«Γατόγαμος» στο δήμο Ναυπακτίας

Σχολιάζει το:  "τρίτο μάτι" 

Σάλος προκλήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, από τα άδολα “καλά παιδιά” της αντιπολίτευσης, όταν ανεπάγγελτη, διορίσθηκε και μάλιστα αναδρομικά, από 01-11-19.

Αυτά, λοιπόν, τα “ευγενείς παιδιά” (κατά τον Ν. Τσιφόρο), δηλαδή το σόι του γαμπρού, εξέφρασε έκπληξη και αγανάκτηση γιατί στον Δήμο Ναυπακτίας, υπάρχουν κρούσματα πολιτικού βολέματος. Σίγουρα δεν γνώριζαν ή τουλάχιστον δεν έχουν ακούσει, ότι η διαφθορά και η πελατειακή στρατηγική είναι το σήμα κατατεθέν των αναξιόπιστων και ήδη καταρρεόντων παρατάξεων, ενώ από την άλλη πλευρά της νύφης, σύσσωμη η ομάδα «αλήθειας», αμύνθηκε υπέρ …Μαρίας!

Δυστυχώς οι περισσότεροι εκλεγμένοι δεν έχουν, καν, αντίληψη του έργου που πρόκειται ν’ αναλάβουν. Δεν έχουν συνείδηση της ευθύνης έναντι αυτού του “πάντοτε ευκολόπιστου και πάντα προδομένου”  λαού, κατά Σολωμό.  Αν διέθετε ο δήμαρχος στοιχειώδη αντίληψη της ευθύνης, έπρεπε να μην παρασύρεται από συνεργάτες τυφλωμένους με έπαρση, αλαζονεία και οίηση.  Δεν έπρεπε να τοποθετήσει στην ελεγχόμενη -επί ημερών της- για οικονομικές ατασθαλίες (;) εταιρεία, σαν πρόεδρο αυτήν, που θα κατευθύνει τις έρευνες, για τον ….εαυτό της!!!!

Πέραν τούτου, είναι κάποιος σε θέση να ασχοληθεί με τα κοινά, όταν δεν έχει επιλύσει τα προσωπικά του οικονομικά;  Ειδικά μάλιστα αν του απερρίφθη η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας για το σπίτι του; 

Βέβαια αν βλέπαμε έναν-έναν τους συνεργάτες, που περιστοίχιζαν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τους Δημάρχους μας, θα παθαίναμε… σκορβούτο!   Η επιλογή συνεργατών από τον δήμαρχο έχει μεγάλη σημασία, γιατί «κρίνεις αυτόν και το μυαλό του, βλέποντας τους ανθρώπους που τον περιστοιχίζουν»  (Μακιαβέλι). 

Συμπέρασμα:  Αν σ’ αυτό το δύσμοιρο Δήμο δεν καθιερωθούν και εμπεδωθούν θεσμοί, το τέλος του (μας) επέρχεται με μεγάλη ταχύτητα και λόγω των συγκυριών. Τίποτα, πια, δεν μας σώζει.

ΥΓ 1. Ο τ. δήμαρχος, βλάψας τα μάλα τον Δήμο (Αναπτυξιακές, ΔΕΥΑΝ, Υπηρεσίες Δήμου, Γαλατάς, Ορεινά, Αναθέσεις, δανεισμοί κ.α.), μηδέποτε αναλαβών τις ευθύνες του, αν και αποτυχών, έπρεπε να έχει ήδη, αποσυρθεί με την κεφαλή σκυμμένη. Εν τούτοις επιχειρεί και πάλι να παίξει θεσμικό ρόλο. 

ΥΓ 2. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. 

ΥΓ 3. Συνειρμικά η σκέψη μου καταλήγει σε ένα στίχο ποιήματος του αξέχαστου, Νίκου Γκάτσου

«Έλα της θάλασσας θεριό και του πελάγου μπόρα,

το βρωμερό σκουπιδαριό να διώξεις απ’ τη Χώρα».

Θα επανέλθουμε… 


το   "τρίτο μάτι"
 

About Click me

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ. ************************************************************ THIS WEBSITE IS INVITED TO RESIDENTS OF THE MUNICIPALITY OF NAFPAKTIA AND TO THOSE VISITORS.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.