Γκράβαρα 2020

η συνταγή της απελπισμένης πολυφωνίας ...

Πάει και το 2019 κι η Ναύπακτος μένει ουραγός. Αλλάζει συνεχώς δημάρχους, αλλά τίποτα δεν αλλάζει και το χειρότερο τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Ανεβαίνει ο νέος, μηδενίζοντας πάντα το κοντέρ της προηγούμενης δημοτικής διαδρομής, βρίσκοντας δικαιολογίες για να ξεκινήσει το δικό του …σχεδιασμό.

Οι αφελείς, νομίζουμε ότι η ανάπτυξη μιας περιοχής, είναι ζήτημα …κολλητών και γνωριμιών! Πέρασαν 40 χρόνια στασιμότητας, κι εμείς εκεί. Αναζητάμε ακόμα τον εύκολα προσβάσιμο και καλό παιδί!
Έτσι βρίσκουν την ευκαιρία, με το αζημίωτο βέβαια, οι διαχειριστές των οικονομικών του Δήμου και της ζωής μας, να μας πετούν λέξεις και εικόνες, που έχουν ζωή 4 χρόνια, αλλά στοιχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μελέτες και επικαιροποιήσεις μελετών και ξανά -μανά.
Μας πείθουν για μαρίνες, για ορεινές διαδρομές, ιαματικές πηγές, για κέντρα Ναυπηγικής, αναπλάσεις, cherplan, masterplan, τούνελ με τελεφερίκ, πράσινα ταμεία και πράσινα άλογα. Όλα μούφα!
Αν τύχει και ξαναβρεθούν στην εξουσία, ξεχνούν ότι έλεγαν πρίν, και …ξανασχεδιάζουν νέα, για να …εξασφαλίσουν τις τσέπες τους!
Σκεφτήκατε ποτέ ότι η ανάπτυξη μπορεί να έλθει με σχεδιασμό και πρόγραμμα 20ετίας; Σκέφτηκαν οι άρχοντες ποτέ, να δημιουργήσουν επιστημονικές επιτροπές και να προτείνουν μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, τον οδικό χάρτη της ανάπτυξης; Να καταλάβει η κοινωνία και να συμμετάσχει στην συμφωνηθείσα πορεία, ανεξάρτητα τον δήμαρχο, ο οποίος πρέπει να δεσμευτεί από πριν, για την αμετακίνητη τήρηση αυτού του σχεδίου;
Εδώ τώρα, ξυπνάμε το 2020, στα Γκράβαρα!

 

 

 

 

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

Η συντακτική ομάδα του ιστολογίου.
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.