πόλης μας, είναι:                                                  Γιατί καταργήθηκε αυτό το μέτρο που παντού  έγινε θεσμός  ,    γιατί λέγω καταργήθηκε ή τείνει να καταργηθεί στην πόλη μας τη Ναύπακτο;   Ποιος και γιατί είναι η αιτία;  Το ερώτημα φυσικά, το θέτουμε στον πρόεδρο και τα μέλη του εμπορικού συλλόγου της πόλης μας και φυσικά θέλουμε την απάντησή τους γραπτώς και κυρίως έγκαιρα, αφού μας το ζητάτε κι  εσείς οι αναγνώστες μας.

 

Σχετικά παλιότερα δημοσιεύματα:    Ε  Δ  Ω   κι   Ε Δ Ω 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.