Τι συμβαίνει στο Δήμο Ναυπακτίας;

«Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια και βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας, που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει» ,  είχε πει  ο  Μπ. Μπρέχτ.

Ο ορίζοντας στη Ναυπακτία, σκοτεινιάζει. Δεν ψηλώνει κανείς πέρα από την φύση του επειδή φτάνει ή έφτασε σε μια θέση ευθύνης. Ιδιαίτερα αν δεν έχει τα προσόντα ανταπόκρισης. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με ανθρώπους που έρχονται από το προχθές,  μια δημοτική αρχή του  «κουκουλώματος»  αρχίζει ν’ αποκτά μούχλα. Θα μου πείτε, «δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν»…

Τέλη του 2018  -μεσούσης της ιδεοληπτικής ομάδας Λουκόπουλου-  απεφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ναυπάκτου, να γίνει έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος, για τα οικονομικά της επιχείρησης ΚΕΔΝ του Δήμου, από το 2011, όταν πρόεδρος ήταν η κ. Μαρία Ζιαμπάρα.

Ο «δήμαρχος» Λουκόπουλος, όφειλε αμέσως να ορίσει ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να προχωρήσει ο έλεγχος, διαφορετικά κινδύνευε να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.  Τελικά μέχρι και σήμερα, ποτέ δεν έγινε αυτός ο έλεγχος και κανείς δεν κατήγγειλε τον κ.  Λουκόπουλο !!!

Τι συμβαίνει τέλος πάντων;  Γιατί, ενώ υπάρχουν γεγονότα και γκρίζες ζώνες στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας, δεν προχωρούν ποτέ σε ελέγχους, όπως δεν προχώρησε και με τις υπερκοστολογήσεις της εφημερίδας «εμπρός» στον Δήμο, επί θητείας του  «ακατονόμαστου»  ;   Τι φοβάται ο κ. Λουκόπουλος κι επιμένει για να μην ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή στο Δήμο, να αποσυρθούν όλοι οι έλεγχοι νομιμότητας; Τι φοβούνται;;;;;;

ο Μ. Μπρέχτ είπε:  «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».

Προχθές στο δημοτικό συμβούλιο, είδαμε καθαρά πλέον πως λειτουργεί το σύστημά τους! Ενώ ο σοφός Αϊνστάιν είπε ότι, «είναι ηλίθιο να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα»,  ο δήμαρχος κ. Γκίζας, πρότεινε για έμμισθη πρόεδρο στην «αμαρτωλή»(;) ΚΕΔΝ, την προσφάτως αποτυχούσα στις εκλογές κ. Μαρία Ζιαμπάρα. Την οποία συμφώνησαν και ψήφισαν:  η παράταξη Λουκόπουλου μαζί με του νυν δημάρχου , οι παράτάξεις  του  «ακατονόμαστου»   και του  άλλου  «μικρού  εταίρου»  και βεβαίως η παράταξη του κ. Νταουσάνη, ο οποίος  μας εξέπληξε!!!

Δεν έδειξαν λοιπόν καμία αναστολή για οτιδήποτε τυχοδιωκτικό υιοθετείται. Αμοραλισμός, εργασιακό βόλεμα, πολιτική ανηθικότητα, καιροσκοπισμός, ή διαπλοκή;;;

Όλα αυτά τα ευτράπελα που συνέβησαν προχθές, τα χρεώνεται ο νέος δήμαρχος  ο οποίος αν είχε στόφα δημάρχου,  έπρεπε να είχε φροντίσει εξ αρχής να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας, συνέπειας και κατανόησης, με την κοινωνία. Αν είχε στόφα ηγέτη θά’πρεπε να ενσωματώνει δημιουργικά τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις των δημοτικών παρατάξεων, πριν δημιουργηθούν αδιέξοδα και τετελεσμένα. Αν είχε στόφα πολιτικού ήθους έπρεπε να κάνει πολιτική βάθους η οποία αφήνει παρακαταθήκη.

Η οδός της ντομπροσύνης, του ανδρισμού και της ειλικρίνειας ως φαίνεται κι απ’ τα γεγονότα, είναι μάλλον  για άλλους…


το  "τρίτο  μάτι" 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.